reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2008

Witam
My juz od wczoraj z powrotem w Wiedniu!Szkoda bylo odjezdzac,no ale coz robic ,trzeba wracac do codziennosci.Widze ze majowka swoje robi bo cichutko sie zrobilo:biggrin2:na forum.Sporo pracy mnie czeka w mieszkaniu bo po 3 tyg nieobecnosci nazbieralo sie i kurzu i prania i okna ktore sobie darowalam na swieta:wściekła/y:Corka na nowo odkrywala uroki mieszkania ,tak sie rozglada po scianach jakby pierwszy raz tu byla,a i zabawki sa na nowo interesujace-zobaczymy jak dlugo?U nas teraz straszne wiercenie podczas ssania flaszki,prezenie sie.Mala juz siedzi sama ,tylko od czasu do czasu osunie sie do tylu,ale ubezpieczam ja nadal poduchami.Zabki dalej dwa.Dzis dokladnie konczy 6 miesiecy-rety jak to zlecialo!!!

reklama
witam was. jak po długim weekendzie? u mnie raz lepiej raz gorzej mała troche przeziebiona przed wolnym byłam z nia u lekarza bo wczesniej troche marudziła i okazało sie niby ze ma troche zaczerwienione gardło i katrek lekarka przepisała jej eurespal i jakas masc po nos. a ona i tak marudzi bo katar ja meczy i tak mi sie wydaje ze moga isc zeby bo dziasła ma takie wielkie slini sie duzo wiecej niz zwykle i gryzie wszystko co ma pod reka a jej ustka to az sine sie robia tak sobie je przygryza tymi dziasłami niechce zbytnio pic z butelki choc obiadek z łyzeczki w miare zjada w nocy budzi sie z płaczem kilka razy niewiem czy to przez katar czy zeby. Wczoraj bylismy u moich rodziców na grilu i było super cały dzien na dworze bo było super ciepło mała była zadowolona jak była zmeczona to sama usypiała w wózku a jak nie to troche siedziała w nim i sie bawiła a troche ja nosilismy zeby poznawała swiat była uradowana ale katarek nieraz dawał jej sie we znaki podobno nieraz jak zeby ida to katar tez moze byc i wiele innych rzeczy to zalezy od dziecka . w niedziele mam komunie i ostatnie przygotownia robimy z mama.Synek ma treme a ja bede płakac ze wzruszenia ze on juz do komuni idzie.mam nadzieje ze wiktori przejdzie ten katarek bo przez niego jest marudna. staram sie z nia wychodzic codziennie chociaz na troche choc potem mam mysli czy dobrze robie skoro ma katarek.pozdrowiam.

izka_sz jak przygotowania? Mała ma już ząbki?

Beabea nie ma jak w domku:-) porządki zrobione? ja bym yeż musiała gruntownie mieszkanko posprzątać:sorry2:

Antila pewnie już się opala:-D

filwinka u nas maly będzie chodził od lipca 3 razy w tyg do żłobka i pani mówiła że zaczynają sadzać na nocnik jak dziecko samo siedzi... zobaczymy poczekam do lipca i zobaczę co z tego wyjdzie;-) sama też równolegle z małym popracuję.

No nic pogoda się psuje:sorry2: a ja zmykam do pracy, czekam tylko aż mały się obudzi ubieramy się i jak to on mówi brruuuuuuu do pracy... a nie chce mi się:no:
Dziewczyny pracujące jak rozwiązałyście problem opieki nad maluchem??????

witam. przygotwania do komuni juz zmierzaja ku koncowi wreszcie bo to juz niedługo wiktoria nie ma jeszcze zabkow ale jest cały czas taka sama czyli marudzi slini sie i gryzie wszystko co ma po reka a najbardziej swojego smoczka z drugiej strony lub swoje paluszki katarek nadal ma i juz niepozwala sobie noska nawet dotykac tak ma dosy:-(a ja juz niewiem co jak mam jej pomóc. jeszcze dobrze nie siedzi a staje mi twardo na nozkach i sie buntuje jak jej niepozwalam nawet w waninie przy myciu chce siedziec bo na lezaco ryczy.za to uwielbia muzyke i jak ktos zacznie robic lala to ona macha raczkami i nozkami jakby tanczyła ten taniec irlandzki przy tym sie smieje i wydaje dzwieki jakby tez spiewała.ciekawe jaka bedzie na komuni bo do koscioła nie idzie z nami zostaje z moja mama . oby była w miare.pozdrawiam.

Izka a byłaś z tym katarem u pediatry??? bo to już się ciągnie i ciągnie...

Dziewczyny co kupić chłopcowi na 5 urodzinki???? POMOCY!!!

byłam u lekarza przed tym wolnym i miała lekko zaczeriwnione gardło i ten katar miala zapisany eurespal i masc pod nos na 7dni i dzisiaj ostatni dzien dostaje leki a katar nadal jest wiec niewiem czy to na zabki czy jaks alergia bo katar jest biały albo przezroczysty i gesty.

U nas ostatnio 6-latek i 8-latek zażyczyli sobie klocki LEGO. Tylko temu młodszemu musi budować mama bo sam nie umie:-D. Kiedyś M kupił latający talerz. Ładowałao sie go i były stery. Prezent BARDZO się podobał.

O dzięki mam jeszcze tylko pytanko co to jest Benten ???

Izka a nie jest to alergia???

reklama
własnie niewiem czy to alergia bo lekarka nic nie mówiła ale podobno alergie nieujawniaja sie tak wczesniej moj syn tez jest alergikiem na kurz i trawe ale u niego wyszło jak miał dwa lata wiec niewiem czy to mozliwe. ja jestem alergiczka na królika którego mam w domu i niejest tak zle choc psikam i mam katar.

Do góry