reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Filwinka a czym malowaliście łóżeczko (rodzaj farby czy lakieru-jesli możesz to podaj firmę) bo my tez mamy zamiar to zrobić jednak chyba przed porodem tego nie zdąrzymy zrobić i nie mozemy własnie znaleźć odpowiedniej farby czy lakieru który nie zagrażałby maleństwu. A nie spieszy nam się ponieważ na początek dla dziudziusia szykujemy kosz wilkinowy=gondolę

reklama
agathe życze aby dzidzia szybko odwróciła sobie dzień z nocą, wiem jak to jest bo mój brat 10 lat młodszy nie spał w nocy przez 2 pierwsze lata swojego życia:szok:

filwinka no to mój mąż będzie miał zajęcie z tymi moimo piersiami:-D:-D:-D

Agathe82 super że jesteście już w domu :-). Może się bąblowi przestawi z tymi dniami i nocami ;-). Ja czekam na to aby mój organizm się przygotował ale chyba jest za leniwy;-), jutro idę do ginekologa zobaczymy co powie :-)

Tajchi - ja to juz przerabialam z corka. Fakt ze na poczatku to sie nie da, bo spi i koniec. Pamietam ze zajelo mi to kilka tygodni. Choc jak miala niecale 3 misiace to lecialam do Polski i pamietam ze wtedy juz szla spac okolo 21. Zobaczymy jak z nim to pojdzie;-)

Dziewczyny trzymam kciuki za was i jestem pewna ze jeszcze troche i wszystkie bedziecie trzymac swoje pociechy;-) jeszcze przy drugiej ciazy to bylo innaczej bo mialam zajecie z Sandra na codzien, ale wiem jak to jest czekac na pierwszy porod:baffled: ale coz sam przyjdzie kiedy bedzie na niego czas;-). U mnie czekanie te 11 dni po terminie do pierwszego porodu byly wiecznoscia:baffled:

agathe82 szybciutko Was tam wypuszczają do domu. A Daniel też miał taki rytm dnia i nocy u Ciebie w brzuszku? Bo mój Antoś zwykle w dzień buszuje a w nocy śpi, chyba że usłyszy że się obudziliśmy i rozmawiamy to i on się budzi.Mam nadzieję że po urodzeniu też mu tak zostanie.

bigU naszukałam się specjalnej farby która byłaby hypoalergiczna, ale nie mogłam znaleźć nic takiego i sprzedawca powiedział mi że wystarczy kupić dobrą farbę akrylową, bo one nie mają prawie żadnego zapachu, i są to farby wodne a nie ftalowe. Tak więc kupiłam decorala akrylowego i już. Zanim mały się urodzi pewnie minie kilka dni więc nawet gdyby miała jakieś toksyczne substancje to do tego czasu będzie po kłopocie. A na początek i tak planowałam kłaść go w nocy w kołysce a w dzień w łóżeczku w swoim pokoiku, więc może kilka dni spędzi tylko w kołysce w naszej sypialni.

flawinka - dokladnie jak w brzuszku okolo polnocy zaczynalo sie od czkawki tak wlasnie zaczal wczoraj w szpitalu.
A wypuszczaja u nas tak jak w Polsce bo bylam dwie doby. Urodzilam w niedziele rano a wyszlam we wtorek:tak:

ups, to jakoś szybko mi zleciało ;-) To chyba dla mnie dobry znak, że Danielek nie zmienił zwyczajów :-)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy.jestem na tej stronie od dzis i jeszcze zbytnio nie wiem co i jak wiec zaczne od tego,ze w niedziele 2 listopada zrobiłam test ciążowy i zobaczyłam dwie różowe kreseczki nie wiem jeszcze który to tydzień
Pozdrawiam serdecznie

Czesc Kochane :*
Witam się z Wami w dwupaku nadal! :-)
Noc mineła dobrze, pomijajac pieciokrotne wstawanie siu siu :p
Dzisiaj jest termin, ktory podala mi na przedostatniej wizycie gin, termin wg wagi Julki :-)
Chyba musze dzisiaj wziasc sie ostro do sprzatania, potem wykorzystac M jak wroci z pracy tsss.. niecny plan :p
Pozdrawiam Was serdecznie Mamuski :* Trzymajcie sie :*

reklama
I ja witam Was z rana
U mnie tez nadal dwupak lekkie bóle wieczorem miałam, ale poza tym wszystko jak dotychczas, żadnych oznak:no::no:
Martynagg wykorzystaj swojego M, masz prawo i niepowtarzalna szansę na to:-D

Agnieszka 08666 witamy i zapraszamy do nas, ale pewnie musisz tez zapisac sie na forum gdzies ok lipca'09, bo my tutaj juz powolutku kończymy się rozpakowywać:tak:

Do góry