reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Dziekuje za przyjecie na razie staramsie zobaczyc co i jak tu jest - bo ciemna jestem chcialam wstawic suwaczek i nie wiem gdzie ??? hihi szukam szukam i lipa pomozcie ???

My wczoraj bylismy ze starsza u lekarza zapisalam ja by wziasc skierowanie do alergologa a poszla z 2 chorych dzieci- Strasza 38 stopni i nic nie jadla caly dzien - albo robaki z przedszkola bo mowila ze brzuch ja boli albo sie zatrula !!! bo ne zygala i nie miala sraczki !! mlodsza - katar

Wiecie co kupilam super krople na katar !!! Euphorbium czy cos takiego po 1 dniu stosowania w nocy ladnie spala i oddychała !!! POLECAM !!!

Czy ktoras jest jeszcze z LUBLINA ?

reklama
Witajcie cieplutko po swiętach. ja jestem dzisiaj w ciezkim szoku:szok:. wyobrazcie sobie, ze ta polecona niania - ciocia kolezanki z pracy przyszla wczoraj i dzisiaj na zapoznanie z nami smierdzaca mocno alkoholem. wczoraj nie moglam uwierzyc i umowilam sie z nia dzisiaj, zeby byl przy tym mąż, niby czegos zapomnial do pracy i niestety poczul to samo. szok jak mozna kogos takiegoi polecic, chyba chcieli wyleczyc ciocie poprzez prace,ale nie kosztem mojego malenstwa. zadzwonilam juz do jednej pani z ogłoszenia i mysle ze juz gorzej nie trafimy. jak nikogo nie znajdziemy to jeszcze mam 23 dni urlopu, ktory chcialam zostawic na wakacje, ale jak trzeba bedzie to zostane jeszcze w domu. ide sobie chyba zaparzyc melise, bo nie moge w to uwierzyc. pozdrawiam.

bodzena - tutaj jest link z instrukcją:-)Powodzenia;-)
https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-78/
mpel - :szok::szok::szok:W głowie mi się nie mieści...Jak dobrze, że moja babcia zajmuje się małą, bo nie wyobrażam sobie żeby ktoś obcy mógł to robić. No i cieszę się, że mieszka tak blisko, że w każdej chwili, nawet jak jestem w pracy, w razie jakiegoś problemu, mogę wyskoczyć i zobaczyć co Ninki:tak:Powodzenia w poszukiwaniach:tak:
A gdzie podziały się Antilka i Hanuś? Pewnie zajęte maleństwami:-)Coraz mniej mam ma czas na BB:-( a bylo nas tak dużo...

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny :)

Lunia, staram się tu zaglądać codziennie, ale czasem tylko zerkam i muszę uciekać. Czasu na pisanie brak. Właśnie mam 15 minut i znów uciekam, bo małżonowi obiad trzeba gotować. U nas co prawda z zajmowaniem się Piotrusiem nie ma problemu, bo z rodzicami mieszkam, ale niestety jeszcze remont w domu i trzeba się dzielić obowiązkami. A na nieszczęście to dopiero pierwsza część remontu - dalsza w planach. Cały rok tak będziemy mieli... :(

Mpel - szok z tą nianią. Trzeba mieć nie po kolei w głowie, aby taką pracę podejmować. To się nadaje do rozmów w toku...

Gabi, super, że spotkałaś się z Anetką. Następnym razem pozdrów Ją od nas. :) Smutno bez Niej jakoś :(

A widzę, że nie tylko mój Piotruś marudzi. I to już od Wielkiej Soboty. Zębów narazie nie widać, więc nie wiem o co chodzi. Zmiana nastrojów czasem jak w kalejdoskopie, ale najczęściej w repertuarze słychać "ałuuuuuu"... Hmmmm... A w niedzielę Wielkanocną, po przeżyciach odstawił taki lament we śnie, że cały dom pobudził. Ja dostałam prawie zawał serca. Muszę uważać z aplikowaniem Mu emocji, bo to straszne jest.

Pozdrawiam Was Dziewczyny i postaram się częściej pisać :)

WITAM WAS. i okazało sie ze mała miała trzydniówke bo dzisiaj jej wyszła wysypka i na dodatek niechce mi jesc niewiem co mam z nia robic jak nie jedno to drugie ciagle cos marudzi nadal i płacze niby zeby jeszcze nie ida wiec niewim od czego to jest .

A gdzie podziały się Antilka i Hanuś? Pewnie zajęte maleństwami:-)Coraz mniej mam ma czas na BB:-( a bylo nas tak dużo...
Jestem jestem i czytam regularnie nie zawsze jednak mam wenę do pisania.
Poza ty mnóstwo czasu spędzam na forach turystycznych i szukam fajnego hotelu w Turcji na nasz urlop
Bodzena witaj:-)
Mpel no nie:szok:Kurcze rozumiem obca kobieta, ale z polecenia:no:W głowie się nie mieści
Gabi fajne takie spotkania też się spotykam z jedną koleżanką z BB:tak:

Cześc dziewczynki-nie pisałam bo mój mały troszkę był marudny miał rozwolnienie przez 3 dni zaczełam mu dawac Lakcid nic nie pomogło, poszłam do lekarza na dostał jakies saszetki do rozpuszczania w mleku i dzis juz lepsze kupki robi,tyle,że cały cxzas zdarzają sie zielone,co podobno nie jest dobra oznaką,chyba wybiorę się do polskiego lekarza, bo z tymi to już mnie trafia powoli:wściekła/y:

Cześć witam po przerwie
Siedzę sobie nadal w kraju,czas mi miło upływa:biggrin2:7-godzinna podróż przebiegla bez większych niespodzianek,mała pomruczała troche na początku a potem jak dostała flache to spala przez noc.Na miejscu wKrakowie byliśmy na 3 w nocy.Teraz już po tygodniu pobytu mała sie zaaklimatyzowała i jest ok.Bawią ją wszyscy na zmianę a ja mam wreszcie luz,bo do tej pory nie mieliśmy nikogo do pomocy.Ciekawe jak to się odbije jak wrocimy do Austrii:confused2:Mam trochę spraw do zalatwienia i troche biegania,ale poza tym dużo spacerów ,siedzenia na działce-prawie jak urlop:biggrin2:Mąż wrocił wczoraj do pracy do Wiednia,zostałyśmy same-zobaczymy czy sie stęskni i za ile.
Witajcie nowe mamusie!

Witajcie Dziewczyny :)

Lunia, staram się tu zaglądać codziennie, ale czasem tylko zerkam i muszę uciekać. Czasu na pisanie brak. Właśnie mam 15 minut i znów uciekam, bo małżonowi obiad trzeba gotować. U nas co prawda z zajmowaniem się Piotrusiem nie ma problemu, bo z rodzicami mieszkam, ale niestety jeszcze remont w domu i trzeba się dzielić obowiązkami. A na nieszczęście to dopiero pierwsza część remontu - dalsza w planach. Cały rok tak będziemy mieli... :(
Pozdrawiam Was Dziewczyny i postaram się częściej pisać :)
Hanus - powodzenia z remontem - oby nie był bardzo uciążliwy:tak:

WITAM WAS. i okazało sie ze mała miała trzydniówke bo dzisiaj jej wyszła wysypka i na dodatek niechce mi jesc niewiem co mam z nia robic jak nie jedno to drugie ciagle cos marudzi nadal i płacze niby zeby jeszcze nie ida wiec niewim od czego to jest .
Izka - moja Ninka też ostatnio nie chce jeść. To znaczy obiadki i deserki - pycha a mleczko be. Może taki okres w życiu naszych maleństw:confused:

Jestem jestem i czytam regularnie nie zawsze jednak mam wenę do pisania.
Poza ty mnóstwo czasu spędzam na forach turystycznych i szukam fajnego hotelu w Turcji na nasz urlop
Wakacje w Turcji - ale wam zazdroszczę:zawstydzona/y:My pewnie wybędziemy gdzieś na wieś - mój M jest totalnym domatorem:-(

Cześc dziewczynki-nie pisałam bo mój mały troszkę był marudny miał rozwolnienie przez 3 dni zaczełam mu dawac Lakcid nic nie pomogło, poszłam do lekarza na dostał jakies saszetki do rozpuszczania w mleku i dzis juz lepsze kupki robi,tyle,że cały cxzas zdarzają sie zielone,co podobno nie jest dobra oznaką,chyba wybiorę się do polskiego lekarza, bo z tymi to już mnie trafia powoli:wściekła/y:
dużo zdrówka dla Kacperka:tak:

Cześć witam po przerwie
Siedzę sobie nadal w kraju,czas mi miło upływa:biggrin2:7-godzinna podróż przebiegla bez większych niespodzianek,mała pomruczała troche na początku a potem jak dostała flache to spala przez noc.Na miejscu wKrakowie byliśmy na 3 w nocy.Teraz już po tygodniu pobytu mała sie zaaklimatyzowała i jest ok.Bawią ją wszyscy na zmianę a ja mam wreszcie luz,bo do tej pory nie mieliśmy nikogo do pomocy.Ciekawe jak to się odbije jak wrocimy do Austrii:confused2:Mam trochę spraw do zalatwienia i troche biegania,ale poza tym dużo spacerów ,siedzenia na działce-prawie jak urlop:biggrin2:Mąż wrocił wczoraj do pracy do Wiednia,zostałyśmy same-zobaczymy czy sie stęskni i za ile.
Witajcie nowe mamusie!
Kochana, udanego pobytu w kraju:tak:

no i weekend dobiega końca:-(I zaczyna sie kolejny, mam,nadzieję, udany tydzień:tak:Jaktylko będzie słoneczko, będzie ok;-)W środę czeka nas szczepienie. No i w środę mija nam 3 rocznica ślubu. Może gdzieś wyjdziemy tylko z M:confused::cool2:
Miłego wieczoru no i oczywiscie tygodnia:tak:;-)

reklama
no i u nas weekend rodzinny i szkoda ze juz sie konczy !!!

Bylismy u rodzinki ale maz podrinkowął sobie wiec ja wracalam no i oczywiscie mala nie chciala z nimi siedziec z tyłu tak plakala ze ja wzielam do przodu - jak mnie tylko zobaczyla to sie uspokoila i zasneła :):):) madrala jedna hihi

Czy wasze maluszki strasznie biora rece do buzi i sie slinia ? czy komus juz wychodzi zabek ???? bo mi sie wydaje ze to za wczesnie ale nigdy nic nie wiadomo

Do góry