reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2008

reklama
Gabi u nas też problem z przebieraniem. A teraz na dodatek Piotrek nauczył się rozpinać Pampers, więc jak nie podnosi nóg do buzi, to przekręca się na brzuch lub odpina pieluszkę. Sama radość z przebierania.
Izka, Piotruś też często miał na rączkach marmurek, ale nikt mi nie mówił, że trzeba jakieś badania serduszka robić. A teraz często ma zimne rączki, ale też non stop są mokre od śliny. Muszę zapytać przy następnej wizycie u lekarza.

A co do pogody to normalnie nie mam pytań. Pranie rośnie mi w domu, a nie mam gdzie wywiesić, bo pada, no i nie piorę. A w domu nie bardzo schnie. Mam nadzieję, że dziś się pogoda utrzyma i będę mogła wyprać Piotrusiowe ciuszki, bo już prawie nie ma w czym chodzić…

Witajcie
U nas kolejny pochmurny dzień. Ale może uda się chociaż godzinny spacer. My w weeknd raczej nigdzie nie pojedziemy. Zaprosimy kolegę i może sami trochę czasu ze sobą spędzimy. Tzn. w niedzielę. U nas M ostatnio cały czas zajęty.:-(

Hanuś Igorek już jakiś czas temu odkrył tę część ciała. Ciąga się przy każdej możliwej okazji. Kąpać go jest trudno a o przewijaniu nie wspomnę.
Igorek też jeszcze nie siedzi i zastanawiam się czy nie poczekać z tym krzesełkiem. Ale z drugiej strony bardzo ułatwia mi karmienie.
Filwinka zdrówka.:tak: Pogoda teraz jest bardzo zdradliwa. Wieje i jest zimno, świeci słońce i jest gorąco:baffled:. Ja zawsze mam problem jak ubrać siebie i małego.
Izka_sz oby małej nic nie wyszło. I niech te problemy sie juz skonczą. A ząbki pewnie wkrótce będą.
Lunia i co w pracy dalej spokojnie? Oby.
Gabi udanego wyjazdu. I dla Luni też żeby doszedł do skutku.:tak:

Aga - jak na razie cisza i spokój:tak:Właśnie ogarnęłam bajzel. Wszędzie pełno zabawek Ninki:confused2:A co będzie, jak trochę podrośnie i będzie sama je roznosić po mieszkaniu...Aż się boję.
Hanuś - ja już dzisiaj musiałam zrobić pranie, bo zaczynało z łazienki wychodzić:-DCzęść na balkonie wisi, część wywalę na strych jak się dopierze:tak:A wszystko schnie masakrycznie długo:szok:

Hanuś mały odkrywca z Twojego synka;-):-D
Lunia ja czekam z praniem do przyszłego tygodnia, mimo ze już dawno rozpełzło sie po mieszkaniu:rofl2:Podobno od poniedziałku ma się ocieplić a teraz o zmiast schnąć kisiłoby się.
Izka daj znać jakie wyniki echa
Gabi Ania tez strasznie się wierci,przy zmianie pieluchy.Najczęściej obraca się na brzuch, obowiązkowo łapie chusteczki. raz nawet udało się jej wyciągnąć jedną i wpakować do buzi:baffled:Poza tym uwielbia łapać za pudełko przymocowane do brzegu łóżeczka, co skutkuje rozsypaniem kremów, oliwki, i innych rzeczy po całym pokoju.
My właśnie się pakujemy, bo jutro wyjeżdżamy do znajomych.Mam nadzieję, ze nie będzie cały dzień lało:-p

Witam mamusie
Ale tu ruch:-) Nie nadrobieWas, bo mala mega marudna i ttylko u mnie jakos idzie ja uspokoic, ma lekki katar, wiec moze to zabki, sama nie wiem, ale widze ze to nie tylko u nas takie marudy. Co do przewijania to u nas tez sa cyrki bo mala albo ucieka albo odwraca sie na brzuch. Krzeselko do karmienia dostyalismy drewniane, i mala ma mega radoche jak w nim siedzi

Antilko - udanego wyjazdu!!!:tak:
Pranie na balkonie wyschło - teraz czeka mnie prasowanie:-(A tak mi się nie chce...
Madzik - dzisiaj Ninka strasznie płaczliwa. Dostała na noc viburcol i zasnęła. Katarek lekki tez jest - już sama nie wiem co o tym myśleć. Oby nie było większych skandali z tymi naszymie dziewczynami i ich zębami:tak:

My jednak jutro nigdzie niejedziemy:-(Samochód nam klękł:-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Kolejny wydatek...a jakby tego było mało w kuchni poszedł kran:-(Jak się sypie to wszystko na raz.

wszystkie wyniki wiktori juz mam echo wyszło idealnie serduszko całe jest zdrowe morfologia tez ok i mocz równiez. całe szczeście:-) troche odetchłam ale nadal niewiem czemu taka płaczliwa jest:-(

Izka, cieszę się, że wyniki dobre :) A co do płaczu, może taki będzie charakter Wiktorii. Piotrek też często płacze i chyba taką beksą będzie, bo raczej nic Mu nie dolega. Chyba, że to te zęby, których nadal nie widać...

reklama
lunia83 to widze ze mamy ten sam problem, na szczescie usnela bez wiekszych problemow przy kaszce:-)
Izka to super ze wyniki wyszly dobrze, nie wiem czy to prawda, ale slyszalam ze jak kobieta w ciazy sie duzo denerwuje to pozniej dziecko jest marudne i placzliwe, a z tego co pamietam to w ciazy mialas troche stresow

Do góry