reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam sie i ja dalej w całości :-) U mnie również zadnych objawów zwiastujących poród, w sumie to dobrze bo za tydzie ( 10.11) mam cc więc fajnie będzie jak wytrzymam do poniedziałku :-) Zabrałam sie za ostatnie porządki w pokoju dzieciaczków ( układa, przebieram ubrania Julki, zabawki książki i takie tam ) ale musiałam zrobic sobie przerwe bo od tego ciągłego kucania i wstawania aż mi sie w głowie zakręciło :dry:
Dombar ja tez mam durnowate sny i to od kilkunastu dni :baffled: rzeczywiście męczące.
Martynaag jutro pewnie sie dowiesz jak będzie zakończona ciąża?

Pozdrawiam wszystkie mamy i życze wytrwałości nierozpakowanym i cierpliwości rozpakowanym :-D:-)

reklama
A ja widzialam ze LANA byla dzis dostepna....wiec chyba tylko sie z nami droczy :-D
ICEDAL - no to byle do nastepnego poniedzialku :tak:
IZKA - widze ze tez "przepadasz"za swoja tesciowa ;-)Ciesze sie ze milo spedzilas ostatnie dni...
LUNIA - mam nadzieje ze zdarzycie z remontem ;-)
DOMBAR, CAROLKA - witajcie

Ja tez sie melduje 2w1 niestety jeszcze 2w1:wściekła/y: i nic nie zapowiada sie na lepiej:wściekła/y:
Agathe było ciężko ale było na pewno warto, ja tez słyszałam,że drugi poród jest łatwiejszy, ale moja mama jak rodziła brata 10 lat po mnie tez bardzo narzekała na poród, ze mna poszło gładziutko tak mówiła a z młodym koszmar.
Ale najwazniejsze że juz masz po:tak:
icedal nie przemęczaj się
lunia83 Ty tez uważaj przy tym remoncie i śpieszcie się;-)
załączam zdjątko mojego szkraba w końcu wiem jak to zrobic ale i tak swojej miniaturki nie umie ustawić:wściekła/y:

witajcie .jestem ija w dwupaku,jakos zgramolilam sie z lozka,mialam napisac jak maz albo dzieci wroca,bo mam zakaz chodzenia,nie wolno mi siedziec tylko lezec,dzwonilam do gina,jak mu sie uda to przyjedzie do mnie do domku i mnie zobaczy,nie chce znow sie mylic ale chyba juz jestem na rozpakowaniu,uciekam do lozka.pozdrawiam i sle usciski.:szok:

Tajchi - maleństwo śliczne:tak:
Lana - 3maj się i uważaj na siebie:tak:

Mnie mąż odgonił od remontu:-( Nawet nie mogę do pokoju wejść:wściekła/y:Siedzę i oglądam różne aranżacje pokojów i marzy mi się większe mieszkanie...2 pokoje to stanowczo za mało.

Już jestem w domu :) i sobie odpoczywam aczkolwiek nie mam nakazu oszczędzania się :) jutro mam wizytę u mojej ginki wiec pewnie juz bede powoli odstawiała od jutra fenoterol :) ciśnienie mi się ładnie trzyma na poziomie 115/70.

Szpital w któym byłam to stary kompleks zbudowany w 1874 roku :D sprzęt mają ok, warunki takie sobie, ale jest czysto.... a personel rewelacja... czułam się tam bardzo dobrze :) odpowiadaja rzeczowo na każde pytanie i o wszystkim informują :) o każdej tabletce która podają, dokładnie mówią na co ten lek i jak działa. jeden minus... wspólna toaleta i łazienka i niewygodne łózka bo stare. Ale z tego co się dowiedziałam to pokoje dla mam z dzieciem sa dwu osobowe tylko i mają swoją łazienkę z toaletą więc to jest ok :) ogólnie altmosfera i opieka super, a to chyba najważniejsze :)

ANUTKA - fajnie ze jestes zadowolona z tego szpitala....No i super ze to cisnienie takie dobre.....:tak::-)
U mnie jest raz 120/80.....a raz, dwa razy na dzien 140-145/90 :baffled:
LANA - trzymaj sie
TAJCHI - sliczne zdjecie :-)
LUNIA - a nie da sie choc zarzadzac cala robota? :-p

Tajchi ślicznie wyszedł maluszek:happy2:taka słodka buźka
Lana uważaj na siebie, grzecznie leż i czekaj na rodzinkę
CzarnaAnutka pewnie że najważniejsza jest opieka personelu i pozytywna atmosfera :happy2:

reklama
hej dziewczyny!:)
u mnie tez bez zmian - dwupak w pełnym składzie:)
Dlatego też nic się nie odzywam na tym wątku bo bez zmian-żadnych dolegliości tak jak do tej pory. Licze i zapisuje ruchy(do 10ciu). Czytam bajeczki, wierszyczki na głos:-). Słucham muzyczki. -pełny relaks;-)
Krostki powoli przysychają i robia sie strupki które stopniowo odpadają, chociaz martwi mnie tez to ze sa tez nowe -takie świeżynki:no: Niepokoi mnie to troche myślałam że już dzis bedzie po wszystkiemu, że wyjde na dwór troche pospaceruje -a tu lipa(krostki nie znikaja a na dworze zimno:-().
Mimo tego humor dopisuje:-) - czekamy cieprliwie:) Zamówione rzeczy na allegro w większości juz przyszły:) Czekam jeszcze na rzeczy zamówione w sklepie czyli komode, rolety i drzwi przesuwane -ma to wszystko przyjśc do dwóch tygodni:) i pokoik bedzie w całości (pokoik z nasza sypialnią)
- troche nie w tym miejscu się rozpędziłam z pisaniem -ale tak to ze mna jest:) jak zaczne to niewiem kiedy skonczyć:-)
Pozdrawiam i śle buziaki:-)

Do góry