reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
bodzena ale slodziutkie te twoje pociechy. Ja jeszcze nie mam żadnych kosmetyków słonecznych,ale musze nad tym pomyslec bo ostatnio małego wystawilam na ogród i spał troszkę sobie tam, a słoneczko przypiekłomu delikatnie buzke,na szczęście tak delikatnie,w ogóle jakos nie pomyslałam,ze to moze małemu zaszkodzić:no:
beabea stęskni sie szybciutko zobaczysz, a Ty kiedy wracasz do wiednia???
mpel "super babka":szok: po kieliszku i do dzieci ja bym chyba taka ubiła:no:

a tu zdjęcie mojego małego z dzis na 5 miesięcznice:-D,normalnie czym starszy tym ma większe ślepka

Załączniki

• STA72185.jpg
    STA72185.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 28
Tajchi ale slodziak z niego :)

no my mamy maly problem z mala z oczkami bo chyba ma opadnieta powieke i kurde od czego to sie dzieje ! mamy teraz miec wizyte u okulisty i szukam dobrego

a moja nie chce dzis spac 1 przespala sie i tak ja trzymam bo za godzinke karmienie i pojdziemy po starsza to moze sie zdrzemnie :)

Dziewczyny, nie mogę sobie poradzic z regularnym karmieniem. Mały dostaje cysia na żądanie - czyli tak od 1 h do 3 h. Zależy od jego humoru :baffled: Najgorsze są noce :-( wieczorkiem po kąpieli albo są dwa cysie, czasami do tego jeszcze dochodzi butla z 90 ml mleczka. Odkładam go do łóżeczka i śpi tak do ok 12. Później pobudka i biorę go do łóżka do cysia. Przy cysiu usypia ale nie ma mowy o przenosinach do łóżeczka, już nie śpi jak wieczorkiem tylko się kręci, rzuca, marudzi. Daje sobie spokój - zostaje w naszym łóżku ale do rana to pobudki do ok 30 min i zasypianie z cysiem. Te pobudki prawdopodobnie spowodowane są tym, że jak ja się poruszę to mały się rozbudza i jeszcze z zamkniętymi oczami szuka cysia :-( Przed 6 rano pobudka bardziej przytomna i zmiana pieluszki. Później zasypia bądź nie - w zależności od humoru. Drzemki też nie bardzo regularne - czyli śpi kiedy chce - a nawet jak chce to nie może zasnąc. A o wózku, znowu mogę zapomniec :baffled: Nawet spacerówka z pozycją półleżącą mu nie odpowiada:-( Pół godzinki w wózku jest zachwycony ale jak zaczyna usypiac to jest ryk. Zabieram go do domu do sypialni i od razu zasypia :baffled: Czyli on po prostu nienawidzi zasypiania w wózku. Chyba przyzwyczaiłam go do zasypiania przy mnie przy cysiu lub ze smokiem.

clue jesli chodzi o cysia, to u mnie wyglada to tak samo. Mala jest zagorzala fanka cycusia i nie chodzi wcale o jedzonko, ona sobie z cyca smoczek zrobila. Tez dostaje na zadanie, cyc to lek na cale zlo. W nocy to samo, do 23 spi w lozeczku pozniej juz z nami w lozku i cyc co jakies 1,5-2 godz. Ja nie umiem sobie z tym poradzic, caly czas tlumacze sobie, ze w koncu jej to minie i jakos to sie ureguluje, poza tym brak mi samozaparcia, zawsze ulegam i na kazde jej zawolanie podaje cysia.

Co do kosmetykow to zaopatrzylam sie w krem nivea z faktorem, ale jeszcze nie uzywalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

maliinka_ev i clue polecam wam ksiazke - JEZYK NIEMOWLAT ja przeczytalam od deski do deski pomimo ze mam juz jednka corke !!!

Ja karmie srendio co 3 godziny a w nocy mala idzie spac o 19.30 i spi do rana z jednka pobudka :) ale ta sztuka trocjhe trwała - wszytsko bylo regularne od 1 mieisaca pomimo ze mala pewnie nie czaila o co nam chodzi - tera zto owocuje

KINGA nie chciala smoka wiec pamietam moczalam jej w calcium bo slodkie i jej dawalam i zalapała o co chodzi ale teraz moja kolezanka robi tak karmi cyckiem pozniej ma odciagniete mleko i sprawdz aczy mala chce sie poprzytulac czy jesc daje butelke najczesciej jej maz i mala zasypia !!! MOZE I TO JEST SPOSOB - wtrwalosci napewno sie to ureguluje

Witam mamusie, doskonale pamietam, jak u nas byly pobudki w nocy co godzine, a oprocz tego wiercenie sie niemilosierne ktore konczylo sie wybudzeniem, i mala tez zasypia przy cycu, ale jej to samo minelo, teraz karmie ja tak srednio 3 razy w nocy, na noc dostaje kaszke, wiec spi do 2-3 a zasypia ok 21, pozniej pobudki sa czestsze. Dzis moja cora po raz pierwszy spala sama w lozeczku, dopiero ok 5 przenioslam ja do nas. Ok. 21 zasnela przy cycu, to przenioslam ja do lozeczka i dalam smoka, spala jak zabita, pozniej w nocy tak samo, a budzila sie na cyca z wielkim usmiechem, czyli sukces:-)

reklama
U nas z jedzeniem w nocy na szczęście nie jest najgorzej. Mała zasypia 21-22 pobudka na pierś 3 lub 4 potem 7 lub 8 i czasem dosypia do 10:-)

Do góry