reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witam
My tez meldujemy sie po weekendzie;-) Wszystko u nas ok-ida w dalszym ciągu zabki czyli to juz 7 i 8 z kolei. Jutro wybieramy sie na szczepienie(nasze 3cie dopiero). Zobaczymy jak to bedzie , jak Macius sie zachowa po takiej długiej przerwie, a dodatkowo jeszcze te upały doskwierają. Akurt teraz spi juz 1,5 godz:-) ale zaraz wyskakujemy gdzie na podwórko-w cien

Lunia- to super ze juz wszystko na dobrej drodze;-)
Malinko - potwierdzam co powiedział Lunia- fajnie ci z pomocnicami, ja dopiero od tygodnia mam pomoc tesciowej od chwili kiedy Macius sie przewrócił na główke z pozyci siedzącej i widział jak dziecko płacze:-( bo wczesniej to całymi dniami sama z dzieckiem a tesciowa omijała nas szerokim łukiem (jesli chodzi o jakąś pomoc)
Izka -mysel ze nie ma co sie gniewać

Narazie zmykam
Miłego dnia wszystkim

reklama
Witam Was Dziewczyny ;-)

No i po weekendzie… Ja to zawsze jakoś w weekend nie mam czasu wskoczyć na kompa. Echhhh. Potem nadrabiam w tygodniu. Ale widzę, że wszystkie wykorzystujemy weekendy na maksa. ;-):tak:

Widzę, że się trochę gorąco zrobiło.

Izka nie gniewaj się na Dziewczyny. Wyraziły tylko swoje zdanie na temat zabobonów. Ja tam też uważam, że są niepotrzebne. I sądzę, że raczej mogą zaszkodzić niż pomóc, ale to moje prywatne zdanie, więc tego nie musisz brać do Siebie.

Mój Piotruś też często marudzi i jak to stwierdził mój R ma to po mnie.:tak: Matka przewrażliwiona i ciągle się zamartwia, to dziecko po niej odziedziczyło. Dlatego staram się bardziej pozytywnie patrzeć na świat i zaraz jest lepiej.

Pogoda masakryczna. :no::no: Niby nie pada, ale jest tak wilgotno, że w domu nic nie schnie. Ręczniki w łazience cały czas wilgotne, nawet poduszki i inne rzeczy wydają się wilgotne. Już mnie to wkurza. Kosz na pranie zawalony a prać nie ma co, bo nie ma gdzie wysuszyć…

Malinka, Lunia – witajcie w domach. :-):-) Kiedy znów planujecie wyjazdy? ;-);-) Lunia trzymam kciuki aby rozejm już całkiem się utrzymał!!! :tak::tak:

BigU - trzymam kciuki za Maciusia!!! :tak::tak:

Co do pocenia, to u nas to samo. A najbardziej się Piotrek poci jak się zbyt mocno kręci lub jak się złości. Od razu cała skóra i włoski wilgotne. Taka pogoda i tak dzieciaczki reagują.

Miłego dnia Dziewczyny!!! :-):-D

Dziewczyny mam pytanie, czy na tym etapie rozwoju naszych Dzieciaków, może się skrzywić kręgosłup?? Pytam, bo Piotrek nagminnie mi siada w wózku, a sam jeszcze nie potrafi siadać no i mam kolejny problem. Pewnie znów wymyślam... :baffled::baffled::baffled:

My już po wizycie i szczepieniu :), następne dopiero w grudniu uffff.

Lunia świetna wiadomość, że w końcu stosunki z mężulkiem lepsze, widać bardzo dobry pomysł z takim wyjazdem. A takie opiekuneczki to rzeczywiście świetna sprawa chociaż same czasem nieźle mi dają popalić :>. Jedna ma 8 a druga 11 lat i potrafią się nieźle pokłucić.

BigU ale ładnie Maciusiowi ząbki rosną, super sprawa, ślicznie takie dzieciaczki wyglądają z ząbkami. U nas dalej bezzębnie. I niedługo i ja będę beezzębna tak strasznie mi się zęby po porodzie psują :(.

Hanuś no właśnie pytałam dziś pediatry o tą spoconą główkę, i rzeczywiście to normalne, duszno, parno i stąd to pocenie ale kazał mi podawać małej raz dziennie calcium.
Z tym siadaniem to mam nadzieję, że nie narobi się żadnych szkód, Maja prawie cały czas siedzi i w wózku i w łóżeczku.

Witam:-)
Wilgotnoćć masakryczna u mnie wszystkie ciastka, chipsy itd zawilgły:baffled:
Anię ubieram tylko w body a i tak się poci bidulka no i częściej chce się jej pić.
Hanuś myślę, siedzenie teraz już nie powinno mieć negatywnych skutków.

Co taki zastój mamy na naszym forum?? Wszyscy się wczasują czy jak??

A pogoda taka, że szkoda gadać. Wczoraj całe popołudniu moja mama wędrowała z praniem raz na dwór, raz do domu, bo co przeschło to znów pokropił deszcz i kicha. Echhhhh... A nie zapowiada się na większą poprawę.

U nas remontu część dalsza. Teraz robimy nowe wyjście z domu na podwórko i wczoraj przyjechał fachowiec i pół ściany wywalił. No, ale dzisiaj skończy i będzie ładnie.

Miłego dnia!!!

Dziewczyny mam pytanie, czy na tym etapie rozwoju naszych Dzieciaków, może się skrzywić kręgosłup?? Pytam, bo Piotrek nagminnie mi siada w wózku, a sam jeszcze nie potrafi siadać no i mam kolejny problem. Pewnie znów wymyślam... :baffled::baffled::baffled:

Mnie się wydaję że nie ma to negatywnego wpływu na kręgosłup. Piotuś żeby sam usiąść musi ćwiczyć !!!! Moje dziecko nie umie chodzić a stoi w łóżeczku to chyba musiałabym mu zabronić :-). Nic się Hanus nie przejmuj i nie wymyślaj :rofl2::laugh2:;-)

Heloł
My juz po szczepieniu - przebiegło bez zakłucen:-):-) Maciu 2 razy skrzywił buźke do płaczu ale sie "nie rozkręcił" (zreszta on prawie wcale nie płacze-jak jest głodny to piszczy a jak spiący tez i do tego mamrota) - mały zuch- 2 wkłucia bo od razu na zółtaczke ostatna porcja. teraz 17grudnia mamy szczepienie-odra i cos tam

Hanus - nie ma zmartwien co do siadania(nawet lekarza zapytałam -bo mnie troszke zmartwiłas poniewaz Maciulek duzo siedzi sam) zobacz jeszcze tu http://www.nutricia.com.pl/fazy_rozwoju_dziecka_w_pierwszym_roku.php
U nas pogoda okropna -goraco ze nie mozna na dworze wysiedziec-wczoraj koło południa było 36st.. :szok: W domu jak w ciemnicy bo wszystkie okna jest mus zasłaniac

Malinka - co do zębów to ja tobie zazdroszcze bo ten mały brzdac niewie do czego te zębole służą;-) i wszystkich po kolei gryzie:tak::-)
Nie ma pospiechu z zebami. W mojej rodzinie zawsze były wczesnie zęby
Mi tez strasznie sie ząby posypały. Nawet w plombie mam dziure. Czas juz wybrac sie do stomatologa bo odkąd przestałam karmic to zauważyłam ze proces "erozji" nie postepuje;-)

A jesli chodzi o pocenie - to to normalne u dzieciaczków- w domu Maciu jest tylko w samej pieluszce-tylko na dwór zakładam mu rampersa

uciekam cos gotowac bo pewnie zaraz sie zbudzi mały "wiercipieta";-)

Ostatnia edycja:
Hello,
Hanus - no faktycznie, jakiś taki przestuj jest na listopadzie. Ale z drugiej strony, ruch tutaj zawsze był raczej mały:-(Teraz mamusie powracały do pracy i już zupełnie nie mają czasu:tak:
Carolka - moja mała też już próbuje stawać na nóżki ale nie zawsze jej to wychodzi. Wtedy bach na pupę i płacz:-) Ma jeszcze czas:-)
Malinka - jak Majeczka zniosła szczepienie????
Antilka - Ninka też w samym body paraduje;-):tak:Aż nie mam serca wychodzić z nią na dwór w taki gorąc. Rano byłyśmy na zakupach i tak się zgrzała, że szok:szok: Na kolejny spacerek dopiero ok 16-17. Wcześniej jest za gorąco. I ta duchota...
BigU - powodzenia z teściową;-)A te nasze dzieciaczki chyba razem takie grzeczne bo z tego samego dnia;-):tak:Ninka też wcale nie płacze i nawet nie marudzi ( tylko ostatnio jak ząbki idą troszkę więcej uwagi i pieszczotek potrzebuje).
Zmykam się relaksować - mała właśnie zasnęła;-)
Miłego dzionka mamusie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Antila gratuluję małżonka. Mój wytrzymuje z Antośkiem całkiem długo ale tylko pod warunkiem że Antek nie jest głodny, no ale to kwestia braku piersi i M :-)
Izka nikt Ci nic złego nie powiedział, a dziewczyny się tylko dziwiły bo nigdy wcześniej nie słyszały o czymś takim. Ja nie wiem o co można się obrażać.
Hanus78 u nas to nawet sól w solniczce zawilgotniała. A o ręcznikach w łazience nie wspomnę.
Ja też myślę że nie ma co panikować z siadaniem, a to jedna z form ćwiczenia. Zresztą lekarze mówią "nie zabraniać ale i nie pomagać" Tak że nie zaprzątaj sobie za bardzo głowy.
Wyjście na podwórko udało się dziś skończyć?
bigU Gratuluję małego zucha :-)
u nas też bezzębnie ale za to ślinienie jest już od trzech miesięcy.
maliinka_ev a to calcium to na co? Na zmniejszenie pocenia? Antek poci się właśnie najbardziej na główce, często ma kropeli potu pod oczkami i na czole. W nocy go nie przykrywam bo nawet pieluszkę skopywał a w dzień jest w rampersie i czapeczce na spacerze. No ale u nas to pewnie jest też związane z wagą Antosia bo waży już 10 kg i 200g :-)
lunia83 świetnie że się dogadaliście i wszystko się w miarę poprawiło_Oby tak dalej!
A my dziś w końcu po wielu miesiącach poszukiwań kupiliśmy nasze pierwsze cztery kólka inne niż wózek dziecięcy :-)

Do góry