reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

BigU dobrze,że humorek dopisuje:tak:Z wychodzeniem na spacer jeszcze się za bardzo nie spiesz zwłaszcza w przypadku nowych krostek.
Czarana Anutko dobrze, że już jesteś w domku:happy:

reklama
BigU - masz pecha z tą ospą... i faktycznie lepiej poczekać z wychodzeniem na spacery, choć doskonale Cię rozumiem bo pogoda jest fantastyczna.

Antila - jestem najszczęśliwsza na świecie... że mogę sobie poczekać na rozwój akcji w domu, bałam się, że mi odstawią fenoterol i będą trzymać w szpitalu aż coś się zacznie... a równie dobrze może się zacząć za 2 tygodnie :):D

Dziewczyny pytanie za 100 punktów - na której stronie na materacu gryka-kokos powinno leżeć niemowlę ???? normalnie wiek nie ten i sklerozy jakiejś dostałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Icedal coś mi się kiedyś obiło o uszy, że najpierw na kokosie a później jak dzidzia podrośnie na gryce. Ale chyba lepiej poszukaj w sieci. Nie bardzo mogę sama poszukac bo kręgosłup mi wysiadł i ledwo wstaje z łóżka ;/ Zaglądam tylko tutaj jak wracam z kibelka w innym przypadku nie wstaje :baffled:

No i chyba bzdurę napisałam
To opis z materacyka na allegro:

Warstwę górną materaca stanowi znana ze swoich zdrowotnych właściwości łuska gryki. Wszyta została w odpowiednio dobrane komory zapewniając idealne dopasowanie do ciała dziecka.
Leczy oraz zapobiega powstawaniu schorzeń kręgosłupa szyjnego, piersiowego i lędźwiowego. Posiada właściwości antystresowe neutralizując szkodliwe promieniowanie żył i cieków wodnych oraz bardzo szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne.
Posiada wspaniałe właściwości termiczne, nie nagrzewa się od naturalnego ciepła wytwarzanego przez ciało człowieka co minimalizuje pocenie, zapobiega chorobom skóry oraz powstawaniu odleżyn.
Działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy.

Warstwę środkową stanowi wysokiej jakości pianka poliuretanowa, która wzbogacona została dodatkowo o specjalne kanaliki zapewniające jeszcze lepsze dopasowanie do kształtów ciała oraz zapewniające bardzo dobry przepływ powietrza zapobiegając w ten sposób miejscowemu nagrzewaniu ciała.
Warstwa dolna tak jak warstwa górna wykonana zostałą z surowca naturalnego, którym w tym przypadku jest mata z włókna kokosowego. Mata kokosowa podobnie jak łuska gryki działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy, a dzieki barzo dobrym właściwością oddychającym zapobiega poceniu oraz przegrzewaniu ciałą.

A i jeszcze jedno - te materace są różne. Znalazłam tak gryka - pianka - kokos i gryka - kokos - pianka. W tym drugim wariancie to chyba nie ma wyboru jak położyc materacyk.

Ostatnia edycja:
Dobrze, że poruszyłyście ten temat - muszę przełożyć materac - ułożyłam kokosem do góry, bo te komory z gryką wydawały mi się za bardzo nierówne jak na takie małe plecki, ale pewnie przesadzam, skoro zalecają grykę do góry. Dzięki za informację.

Z tym materacykiem to śmieszna sprawa, niby taka prosta a jednak skomplikowana :sorry2:. Hm ja nawet nie wiem w którą stroną mam położony materacyk, muszę to sprawdzić :-). A teraz to martwią mnie moje nogi spuchły tak że szok:baffled:, aż bolą. Idę się położyć i wywalę nogi wysoko na ścianę może przejdzie :tak:
Życzę miłej nocki ...... może w tę noc coś się wydarzy ;-);-)

reklama
Carolka i jak po nocy???
Hm z materacykiem ne pomogę bo my mamy taki nietypowy:sorry2:
Aneta i jak samopoczucie? Ciśnienie się uspokoiło?
BigU pech z tą Twoją ospą ale najwarzniejsze że samopoczucie dobre, natomiast ze spacerkami raczej ostrożnie
Clude biedactwo mam nadzieję że lepiej się czujesz i że kręgosłup tak nie dokucza :tak:
Czarna Alutka nie ma to jak w domu co? a w którym szpitalu zdecydowałaś się rodzić?

Malutki jest naprawde dzielny w nocy budzi się raz góra dwa razy:tak: generalnie oboje z M się wysypiamy:-D

Do góry