reklama
CzarnaAnutka
Wdrożona(y)
BigU - masz pecha z tą ospą... i faktycznie lepiej poczekać z wychodzeniem na spacery, choć doskonale Cię rozumiem bo pogoda jest fantastyczna.
Antila - jestem najszczęśliwsza na świecie... że mogę sobie poczekać na rozwój akcji w domu, bałam się, że mi odstawią fenoterol i będą trzymać w szpitalu aż coś się zacznie... a równie dobrze może się zacząć za 2 tygodnie
Antila - jestem najszczęśliwsza na świecie... że mogę sobie poczekać na rozwój akcji w domu, bałam się, że mi odstawią fenoterol i będą trzymać w szpitalu aż coś się zacznie... a równie dobrze może się zacząć za 2 tygodnie
No i chyba bzdurę napisałam
To opis z materacyka na allegro:
Warstwę górną materaca stanowi znana ze swoich zdrowotnych właściwości łuska gryki. Wszyta została w odpowiednio dobrane komory zapewniając idealne dopasowanie do ciała dziecka.
Leczy oraz zapobiega powstawaniu schorzeń kręgosłupa szyjnego, piersiowego i lędźwiowego. Posiada właściwości antystresowe neutralizując szkodliwe promieniowanie żył i cieków wodnych oraz bardzo szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne.
Posiada wspaniałe właściwości termiczne, nie nagrzewa się od naturalnego ciepła wytwarzanego przez ciało człowieka co minimalizuje pocenie, zapobiega chorobom skóry oraz powstawaniu odleżyn.
Działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy.
Warstwę środkową stanowi wysokiej jakości pianka poliuretanowa, która wzbogacona została dodatkowo o specjalne kanaliki zapewniające jeszcze lepsze dopasowanie do kształtów ciała oraz zapewniające bardzo dobry przepływ powietrza zapobiegając w ten sposób miejscowemu nagrzewaniu ciała.
Warstwa dolna tak jak warstwa górna wykonana zostałą z surowca naturalnego, którym w tym przypadku jest mata z włókna kokosowego. Mata kokosowa podobnie jak łuska gryki działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy, a dzieki barzo dobrym właściwością oddychającym zapobiega poceniu oraz przegrzewaniu ciałą.
A i jeszcze jedno - te materace są różne. Znalazłam tak gryka - pianka - kokos i gryka - kokos - pianka. W tym drugim wariancie to chyba nie ma wyboru jak położyc materacyk.
To opis z materacyka na allegro:
Leczy oraz zapobiega powstawaniu schorzeń kręgosłupa szyjnego, piersiowego i lędźwiowego. Posiada właściwości antystresowe neutralizując szkodliwe promieniowanie żył i cieków wodnych oraz bardzo szkodliwe promieniowanie elektromagnetyczne.
Posiada wspaniałe właściwości termiczne, nie nagrzewa się od naturalnego ciepła wytwarzanego przez ciało człowieka co minimalizuje pocenie, zapobiega chorobom skóry oraz powstawaniu odleżyn.
Działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy.
Warstwę środkową stanowi wysokiej jakości pianka poliuretanowa, która wzbogacona została dodatkowo o specjalne kanaliki zapewniające jeszcze lepsze dopasowanie do kształtów ciała oraz zapewniające bardzo dobry przepływ powietrza zapobiegając w ten sposób miejscowemu nagrzewaniu ciała.
Warstwa dolna tak jak warstwa górna wykonana zostałą z surowca naturalnego, którym w tym przypadku jest mata z włókna kokosowego. Mata kokosowa podobnie jak łuska gryki działa antybakteryjnie oraz hamuje rozwój roztoczy, a dzieki barzo dobrym właściwością oddychającym zapobiega poceniu oraz przegrzewaniu ciałą.
A i jeszcze jedno - te materace są różne. Znalazłam tak gryka - pianka - kokos i gryka - kokos - pianka. W tym drugim wariancie to chyba nie ma wyboru jak położyc materacyk.
Ostatnia edycja:
Heh...no to ja mam odwrotnie......na stronie gryczanej....Icedal coś mi się kiedyś obiło o uszy, że najpierw na kokosie a później jak dzidzia podrośnie na gryce. Ale chyba lepiej poszukaj w
Kuba tez na niej spal.......i jakos zapomnialam odwrocic na kokos
Ostatnia edycja:
Dobrze, że poruszyłyście ten temat - muszę przełożyć materac - ułożyłam kokosem do góry, bo te komory z gryką wydawały mi się za bardzo nierówne jak na takie małe plecki, ale pewnie przesadzam, skoro zalecają grykę do góry. Dzięki za informację.
Carol_ka
Mama Filipa i Leny :)
Z tym materacykiem to śmieszna sprawa, niby taka prosta a jednak skomplikowana . Hm ja nawet nie wiem w którą stroną mam położony materacyk, muszę to sprawdzić :-). A teraz to martwią mnie moje nogi spuchły tak że szok, aż bolą. Idę się położyć i wywalę nogi wysoko na ścianę może przejdzie
Życzę miłej nocki ...... może w tę noc coś się wydarzy ;-);-)
Życzę miłej nocki ...... może w tę noc coś się wydarzy ;-);-)
reklama
nik_i
Entuzjast(k)a
Carolka i jak po nocy???
Hm z materacykiem ne pomogę bo my mamy taki nietypowy
Aneta i jak samopoczucie? Ciśnienie się uspokoiło?
BigU pech z tą Twoją ospą ale najwarzniejsze że samopoczucie dobre, natomiast ze spacerkami raczej ostrożnie
Clude biedactwo mam nadzieję że lepiej się czujesz i że kręgosłup tak nie dokucza
Czarna Alutka nie ma to jak w domu co? a w którym szpitalu zdecydowałaś się rodzić?
Malutki jest naprawde dzielny w nocy budzi się raz góra dwa razy generalnie oboje z M się wysypiamy
Hm z materacykiem ne pomogę bo my mamy taki nietypowy
Aneta i jak samopoczucie? Ciśnienie się uspokoiło?
BigU pech z tą Twoją ospą ale najwarzniejsze że samopoczucie dobre, natomiast ze spacerkami raczej ostrożnie
Clude biedactwo mam nadzieję że lepiej się czujesz i że kręgosłup tak nie dokucza
Czarna Alutka nie ma to jak w domu co? a w którym szpitalu zdecydowałaś się rodzić?
Malutki jest naprawde dzielny w nocy budzi się raz góra dwa razy generalnie oboje z M się wysypiamy