reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

witam was. jesli chodzi o trzydniówke to z tego co wiem to wysypka nieswedzi bo moja córka miała ja miesiac temu i nic ja nieswedziało. A co do chodzika tez mam i nieraz wkładam tam mała ale na chwile bo długo niechce tam siedziec.chyba ze wariuje z bratem wtedy cały chodzik sie trzesie:-) pozatym nadal ma katar ostatnio była nawet na bactrimie i nic nie dało wiec moze rzeczywiscie to alergia. ale lekarze nic nie mówia. biedulka sie meczy nieraz.

reklama
Witam
Wczoraj bylismy na usg biodrek, i trzeba zrobic dodatkowo rentgen, bo bioderka sie nierowno rozwijaja, mam nadzieje ze to nic powaznego
Izka a moze zrob testy na alergie, bo taki przedluzajacy sie katar to chyba nic dobrego, zlbo moze zmien lekarza???

U mnie mala smiga po podlodze, tylko musze uwazac bo koty lgna do niej jak glupie, a ta skubana ciagnie je za wszystko:-) bylo by mniej problemu gdyby mialy zwykla siers, a tak mala ma pelne rece kociej szczeciny:-)
A co do chodzikow to nie za wczesnie jeszcze??? mi sie wydaje ze to za duze obciazenie dla kregoslupa, ale nie wiem moze sie myle

izka_sz - no zależy jak dziecko wysypie moja mała była calusieńka w kropkach i pediatra stwierdził że ją swędzi zależy jakie dziecko i jak je wysypie

ADAS13- ja też słyszałam takie opinie ale mam chodzik po córce koleżanki a jej córeczka bardzo ładnie chodzi więc może zależy od chodzika ja mam pożądny chicco

MADZIK - myślę że zależy od możliwości dziecka różnie dzieci się rozwijają moja mała już np sama chwile stoi jak się czegoś podtrzyma nie pozwalam jej ale wiem że jest silna ;-) i oby z Majeczką wszystko ok było

Dzień Dobry:-)
Dziewczynki podobno dużo lepsze od chodzików są jeździki-pchacze.
Dzisiaj była cudowna pogoda, czułyśmy się jak na urlopie w Turcji:-)Mam nadzieję, że taka pogoda się utrzyma.
U nas jeszcze resztki katarku, ale na szczęście kupki już ładne.
Miłego popołudnia babeczki:happy:

Antila, podobno jutro mają być straszne burze.
Ja właśnie też słyszałam że te pchacze są dobre i nawet się zastanawiamy nad zakupem.
A chodzika nie chcemy póki co.

My też chodzika nie chcemy. Zastanawiam się nad rowerkiem trzy kołowym z rączką do prowadzenia. ŻEbym mogła małego ciągać w nim po całym domu. Oczywiście jak zacznie ładnie siedzieć. Bo nie chce mi sam być ani przez chwilę, a nosić go cały czas już nie mam siły. Och jak ja bym chciała żeby czasem ktoś na pół godziny się nim zajął. Chociaż dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna M miał chwilę i wziął go wieczorem na godzinny spacer:tak:. Ale było miło módz w spokoju zmyć gary:-D.
Filwinka burze powiadasz? To nici ze spacerku. Albo tylko w koło bloku:-D. A dzisiaj w parku prawie nas muszki zjadły:baffled:.
Antila fajnie jeszcze żyjecie urlopem. I dobrze że Ania czuje się lepiej:-).
Madzik ja też mam nadzieje ze z bioderkami to nic powaznego. A pierwszy raz wyszły jakieś nieprawidłowości, czy wcześniej było coś widać? Bo ja przyznam, że usg bioderek robiłam tylko raz. Lekarz stwierdzł, że jest OK i nie trzeba więcej, więc nie badałam ponownie.
A co do kotów to ciesz się, że mała je ciąga, bo mój mały mi włosy wyrywa;-).
Izka_sz katarek musisz odciągać. I może warto pozbyć się królika z domu. Bo chyba go masz jeśli dobrze pamiętam.
Adas13 super że małemu apetycik dopisuje. U nas też już jest całkiem dobrze:tak:.
Femme fatal witam Cię i ja:-). Oby małej szybko ta trzydniówka przeszła. Moj maly też miał w tamtym tygodniu kaszel. Trwał ponad tydzień ale minął. Lekarz twierdził że to jakiś wirus lub alergia bo gardło i wszystko innne miał czyste.
Femme fatal, Lunia znam trzy małe Ninki no i dwie Wasze:tak:. Ale ja też jak wybierałam imię to myślałm że bedzie bardzo oryginalne, a teraz wszedzie są Igorki:-D.

Witam:-D
Mamuśki i jak po naszym święcie?
u nas gonitwa od mamy do mamy;-) mi się kwiatek dostał już z samego rana mały nawet go sam ozdobił (troszkę go obskubał z płatków;-)) ale to i tak najładniejszy kwiatek świata:tak:
Antila i jak dzisiaj samopoczucie Ani? kaszel ustąpił?
Izka wydaje mi się że u takich małych dzieci nie robią testów... Ale moze warto skonsultować się z innym lekarzem.
Madzik czekamy na wyniki!

Hej, ja tylko na chwile niestety.
1. chodzikom zdecydowane nie!sama jestem ofiara chodzika i nigdy w życiu nie narażę moich dzieci na taki ból . Od 7 m-ca życia chodziłam w chodziku - efekt - skrzywienie kręgosłupa trzeciego stopnia, dwie operacje, gorset gipsowy przez 10 m-cy obecnie sztywny kręgosłup, przy kazdej zmianie pogody okropny ból krzyża, stopien niepełnosprawności, zakaz dzwigania powyżej 4 kilkogramów. Oprócz tego znam dzieci które po chodzikach dobrych firm maja problemy z nóżkami( np 4 letnie dziecko do tej pory nosi buciki ortopedyczne) . Poczytajcie troche na ten temat i same zdecydujcie .
2 Izka u takich małych dzieci nie robi sie testów na alergie, co najwyżej badanie z krwi które i tak nie zawsze wychodzi poprawnie. może porozmawiaj z lekarzem niech wypisze clemastiunum albo zirtex( czy jakoś tak) i jak już któraś z dziewcząt zauważyła moze pozbądź sie królika na jakiś czas i sama zobaczysz czy będzie porawa.
3. famme fatal u nas mały 3-dniówke mial w sumie z 5 dni... wysypka schodziła od główki o stópek i nie swędziała.
Pozdrawiam was gorąco !

Idecal jak miło Cię "widzieć":tak::-)
Dziewczyny jak sobie radzicie z plamami na malusińskich ciuszkach? jak już się poddaję namaczam przepieram w niskich i w wysokich temp i nic wczoraj na nowiutkie body buch marchewka:-(

reklama
dzięki nik_i, wpadam na chwile czytam co moge i zmykam i tak w kółko. Wieczorkiem usiąde i nadgonie zaległości , cos jeszcze skorbne tu i tam :-) bo dzisiaj liga mistrzów wiec mężuś będzie zjęty, nawet sobie z nim nie pogadam :-D;-)

Do góry