reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam, witam,
Ale mnie nie było długo:szok:chcę pozałatwiać wszystkie sprawy przed urlopem a jest tego trochę no i na wszystko inne brak czasu:-(
U nas idą ząbki. Ninka jest bardziej marudna i niespokojna. Talko u mamusi na rączkach się uspokaja. Tak się cieszę, że ten cały miesiąc spędzimy razem. Już nie mogę się doczekać:tak:

Witam wszystkie mamusie :)) Jestem tu nowa, mam na imię Natalia, 19.11.08 zostałam mamusią:) Miło mi do Was dołączyć:-)

Witam wszystkie mamy:-)
Ja też do was do was dołączę, urodziłam 23.11.2008r:-)QUOTE]
Witam wszystkie nowe mamusie:-)

nataliaa0812: witam Cie w naszym gronie;]

kasiula260881: no to zycze milego "wakacjowania";]

a my juz sie szykujemy na urlop, w piatek bedziemy wyjezdzac na wies;) juz sie doczekac nie moge:)
Pozdrawiam was dziewczyny:)
Udanego wypoczynku:tak:

Witam
długgooooooo mnie nie było, ale czasu na nic nie było:baffled: ale od początku... wróciłam do pracy i musiałam sobie poukładać dzień do tego mam ostatnio dużo zleceń na fotki (jak by nie dyło sezon weselny w pełni) i jak siedz przed kompem to foty obrabian, a swoje z wakacji (czerwiec) jeszcze nie tknięte.... mały chodzi do tego klubu malucha jestem z niego zadowolona i Bartosz już też;-), mamy już cztery ząbki i pierwszą infekcję - przeziębienie- za sobą. A teraza zabieram się za nadrabianie zaległości i obiecuję się poprawić!!!
Sciskam mocno mamuśki! buziaczki!!!
Niki - Witaj :-)Dużo zdrówka dla maleństwa:tak:

Witajcie
My po 3 tyg pobytu w kraju wrocilismy dzis do domu.Duzo sie przez ten czas zmienilo ,zwlaszcza coreczka siedmiomilowym krokiem wkroczyla na nowy etap rozwoju.Juz dosc dawno pogodzilam sie z tym ze w jej przypadku raczkowania nie bedzie tylko ominie ten etap,a tu prosze,przyszedl taki dzien i dzis maszeruje po calym mieszkaniu,wstaje podtrzymujac sie mebli,trzeba za nia podarzac a i tak juz sie poobijala:szok:Az sie boje chodzenia:szok:
Doszly jej kolejne 2 zabki ,gorne jedynki.Uszka sie juz wygoily po przebijaniu.No i gada i gada bez przerwy....Robi kosi kosi i pa pa-to zasluga dziadkow.:biggrin2:
Wyjechalo inne a wraca inne dziecko.
Wesele u przyjaciolki bylo super,wytancowalismy sie za wszystkie czasy,a mala wczesniej przyzwyczajana do innego miejsca i ludzi bez problemu zniosla rozlake:tak:
No i wracamy do szarej rzeczywistosci,dzis caly dzien rozpakowywanie ,pranie i ogarnianie balaganu.Nie wspomne ze do konca tyg zejdzie przy takiej zywotnosci pociechy,a okna jakie zachlapane echhh,coraz mniej czasu na takie czynnosci:confused:
Pozdrawiam
Super, że wyjazd Wam się udał. A to fakt, że nasze maleństwa zmieniają się z dnia na dzień:tak:
Hanuś - odpoczywaj kochana:tak:
Zmykam dlaej pracować;-)
Miłego dnia:-)

reklama
witam was dziewczyny cos ostatnio tu cicho i pusto ja zreszta tez niemam zbytnio czasu ani weny do pisania ale staram sie was czytac. witam goraco nowe mamy wsród nas , wiele sie ostatnio u wszystkich dzieje z tego co czytam u mnie jak zwykle nudy dzieci nudy itd z M tez dno:-(. moja córka albo marudzi albo rozrabia na maxa niemozna jej spuscic z oczu bo cos skabinuje, jak wiecie mój syn jest alergikiem i jest tez chłopcem z duzo nadwaga byłam z nim u alergologa i prawdopodobnie moze miec zaatłuszczona watrobe bo go boli od czasu do czasu. robie badania powoli i sie okaze wszystko kosztuje wiec ...a nadodatek moja mał zaczeła wymuszac odemnie wszystko placzem jak cos koniecznie chciala i ja jej tego niedalam do darła sie w niebo głosy:szok: a dzisiaj zaczeła sie niewiem jak to sie nazywa taic zanosic i niewiem co mam z nia wtedy zrobic robi to napewno z nerwów i jestem bezradna jesli ktos cos na ten temat słyszał to prosze napisac, koncze juz życze miłych wakacji tym którzy jeszcze nie byli a tym którzy byli mama nadzieje ze sie udały, ja niestety cały czas w domu w tym roku to nawet jeziora na oczy niezobacze:-(pozdrawim

Witam powakacyjne :-)

Urlop udał się wyśmienicie :tak:

Ale spodziewałam się więcej postów kochane !!:-p

Jak się już rozpakuję do końca to napiszę coś więcej :-):-):-):tak:

Pozdrawiam :happy2:

Witajcie kochane!!!!
U nas paskudna pogoda - od rana leje i nie ma szans na spacerek:wściekła/y:Nina właśnie zasnęła, ja załatwiam ostatnie sprawy w pracy i od poniedziałku miesiąc wolnego:tak::cool2:Chyba oszaleję z tej radości ( choć znając życie na bank nie będę cały miesiąc na urlopie i pewnie po tygodniu szef zacznie mnie nękać telefonami...)Niestety, nigdzie nie wyjedziemy na dłużej bo mój M nie dostanie urlopu więc przed nami tylko wypady weekendowe. No chyba, że sama z Ninką gdzieś pojadę:confused:
Izka - Moja mała też próbuje wymuszać niektóre rzeczy ale zawsze w takiej sytuacji próbuję odwrócić jej uwagę, zagaduję ją, pokazuję zabawki, śmieszne miny i po chwili zapomina o tym co chiała i jest ok:tak:Dużo zdrówka dla synka:tak:
Carolka - super, że wyjazd się udał:tak:Czekam na relację:tak:
Miłego dnia dziewczynki:-)

Witam mamusie, ale pogoda do bani, a my jutro z rana wyjezdzamy na weekend pod Lodz na zlot samochodowy, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej z ta pogoda
izka_sz moja tez wymysza niektore rzeczy placzem, i to widac kiedy sie zlosci, staram sie to jakos przetrzymac i sie jej nie dac, ale przyznam ze czasami sie poddaje, oby z Twoim synkiem bylo wszystko dobrze
lunia83 a u nas nadal nie ma zebow, heh ciekawe kiedy zechca wyjsc:-)

Madzik - przyjdzie czas na zęby. Mojej znajomej synek miał rok i już chodził a ząbków nie było:tak:Wyszły prawie wszystkie w tym samym czasie ale bez większych sensacji:tak:Tak że nic się nie stresuj;-):tak:a zdjęcie córci - boskie!!!:-)Mała śmieszka:-D

Heloł,
To znowu ja:-) Właściwie od wczoraj niewiele się u nas zmieniło. ciężka noc ale mam nadzieją, że dzień będzie lepszy. No i widać już dolne dwójki:tak:
Madzik - Udanego wyjazdu:tak:
A mnie śniło się ostatnio, że znowu byłam w ciąży:szok: I tak mi to teraz w głowie siedzi. Oj, gdym tylko miała większe mieszkanie to już pewnie zaczynalibyśmy coś planować...Ale póki co musi nam wystarczyć to co mamy:-) A poza tym, Ninka pochłania mnie całkowicie, więc będziemy musieli poczekać;-)
Miłego dzionka dziewczynki:-)

hej
lunia a my juz od trzech miesiecy staramy sie o drugiego bobasa,jak narazie bez skutku:confused:Mala tez mi pochlania wiekszosc dnia ale co tam...o jeden pokoj wiecej tez by sie przydal ,bo mamy dwa ,ale to tez nie najwazniejsze...Jak widzimy jak mala juz lapie kontakt z nami i jak zaczyna byc fajne to rodzicielstwo to stwierdzilismy ze nie ma na co czekac:biggrin2: tym bardziej ze jestem mama po trzydziestce...
Dziewczyny u nas furore robi piosenka "Gummy bear" dostepna na you tube,Nikolka jest nia tak zafascynowana ze chce w monitor wejsc:biggrin2::biggrin2: a jej dzwieki pozna z najdalszego zakatka mieszkania,siedzi jak zaczarowana sluchajac jej i mam chwile spokoju i moze jej sluchac w nieskonczonosc.Polecam moze i wasze pociechy tak zareaguja:tak:Podobnie zachowuje sie przy piosenkach "Nuki nuki" i "Cho-ca ca o" z tej serii ale "Gummi Bear" jest bezkonkurencyjny.

Witam:-)
Izka moja córa tez się wkurza, gdy coś jest nie po jej myśli. Robi się cała czerwona krzyczy a potem w ryk. Staram sie wtedy odwrócic jej uwagę, bo jak sie juz rozwyje na dobre to " umarł w butach";-):-DDużą nadwage ma synek?
Lunia, Beabea ja też czasamu juz myślę o drugim dziecku ( mam 33 lata) mieszkanie mam dość spore, ale M narazie nie chce. Tzn chce, ale powiedział, że musimy mieć najpierw dom z ogródkiem:-DInna sprawa, że ja nadal nie mam @
Carolka fajnie,że wróciłaś wypoczęta:tak:
My mieliśmy jechać w ten weekend nad Solinę, ale nigdzie nie było miejsc:szok:

reklama
A ja nie wiem czy mam siłę na drugie dziecko. I po cc chyba muszę jeszcze troszkę odczekać.
Wczoraj byłam u siebie w pracy i szefowa powiedziała mi, że jak nie skrócę sobie wychowawczego to od stycznia czeka na mnie wypowiedzenie. No i pracuj przez kilka lat po 15 h na dobę a jak urodzi się dziecko to wypowiedzenie.
Dziewczyny jak to jest? Jak bym szczęśliwym trafem zaciążyła i wróciła tego stycznia z wychowawczego z zaświadczeniem, że jestem w ciąży to należą mi się świadczenia takie jak 100 % płatne zwolnienie i macierzyński? Perfidne by było to z mojej strony ale po takim potraktowaniu mam takiego doła że szok. :-(

Do góry