reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2008

Dzień Dobry:-)
Wyobraźćcie sobie, że obudziłyśmy się dopiero po 11:szok:Ania zrobiła mamusi taki prezent z okazji Dnia Dziecka.
Hanuś ja wracam do pracy 22 czerwca i też mi się nie chce jak cholercia. Przez wakacje M będzie z Anią, więc się bardzo nie martwię. Gorzej od października, bo żłobek się szykuje:-(No chyba, że w październiku ja przejdę na pół etatu i będziemy sobie jakoś radzić Przez wakacje chcę pracować, bo M w wakacje malutko zarabia( ma serwis komputerowy na uczelni) ale od października już możemy kombinować z pensjami:tak:
W sobotę nabyłam odplamiacz do warzyw (w tym marchewki), dam znać, czy działa;-):-)

reklama
No ładnie od rana nikt nic nie napisał:no:
Ja tylko się chwalę, że mamy pierwszego ząbka:-):-):-)

Antila – chyba chodzi w chodziku, bo raczej samodzielnie to nie.

A mój Piotruś znów ma fazę na rozmowy i ciągle tylko gada blebleble… Te zmiany są jak w kalejdoskopie, nadążyć nie można…

Ja już w pracy. Na razie nie jest źle, ale i tak wolałabym w domku siedzieć.:( Brakuje mi naszych przedpołudniowych spacerków. Niestety trzeba się jakoś przyzwyczaić i koniec.

Gratulacje dla Ani za ząbka i Niny za mamamamam:-). Mój malutki też ciągle woła mama i to od dawna. Uwielbiam to. Poza tym woła baba, nie, abe, ebe i pare innych nie zrozumiałych:-D.
A my dziś byliśmy na spacerku i poza tym nic nie zrobiliśmy. Nawet obiadek był ze słoiczka. :zawstydzona/y: A w planach było sprzątanie. Bo Iguś choć nie raczkuje to i tak przemieszcza się po całym pokoju. Wyszłam na chwilę do łazienki i znalazłam go w przdpokoju:szok:.
Hanuś miłej pracy.

Czesc dziewczyny........Witam sie po dlugiej nieobecnosci - na prosbe ANTILKI...:-)
ICEDAL - dziekuje za pamiec i zyczenia
U nas wszystko ok...po slubie wszystko wrocilo juz do normy...mielismy troche "przygod": w tym dniu....np zepsul sie samochod zanim dojechalismy do usc :sorry: i Kuba dal niezly popis zlego zachowania :confused2:
Chlopaki ok.....Filip rosnie jak na drozdzach i wazy tyle ile Kuba jak mial niecaly rok ;-)....Mozemy pochwalic sie 2 zabkami i stawaniem na czworaka.....Podnosi sie i sie buja w przod i w tyl ;-)
Poza tym przez te zeby jest marudny na maxa i czasem wysiadam nerwowo...i chetnie bym sobie gdzies poszla..........sama :confused2:
To tak po krotce....Postaram sie zagladac moje kochane.....ale Wasz mala produktywnosc (ze tak to nazwe :-D) troche zraza......cos bardzo malo sie tu dzieje czasem....;-)

Widze, ze maluszki zaczynaja sylabowac...moj jeszcze nie ;-).....Niestety to mamamama czy babababa nie ma nic wspolnego z prawdziwym znaczeniem tych slow, ale jak pieknie sie slucha prawda? :-D

FEMME FATAL - a ja Cie pamietam.....przedstawiasz sie nam jak nowa, a w ciazy przeciez troszeczke tu pisalas, nawet na liscie mam jestes ;-)
Ja mowie chodzikom zdecydowanie NIE.....po co miec do siebie wyrzuty jesli okaze sie, ze to urzadzenie zaszkodzilo w zdrowym rozwoju dziecka....W nauce chodzenia tylko przeszkadza, a sluzy tylko wygodzie rodzica - takie moje skromne zdanie...
HANUS - widze ze juz w pracy...tak jak wiele innych mam....pewnie jakos sobie to poukladasz niebawem.....A ja dalej w domu i czasem mam dosyc...:sorry:
ANTILKA - widze ze Ty niebawem tez do pracy...Spanie do 11...łooo matko, nie pamietam....ja to wiecznie nie wyspana...zawsze tyle do roboty ciekawych rzeczy, ze o 1 w nocy sie klade, a max o 8 koniec spania....
ICEDAL - widze ze dla Ciebie tez dzin za krotki...;-) Fajny dzien mamy mialas...ja niestety jeszcze nie poczulam ze jakies swieto mialam...;-)
W ogole to Wam niektorym zazdroszcze, ze mozecie pracowac na 1/2 albo 3/4 etatu...Ja gdybym wrocila do pracy to bylabym poza domem min. 9 godz.....i nie wyobrazam sobie tego :no:

Dobra pozdrawiam Was cieplutko.....nie wygodnie mi bo druga reka karmie malego wyjca ;-)

Cześć dziewczynki,
Anetko - jak miło, że nas odwiedziłaś:tak:I super, że u Ciebie i chłopców wszystko ok:tak:Zapraszamy częściej:tak:;-)
Femme - gratuluję!!!Moja gwiazda tylko tatatatata woła, czysami dadada i bababa. Na mama muszę chyba jeszcze poczekać;-)
Antilko - :szok:Super, że już jest pierwszy ząbek:tak:Mam nadzieję, że Ania znoisła to bez większych sensacji...
Aga - no to mobilny ten nasz Igorek:tak:A jaki szybki:tak:;-)
Hanuś - powodzonka w pracy:-)I szybkiego i bezbolesnego przyzwyczajenia się na nowo do pracy:tak:

Jeśli chodzi o chodziki - jestem zdecydowaną przeciwniczką tego wynalazku.

U nas ostatnio masakra - Nina marudzi non stop. Nie ma leżenia tylko non stop na rączki. A jak nie to ryk - terrorystka moja kochana:-DJutro mamy szczepienie, to przy okazji się zważymy i zmierzymy.W pracy mam hardcore - szef na urlopie a ja muszę się zajmować jego sprawami...Szkoda gadać. Ale nie ma źle - jeszcze tylko jutro, czwartek i piątek i mamy weekend:tak::-p
Mała zasnęła a ja zmykam się relaksować;-)
Miłego wieczoru:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wieczorkiem:-)
Właśnie uśpiłam Anię, od trzech dni postanowiłam, że koniec zasypiania przy piersi, więc nie jest łatwo:baffled:
Anetko spóźnione gratulacje!!!:-):-):-)Fajnie, że już po:tak:
Widziałam Twoją nową fryzurkę na kwietniówkach jest super.Co do spania to mała jest takim śpiochem jak ja;-):-)Zresztą nieraz już pisałam, że nie zdarzyła nam się ani jedna zarwana noc. Nawet w pierwszych tygodniach jadła przez sen.Moja Ania też jeszcze nie sylabizuje oprócz słówka " uwa", które wymyka jej się już od dawna i budzi oburzenie babć;-):-D:rofl2:
Hanuś na cały etat wróciłaś?
Lunia pewnie małej potrzeba bliskości mamusi. Może jakieś nowe zabawki by malutką zainteresowały i odpuściła by rączki:confused:
Femme Fatal uff, bo juz myślałam, że masz jakieś kosmiczne dziecko;-):-D\
Aga jeżeli Igi nie raczkuje, to jaką techniką się przemieszcza, turlaniem?

Ostatnia edycja:
Do góry