reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Dziewczyny, a ile Wasze Maleństwa śpią w ciągu doby? Piotruś śpi przed południem 2 razy po około 30 minut. Potem zaraz popołudniu to nawet 3 lub 3 i pół godziny. Czasem pod wieczór jeszcze do godzinki, no i jak zasypia około 20, to śpi do 6 rano, z przerwą na jedzonko. Wydaje mi się, że to dużo...

Marudny też bywa, a z reguły jak jest śpiący, czyli jakieś 4 razy w ciągu dnia.
Takie uroki naszych Pociech :)

Beabea to, że z piersi nic nie wycieka jeszcze o niczym nie świadczy. Ja od początku nie musiałam używać wkładek. Przystawiaj małą jak najczęsciej do piersi i utrzymasz laktację:tak:
Hanuś moja Ania budzi się około 9 zasypia o 10 na 15 min potem około 13- 14 spacerek lub werandowanie i czasami prześpi 3 godziny potem znowu drzemeczka koło 18-19 tak do godzinki i zasypia o 23:-)
Czasami jednak śpi dłużej a czasami krócej.

Witam.
Dziewczyny to że piersi są miękkie to nie znaczy ze nie macie mleka. Pokarmu jest dokładnie tyle ile potrzebuje wasze dziecko. A może akurat jest kryzys laktacyjny. Julkę karmiłam piersią 5 m-cy bo musiałam wrócić do pracy i potem dostawała już tylko rano i wieczorem i tak do 8 m-ca az sama nie chciała cyca. Bujałam się jeszcze kilka tygodni zanim zanikł mi pokarm całkowicie. Teraz też mam miękki piersi , chyba że po nocy sa cięzki jak akurat Sebastian nie budzi się na jedzonko.

Hanus moj mały śpi od 9.00 do 10.30. Potem od 12.00 do 15.00 , od 17.00 do 19.00 mniej więcej . Na noc zasypia o 21.00 z zegarkiem w reku :-D;-)czasami zbudzi sie najedzonko a czasmami nie. Róznie to bywa.

Od tygodnia mam szpital w domu. Mąż zapalenie ucha , Julka jakis wirus i na koniec jeszcze Sebastian sie zaraził . Zasmarkany jest takie że normalnie szok. We czwartek na rzęsach chodziłam . Mężuś gorączka taka że majaczył. Julka prawie 40 stopni a tu Sebastian chce jeść , bawic się, trzeba przewinąć , wykąpac .... oj działo się. W poniedzialek jak już "strasze dzieci " poczuły sie lepiej i troche mnie mężuś odciążył to wieczorem poryczałam się z radości i zabroniłam chorowac wszystkim na raz! :tak: Najgorzej że Sebaś sie męczy z tym paskudnym katarem. Juz czasami ręce opadają z bezsilności i mam ochote wyc razem z nim.

U nas jest tak że po kąpieli (po 19-tej) dostaje cyca potem znów ok 20:30 i śpi do 3-4. Szybkie szamanko i śpimy w trójkę do 7, tatuś ma zawsze pobudkę :-), no i jedzenie potem chwila zabawy potem ok 11 znów jedzenie i około 12 idziemy na spacer. Czasem prześpi nawet 3 godziny i potem znów jedzenie. Potem przychodzi tatuś chwila zabawy i szybkie jedzonka i znów kąpiel i tak dzień w dzień ... nuda :-) ale ja ją uwielbiam :tak:

Ooooo ladnie wam spia pociechy. Moja w dzien robi sobie co 2godz drzemki po 20-40min. Juz dawno w dzien nie spala 2-3godz jak kiedys:-(, a w nocy roznie, czasem wstaje raz ok. 3, a czasem dwa razy. Zawsze rano jest we wspanialym humorze, smieje sie i gaworzy.

Natomiast mamy problem z zasypianiem. Majka umie zasypiac tylko przy cycku. Nie dziala noszenie na rekach, bujanie, hustanie. Najgorzej jest wieczorem po kapieli ok 19,30-20,00 Maja domaga sie cyca, naje sie, odloze ja ale nie, zaraz jest cmokanie raczek, krzyk i szukanie piersi. Zawsze ulegam, kladziemy sie i ona sobie tak cmoka i cmoka, jak widze, ze przestala wyciagam jej z ust brodawke, a ona zaraz sie przebudza i znowu to samo cmoka i cmoka:crazy: i zanim usnie na dobre to mija jakies 1,5godz.
Nie wiem co z tym zrobic, smoczka niestety nie dalam rady jej nauczyc.

Piotruś na szczęście zasypia wieczorem w łóżeczku :) Jeszcze nie sam, ale bez noszenia na rękach :) A smoczek zauważyłam, że się nadaje tylko jak jest śpiący. W innym przypadku pluje nim na odległość - fajnie to wygląda :)

Unas to Filipek wstaje o 7 to przewijaie i jedzonko potem zabawa i tak ok 8.30 zasypia na drzemke 30-40min.Potem wstaje to sie bawimy tak do 12 i spacer lub wyrandowanie i spiulka mi ze 2 godziny w wozku.No ipo poludniu to robi sobie ze 2-3 drzemki takie do godziny max i o 22-23 idzie spac.Budzi sie tylko na jedzonko o 2 i ok 5.

Załączniki

• P2120029.JPG
    P2120029.JPG
    42,4 KB · Wyświetleń: 27
reklama
u nas 7:30 pobudka, zabawa, jedzonko i ok 9 drzemka 45min, kolejne drzemanie ok 11:30 na godzine, spacer ok 14 na 2-3 godz :-) lubie spacerowac. ostatnia drzemka miedzy 18-19 tez tylko 30min a spac chodzimy ok 21:30.
Co do usypiania to przez 2tyg kladlam Adasia do lozeczka smoka do buzi i sam ladnie zasypial w minute :tak: i nagle cos sie zmienilo :baffled: za kazdym razem jak maly chce zasnac to strasznie placze, uspanie go graniczy z cudem :-( przewrotny jest jak dziewczyna, nie nadazysz za zmianami :-D

Do góry