reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2008

Fiwinka, dziś znów się sytuacja powtórzyła. Zauważyłam, że najpier otwiera oczy i patrzy, ale jakby nic nie widział. No i potem zaczyna się lament. Na szczęście trwa to około 5 minut i śpi dalej. No, ale wczoraj byliśmy odwiedzić mojego R i było nowe otoczenie, potem koledzy mojego R z pracy się z nami witali. A jak wróciliśmy, to byliśmy na spacerku i spotkałam dwie sąsiadki z pociechami i znów prawie nowe twarze. No i chyba za dużo tego i płacz się powtórzył. Zobaczymy co będzie dzisiaj. Oby narazie się to skonczyło. Jakoś w tym czerwcu więcej razy się to zdarzyło, tak jak dotąd zaobserwowałam, to zdarzało się maksymalnie 4 razy w miesiącu. A teraz już więcej. Echhhh...

reklama
Hanuś mam nadzieję że załatwicie kredyt i uda się wyremontować co trzeba:tak:, no i życzę spokojnej nocy!
A my uciekamy na spacerek:-) może zdążymy przed deszczem;-)

Hanuś ja też myślę, że Piotruś tak odreagowuje wrażenia z dnia:tak:

No i minął mi pierwszy tydzień w pracy, było naprawdę nieźle.Chylę czoła przed moim M, bo to on opiekuje się Anią. Mała jest zawsze przebrana najedzona i w ogóle super. Dzisiaj rano byłam w pracy a potem na wykładach, więc urzędowali cały dzień:-)

witam. ale tu cisza na forum ostatnio. u mnie smutki sa wakacje a ja siedze w domu z dzieciakami pogoda jakas dziwna. mala zaczela spac w nocy mniej sie budzi dostawala od paru dni czopiki przeciwbolowe i tak sie budzila pewna znajoma kazala mi zlizac czolo malej bo moze ja ktos przeuroczyl i robie ta od dwoch dni i dziecko spi a czolo miala naprawde slone take przesady ale dzialaja. ostatnio dalam malej obiadek w ktorym bylo maslo i dostala wysypki ale w tym samym czasie zmienilam jej oliwke i na dodatek ciagle byla przepocona i teraz niewiem czy to sa potowki czy oliwka lub ta skaza bialkowa wyspke takie tyciutkie chrosteczki miala na karku na raczkach tam gdzie sie zginaja i ponizej klatki piersiowe i brzuszku nie daje jej juz nic takiego nowego do jedzenia ani niesmaruje oliwka a to nadal sie utrzymuje poci sie duzo bo u mnie w mieszkaniu jest duszno i goraco.

pewna znajoma kazala mi zlizac czolo malej bo moze ja ktos przeuroczyl i robie ta od dwoch dni i dziecko spi a czolo miala naprawde slone take przesady ale dzialaja.
Przepraszam Izka, ale co zrobiłaś:confused::szok:Czemu to lizanie ma służyć? Parno to fakt moja Ania też się poci i ostatnio niespokojnie śpi:baffled:

Hej

Ja powróciłam juz w czwartek, pogoda była nie do zniesienia i przyjechaliśmy szybciej. Zabrałam ze sobą dwie siostrzenice i teraz mam więcej luzu bo bawia się z Majeczką.
A na dolnym śląsku pogoda też masakra i siedzimy cały czas w domu, przeraża mnie to lato:(.

izka ja tam nie wierze w takie zabobony, i nie słyszałam jeszcze o takim zlizywaniu no ale skoro uważasz, że to pomaga.

dzieki dziewczyny ja mam ciagle problemy a wy tak do mnie to ok.:-(żebyscie jeszcze kiedys niemieli tylu problemow z dziecmi co ja ma ze swoja i wtedy bedziecie łapac sie wszystkiego i niechodzi mi tu o zabobony.cieszcie sie puki mozecie bo moze role sie kiedys odwroca. jesli bym kogoś uraziła tym to sorki ale jestm na skraju wytrzymałości i fizycznej i psychicznej a wogole pisze to co myśle.

Izka nie obrażaj się ja po prostu pierwsze słyszę o czymś takim:confused:
Ja wiem, że masz problemy i strasznie mi Ciebie żal. A to, że mała niespokojna może wynikiem Waszej sytuacji w domu:-:)-:)-(Kurczę naprawdę myślę, że to lizanie nic nie pomoże:baffled:

Dzień dobry :)

Sorry Izka ale nie uważam żebym Cię czymś uraziła. Dla mnie to zabobon ale tak jak napisałam jeśli uważasz, że wam to pomaga no to spoko. Takie jest moje zdanie.

My dzisiaj jedziemy na wizytę i szczepienie, ciekawe ile Majeczka waży:D.

Antila moja mała coś właśnie sporo sie ostatnio poci, szczególnie na główce podczas karmienia piersią, ostatnio aż kropelki potu miała. Dziś spytam o to pediatry, może za mało witaminy D czy coś:/.

reklama
Cześć dziewczynki:-D
Witam po weekendzie.
wyjechaliśmy na tydzień do rodziny męża na wieś. Odpoczęliśmy, szczerze porozmawialiśmy i jak na razie jest lepiej - przynajmniej się dogadujemy:tak:Było nam to bardzo potrzebne:tak:
Izka - nie gniewaj się bo moim zdaniem nie masz o co. Nikt nie napisał nic, czym mogłabyś się poczuć dotknięta:tak:Jeśli uważasz, że to pomogło - spoko. Ja osobiście też nie wierzę w takie zabobony, ale to jest moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać:tak:A jeśli chodzi o problemy to każda z nas je ma. Na forum możemy się wygadać, pożalić, usłyszeć dobre słowo od innych. A zauważyłam, że Ty tylko wpadasz, piszesz co u Ciebie, prosisz o radę a i tak robisz jak uważasz. I nie obrażaj się, bo myślę, że wszystkie chciałybyśmy aby było u Ciebie ok, ale tak się nie stanie póki ty Sama nie będziesz tego chciała wystarczająco mocno...
Malinka - ale fajnie, że masz pomocnice:tak:Mnie przez ten tydzień też duuuużo pomagały ciocie Ninki i mogłam naprawdę odpocząć:tak:No i super, że wyjazd się udał:tak:
Antilko - gratuluję pierwszego tygodnia w pracy:tak:Bardzo się cieszę, że minął raczej bezboleśnie:tak:No i zazdroszczę sprytnego męża - mój miałby problemy z przewinięciem. Jak tylko widzi kupkę, szarpie go:sorry2:

Pogoda za oknem nijaka. Niby ciepło a słońca nie widać. Masakrycznie wilgotno. Ja już nastawiłam jedno pranie, jeszcze czekają mnie dwa:-(Zabieram się powoli za sprzątanie bo po tym tygodniu to taki kurz wala się po podłodze, że szok:szok:
Miłego dnia:-)

Ostatnia edycja:
Do góry