reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

U mnie kolejna noc nieprzespana :baffled:
zasnął ok 8 po kąpieli i spał do ok 22 no i później co 30 min do 1 h pobudka na cysia - ale nie na jedzenie tylko podziamdziac ;/
no i przed 5 pobudka i jedzenie cysia i balowanie. O 9 pół godzinna drzemka i mam nadzieję, że się uda na spacerek przynajmniej kilkuminutowy wyjśc.

reklama
U nas też jest kilka razy karmienie w nocy. Ale trochę w tym i mojej winy bo jak mały się obudzi to ja od razu daję mu cyca żeby jak najszybciej usnął. I usypia.
Za to z dnia na dzień zaczął spać w łóżeczku. Jak nauczył się przekręcać na boczki to po odłożeniu go do łóżeczka zamiast zaczynać płakać przekręca się na bok i śpi:-).

Clue, u nas były takie częste pobudki i nie na jedzenie tylko, zeby się przytulić jak zaczęłam wprowadzac sok marchewkowy i to chyba był ból brzuszka, bo od paru dni daje tylko marchewkę ze słoiczka i jest ok, budzi się dwa razy do karmienia i zasypia włóżeczku od razu. Może troszkę za dużo dajesz Mateuszkowi "słoiczków". U nas p. dr kazała zaczynać od soków, ale mnie intuicyjnie się wydawało, że lepiej podać najpierw gotowane warzywa, bo przecież jak starsze dzieci mają problemy z brzuszkiem to jest zakaz soków i owoców, ewentualnie gotowana marchewka. ale skoro lekarz kazał to podałam soki i wtedy przestał mi spac w nocy i meczyły go gazy. jesli nie wystarcza piers to moze lepiej jednak dac 1 słoiczek, a popołudniu juz dac mleczko z kaszką. pozdrawiam

U nas to jest tak
ok 20.00 kąpiel po kąpieli butla z kaszka Nestle na noc,
raz(ostatnio często) lub dwa pobudka na jedzenie tez mleczko,
rano ok 9.00 mleczko z kaszka,
ok 13-14.00 coś ze słoiczka(deserek,zupka)
18.00 mleko
i dalej się powtarza,oczywiście picia tyle ile potrzebuje czasem potrafi wypić ze 400ml herbatki w ciągu dnia.
No i od wczoraj jemy łyżeczką,ale tylko kaszkę bo deserki i zupki wypluwa,ale jak mu dam w butelce to zje wszystko:-(

mpel od wczoraj daje jeden słoiczek i chyba zostanę kilka dni przy samej marchewce. Boję się go napychac kaszką na noc bo i tak sporo waży a po kaszce miał niespokojny sen.
Wydaje mi się, że to kolejny skok rozwojowy bo od niedawna musi byc mamusia przy nim zawsze i wszędzie. Na chwilkę go zostawic nie mogę :baffled: Spac w dzień potrafi nawet 3 h ale muszę przy nim leżec. Wyczuwa gdy go zostawię.
Tajchi u mnie nie bardzo mogę taki schemat ustawic bo karmię piersią i tak naprawdę nie wiem ile mały wypija. Może po prostu mam mniej pokarmu i dlatego tak często chce cysia.

clue no jak mój mały był na cycu to tez ciężko to było unormować,ale i tak Ci zazdroszcze ,że karmisz jeszcze piersią:baffled: tez bym chciała a mleczko poprostu samo z dnia na dzień znikneło

U nas jest tak mały budzi się około 6,00 dostaje pierś i budzi tatę;-)
około 7,00 drzemaka od 20 do 40 minut
później ubieranie pierś i spacerek o 11
około 13 soczek, słoiczek (połowa małego0
14 pierś i później już na zawołanie (bywa różnie;-)) raz co godzinę a raz co dwie albo trzy:sorry:
18,00 kaszka (kupuje gotowe z glutenem)
19,30 kompiel pierś i około 20 mały już śpi budzi się około 3 w nocy je i śpi dalej
Więc jestem zadowolona:-)

a my nadal tylko na piersi do 6 miesiaca bo mala miała klopoty z zyganiem a nie ulewaniem i mamy czekac bo cos jeszcxze uleje ale juz lepiej !!!

Ake juz sie nie moge doczekac jej jedzonka hihi smieszne to bedzie jak ze starsza :)

nie martwcie sie NOCAMI i cycowaniem, nasze maliszki po prostu potzrebuja nas i bliskosci, moja spi ale tylko dlatego ze ja sie zawzielam i od malego spala w lozeczku znajac zycie jak by nie to to teraz by spala ze mna ;)

A u nas zaleznie od tego jak Antoś sobie pojadł w dzień. budzi się albo raz ok 3 i później ok 6.30 , albo jeśli w dzień jadł mniej budzi się trzy razy. Zawsze satarm się go po karmieniu odkładać do kołyski ale czasami budzi mnie jakieś ciągnięcie za pierś i okazuje się że usnęliśmy razem i Antoś się sam obsługuje :-)
Za to w dzień wytrzymuje bez piersi maksymalnie dwie godziny. A ostatnio nawet mniej po co półtorej domaga się cyca :-) I zdarzało nam się już karmić w tetrze, w przymierzalni w sklepie, w kinie, w hotelu , w parku na ławce i od kilku dni noszę ze sobą herbatkę koperkową żeby oszukać Antośka na chwilę i zdążyć dojść do jakiegoś w miarę zacisznego miejsca :-)

reklama
Do góry