reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Witam mamusie, my dalej 2w1, ale jakos nie mam weny na pisanie, tak bardzo chcialabym juz urodzic, a tu narazie nic nie wskazuje na porod...
A co do materaca to mi tez sie wydaje ze gryka do gory, ja tak przynajmniej mam

Cześć dziewczyny! U mnie pogoda jak zwykle nieciekawa pochmurno zimno i mglisto. Wczoraj myslałam ze cos sie zaczyna dziać bo miałam skurcze co 15 minut tak przez 3 godziny ale przeszły jak sie położyłam a wnocy bolał mnie brzuch tak jak na @ a dzisiaj rano cisza szkoda:-(.
Martynaag powodzeniu u lekarza i moze cos sie ruszy.
Madzik1388 ja też bym chciała juz urodzić a tu nic niewskazuje na to:-(
insanes ja w nocy tez sie tak budze i rano jestem zmecona jakbym wogóle nie spała.
nik_i masz grzeczniutkie maleństwo z tego co piszesz pozazdrościc

I ja sie witam :-).....coz nam przyniesie kolejny dzien listopada? ;-)
U mnie bez zmian.......musze przyznac, ze moje aktualne nastawienie jest takie - niech sie dzieje co chce, czy to bedzie jeszcze 1 dzien czy 3 tygodnie....to przeciez i tak malutko - wiec dam rade.....
Choc oczywiscie bardzo chialabym juz malego zobaczyc :-D
Dzis pierwszy raz od 3 tyg. jestem sama z Kuba....na szczescie poki co grzeczny :tak:
O cisnienie pytasz NIKI....hmmmm.....wczoraj zadzwonilam do ginki....bo prawie caly dzien bylo w okolicach 140.....a raz 145/100...pierwszy raz to dolne takie wysokie :sorry2: .....te leki nie dzialaja czy jak....No i ginka mowi ze w czwartek na wizycie zobaczymy co dalej - moze wprowadzi jakis dodatkowy lek, albo zwiekszy dawke tego Dopegytu (a mnie sie po nim strrrrasznie chce spac :baffled:).....
IZKA - ja od kilku dni tez mam takie "skurczowe godziny" :-D
AGNIESZKAKUC - witam nowa listopadowke :-)
MARTYNKA - powodzenia!!!
NIKI - super ze synus taki grzeczny :-)
INSANES, MADZIK - witajcie

A z materacykiem wychodzi na to, ze mam dobrze....no to cool :-p

Ostatnia edycja:
Icedal widzę,że poruszyłaś niezły temat, troszkę sie uśmiała, bo niby prosta rzecz a tyle problemu z nią
Aneta23 dbaj o siebie i swoje ciśnienie, stanowczo za wysokie, ja miałam 130/80 i juz doktorowa marudziła:no:
izka_sz my chyba wszystkie oczekujemy tych naszych pociech i dlatego mamy tyle bóli skurczy co potem nam przechodzą
Agnieszkakuc witamy na ostatniej prostej:-D
Martynaag czekamy na wieści
insanes,madzik głowa do góry, juz niedługo

A ja dalej 2w1 bez zmian delikatne bóle w nocy no i ciężej wstac ale jestem optymistka więc trzymajmy sie dziewczyny do końca juz niedługo nam zostało:-D:-D

Hejka wyczytałam w internecie że "Od urodzenia do 6 miesiąca życia dziecko śpi na stronie kokosowej, później można materac odwrócić na stronę gryczaną." no i kurna bądz tu mądrym:baffled: poszukam jeszcze może coś bardziej konkretnego znajdę bo tu nie wiele było.

Wczoraj pisałam że nie mam zadnych dolegliwości a tu jak na lekkie wspomnienie spina mi sie dzisiaj brzuchol że normalnie szok, mały sie denerwuje i obrywam takie kopniaki że aż mi łzy sie same do oczu cisną, chyba coś i u mnie sie ruszyło.... Aha któras z was chyba pisała ze kłucie w kroczu to skracanie sie szyjki prawda to ? bo jeśli tak to po dzisiajszym poranku wnioskuje że juz tej szyjki nie mam :-):-):-):-):-) trzymajcie sie kobiety!!

reklama
Dziękuje Kochane :*

Juz wróciłam. Póki co to tylko krwawie z szyjki, bo znowu musiala ją naruszyć, żeby pessar ściagnac.
Julia wazy miedzy 3,800-4,200kg. Gin mowi, ze jest prawie pewna, ze bedzie cc. Mam juz mniejsza ilosc wod plodowych. Moge urodzic w kazdej chwili wiec pozostalo mi.. czekac :-)

Do góry