reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam :-)

Nas dopadło choróbsko :-(, Filip miał gorączkę przez 2 dni na szczęście już jej nie ma , gardło czerwone no i dostaliśmy antybiotyk. Lepiej się już czuje, bo przez ostatni czas był bardzo marudny i ospały. Na początku myśłam że to od zębów, ale okazało się że jednak nie:no:.
Z obcinaniem paznokci nie jest najgorzej ;-)

Hanus ostanio przeczytałam coś takiego: Jeśli niemowlę mocno się poci, zaobserwuj, w jakich okolicznościach się to zdarza. Dziecko ma prawo pocić się podczas karmienia, ssania, płaczu, krzyku, intensywnej zabawy lub wtedy, gdy jest mu za gorąco. Jeśli pocenie nie ma związku z tymi sytuacjami, trzeba sprawdzić, czy nie ma innych objawów krzywicy.

Antila ile kosztuje żłobek? I jak to ogólnie wygląda, jak sie już wszystkiego wywiadujesz napisz :-)

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocki :-)

reklama
Hanuś u nas mały też się pocił podczas ssania piersi i wystarczyło go trochę rozebrać i problem znikł... Nie zazdroszczę tego czekania jak mąż na akcji:no: oj napewno kilogramy lecą w dół!
Beabea u nas ze spaniem jest tak że rano mały wstaje między 6 a 7, później krótka drzemka w drodze do żłobka a w dni kiedy jesteśmy w domciu sypia w łóżeczku to ok 8,30-9,00 max 9,30. i siesta po obiadku do 2 godzin, na popołudniowym spacerku czasami drzemka -ok 17 ale w domciu nie ma szans:sorry2:
Asteria u nas też samowola na całego;-)
Hmmmmmm wesele ja idę (dla odmiany jako gość) za dwa tygodnie i też nie mam sukienki:szok: Antila ja do klubu musiałam zanieść dresik, rampersa, bodziaka z krótkim i długim rękawem oraz skarpetrki- a i czapeczkę i buciki potrzebne jak idą z maluchami na spacerek... zanoszę też słoiczki a jak jest obiadek taki że może jeść to zgłaszam i wykupuję... Nic się nie martw początki są trudne ale teraz jestem zadowolona mały lgnie do dzieci wprawdzie nie umie się znimi jeszcze bawić ale lubi przebywać blisko (nieraz za blisko) a zabawa wiadomo... karzdy sobie;-)
Carolka zdrówka dla malucha!!!

Witajcie.
Oj długo mnie nie było, bo udało nam sie w końcu wyjechać na wakacje i zabawiliśmy prawie trzy tygodnie.
Najpierw Woodstock, a później Karkonosze i pobyt u siostry.Pożyczyliśmy nosidełko turystyczne i mały chodził z nami w góry. Jednym słowem wakacje bardzo udane. Tylko finisz nie bardzo bo zaraz po powrocie M dopadła kolka nerkowa i do tej pory jest w szpitalu.
Niestety nie udało mi się przeczytać wszystkich postów, bo mam ostatnio chwilkę dopiero jak Antek zaśnie. Przez cały dzień próbuję sprzątać, gotować i zajmować się domem i smykiem, ale on jest jak małe tornado i jak w jednym miejscy posprzątam to w drugim mi powyjmuje wszystkie miski albo buty :-)

Ja też już zaczynam się zastanawiać nad drugim dzieckiem, bo fajnie byłoby się do 35-tki wyrobić z pieluchami ;-) ale pewnie wcale tak prędko się nie zdecydujemy.
Antila a nie masz problemu z usypianiem Ani bez piersi? Mój syk zrobił sobie smoczek z piersi i zasypia tylko w wózku na spacerze,albo właśnie przy piersi, a w nocy robi mi pobudki żeby sobie possać. A niedługo i ja będę musiała posłać go do żłobka i nie bardzo wiem jak nauczyć go usypiać inaczej.
Beabea ja obcinam paznokcie przez sen, albo zaraz po obudzeniu jak Antek jest taki jak pijany zając i na wszystko pozwala :-) A co do aktywności to u nas jest to samo. W dodatko ostatnio jak tylko traci mnie z oczu to wpada w panikę pędzi po całym mieszkaniu w poszukiwaniu mamy. W kuchni łapie mnie za nogi i wstaje i tak chodzimy powoli i gotujemy. A o prasowaniu nie ma mowy bo wspina się albo na mnie albo na deskę, albo łapie za kabel, albo za zwisające rękawy koszul :-) A śpi w dzień łącznie jakieś 2,5 godziny.
Hanus78 oj wiem jak to jest jak nie ma Cię kto zamienić chociaż na chwilę,zwłaszcza jak malucha rozpiera energia, a Ty jeszcze w dodatku usychasz ze zmartwienia. Nie zazdroszczę.

Mam jeszcze pytanie do mam karmiących. Czy Wy już jesteście po pierwszej @? Bo ja jak na razie nie mam. Nie żebym narzekała, ale zastanawiam się czy to normalne.

filwinka: szkoda ze nie wiedzialam ze bylas na woodstocku:) bo moze bysmy sie tam gdzies spotkaly:)
nik_i: no to tylko milej zabawy zycze:)
Carol_ka: ZDRÓWKA!!!!!!

Antila: nie martw sie za na to:) wszystsko bedzie ok:) maluch polubi zlobek...

a my jako ze siedzimy w domu i malo co mamy kontakt z rowieśnikami Sami starsi ludzie, mieszkaja na osiedlu. to zastanawiam sie nad mimiklub.pl

Pozdrawiam

Cześć:-)

Hanus78 moja Majka też się poci, czasami naprawdę mocno, np. w aucie jak jest gorąco to aż kropelki potu miała na włoskach, a przy cycu to standard zawsze główka mokra. Wit D dostaje 2 krople i mówiłam pediatrze o tym poceniu to powiedział, że gorąco jest to normalne ale kazał też dawać calcium w syropie i dawałam ale nie widziałam żeby to coś dawało więc przestałam. I myślę, że to normalne, zobaczymy co będzie jak się chłodniej zrobi.

Beabea mnie moja też wykańcza, czasami mam naprawdę dość. Śpi bardzo mało, czasem dwa, a czasem raz dziennie i bardzo krótko. Rzadko się zdarza żeby choć 2 godz pospała, no chyba że leżę z nią i z cycem na wierzchu:baffled: i z paznokciami też masakra, trzeba ją konkretnie czymś zająć albo podczas cyckania tatuś obcina. Ja prawdę mówiąc za to się nie biorę, nie wiem czemu ale poprostu nie umiem jej obciąć, jakoś się boję, że za bardzo zetnę i tym zajmuje się mąż.

Asteria ja też zaczęłam puszczać małą na podłogę i robi sobie co chce, i niestety najbardziej interesujące miejsce to kuchnia:baffled: na szczęście Majka jeszcze sama nie wstaje tylko raczkuje i wyciąga wszystko co się da, a kuchnia dlatego najlepsza, bo przy wjeściu wiszą takie sznurki z koralikami za które lubi ciągać i pchać do buzi, niestety może się w nie zaplątać i musze latać pilnować:baffled:

izka_sz to Wiktoria nawet ładnie Ci spi w dzień, u nas na trzy drzemki nie ma szans, czasami też się buntuje ale wolę żeby chociaż te dwa razy pospała, bo później zmęczona i też jest marudzenie.

Antila ciekawe jak to z tym żłobkiem będzie. Ja jakoś nie widzę tam Majki i siebie w sumie też w tej sytuacji bo odkąd się urodziła to jestem z nią nonstop, zostawiłam ją kilka razy z babcią na max 2godz i już mi ciężko było. No ale w końcu trza będzie sie powoli rozdzielać bo straszny cycek się z niej robi:rofl2::rofl2::rofl2:. Z tym żłobkiem to pierwsze dni na pewno będą trudne i dla niej i dla Ciebie ale na pewno się przyzwyczaicie. Słyszałam opowieści, że matki sobie gorzej radziły niż dzieci, płacze, lamenty itp;-)

Carol_ka dobrze, że Filipowi już lepiej, dużo zdrówka dla niego i buziaki od Majeczki;-):-D

nik_i Antila ale fajnie imprezke będziecie miały, też bym chciała no ale tak chcieć a móc:rofl2: hohoh z moją Majką nie da rady. Miałam nawet zaproszenie na przyszłą sobotę na ślub, niestety musiałam odmówić, bo moje kochane dziecko cyca musi mieć koło sibie w nocy:rofl2::rofl2:

filwinka u nas z cycem identyczna sytuacja:crazy: Zasypia tylko przy cycu, a wnocy wybudza się kilka razy na ssanko:-D Ja na razie nic z tym nie robie, nie ma mnie co zmobilizować, Ty na szczęście masz już powód - żłobek:-) To życzę powodzenia i jak Ci się uda to czekam na rady:-)
Co do @, też nie miałam jeszcze i wcale mi nie tęskno;-)

Ale się napisałam hehe oczywiście musiałam sobie zrobić kilka przerw, bo Majeczka właśnie drzemie i kilka razy zauważyła, że cycusia nie ma obok więc musiałam latać:-D:-D:-D
Widzę, że kilka z Was planuje drugą ciążę, mnie się chciało bardzo drugiego dziecka zanim Majka pół roczku skończyła:baffled: teraz coraz bardziej mi się odechciewa bo czasem za bardzo daje mi popalić, no i chyba na razie dam sobie spokój, pomyślimy gdzieś za rok:-).

Cześć dziewczynki!
Wróciłam od rodziców pozytywnie naładowana. Fajnie tak z ludzmi przebywać a nie tylko z dzieckiem;-). Moj malutki większość dnia spędzał na podwórku , popróbował trawki itp. Trzeba czasem sobie zmienić otoczenie.
Myślicie o dzieciaczku drugim. Mi się też marzy. Ale na razie jeszcze nie. Poza tym @ brak.
Sorki ale się obudził. :baffled:Pozdrawiam.

a my jako ze siedzimy w domu i malo co mamy kontakt z rowieśnikami Sami starsi ludzie, mieszkaja na osiedlu. to zastanawiam sie nad mimiklub.pl

Pozdrawiam

A kiedy się wybieracie? Moze się dołączymy;-)

Coś widzę że ja jedyna taka antyciążowa jak narazie:zawstydzona/y: no ale zwał jak zwał po cesarce i tak poczekać trzeba;-)
Pozdrawiam!!!

Malinko Ania też cycusiowa więc jedzie z nami na wesele. Będzie tam jeszcze teściowa, szwagierka i kuzynka mojego M więć rąk do pomocy dużo;-):-)Ja już 3 tygodnie po powrocie zostawiłam Anię na kilka godzin, bo musiałam iść na wykłady. Nie martwię się rozłąką, ale tym, czy przyzwyczai się do nowej sytuacji:baffled:
Filwinko ja też jeszcze bez @ Z tym zasypianiem to różnie bywa, czasami zaśnie bez niczego, raz z butlą a czasami tylko pierś
Carolka my płacimy 280 zł miesięcznie. W cudem się dostałyśmy mimo, że zapisywałam Anię gdy byłam w 4 miesiącu ciąży

reklama
Do góry