reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Witajcie
uff troche luzu nareszcie mam ,bo w weekend mielismy sporo gosci i my wybylismy z domu ,chociaz sypalo na okraglo.Znajomi zdziwieni jak to nasze malenstwo uroslo od ostatniej wizyty,ze caly tatus z twarzyczki itd.itp.My oczywiscie pekamy z dumy:happy:i temat krazy wokol dzieci.Normalka.Kazdy ja nosil,nianczyl a ja w siodmym niebie bo mialam wolne:biggrin2:Wiem ,ze sa wsrod was mamy "kwoki" ja akurat do nich nie naleze.Natomiast jestem wsrod drugiej kategorii mam -mamy zbieraczki.Wszystko co jest jakas pamiatka laduje badz to w albumie badz w pudelku,testy ciazowe,zdjecia usg,fotki z kazdego mies.ciazy,klamerka z pepowiny,pamietnik,mase zdjec,filmowanie etap po etapie i pewnie jeszcze pierwsze wloski,zabek i inne pamiatki ktore jeszcze sie pojawia:zawstydzona/y:Lubie taka zabawe ,sama mam tylko kilka zdjec jak malutka bylam,to nadrabiam teraz:tak:Wiem ze dla jednych to normalka a dla drugich bzik,no ale kazdy ma jakiegos;-)Milego poczatku tygodnia i nowych pokladow cierpliwosci!

reklama
Witam po weekendzie,
Monął szybko i bezboleśnie:-)Ninka nawet grzeczna była:tak:Tylko wieczorami marudzi niesamowicie. I non stop pcha rączki albo zabawki do pyszczka.
Beabea - u nas z pamiątkami to samo:tak:Zachowałam test ciążowy, wszystkie zdjęcia USG, obrączkę na rączkę ze szpitala. Nawet odcinęliśmy małej stópki w specjalnym gipsie:tak:No i masa zdjęć.
Na spacerek dzisiaj chyba nie pójdziemy bo sypie śnieg a u nas chodniki zasypane...
Miłego dnia kochane

Hej.
Wpadlam sie pochwalic , w niedziele przenieśliśmy malego z naszego pokoju do pokoju dzieci i takim to sposobem mamy z mężusiem wieczory tylko dla siebie bez szeptania , przygaszonego światła i ścieszonego telewizora. HURA :-):-):tak: dzieci o 20.00 juz śpią więc moglismy wrócić do "normalnego" rytmu wieczoru. Sebastian budzi sie tylko okoł 24.00 na szybkie jedzonko i dalej spi do 5-6 rano . :tak: Pozdrawiam

Icedal i, co tak bezboleśnie, ta zmiana nastapila, nie było protestu:szok:, kochana jak Ty to zrobiłaś, moze wpadłabys do nas zrobić taką rewolucję:-), tylko, ze u nas jest nocne jedzonko z trzy razy:-(. W, każdym bądź razie gratulacje i nie kryję zazdrości z Twoich błogich wieczorów z mężusiem;-)
lunia marudkowanie i ciagłe przystawianie do cycusia chyba juz za sobą:-), a gdzie taki specjalny gipsik mozna kupić, bo to super pomysł:-)
Ja też pochowałam wszystkie rzeczy zwiazane z małą, fajnie będzie jej to pokazać jak będzie juz duza:-), a zdjęć też mamy masę i filmików, bo M jak się urodziła nie wytrzymał i kupił kamerę:-), teraz, to są jakieś takie krótkie filmiki, ale z wiekiem będą się one wydłużały i można uchwycić etapy jej życia:-)
My dzisiaj znów na ćwiczenia, pewnie znowu będzie spała z 2-3 godziny :-)

Gabi - niestety od wczoraj jesteśmy tylko na butelce:-(Pokarm zanikł:-(No mała jakby troszkę mniej marudna - pewnie dopiero teraz się najada.
A gipskik kupiliśmy w Smyku ( ok 30 zł). Jest w takiej ładnej puszcze metalowej, różowy dla dziewczynek i niebieski dla chłopców. Fajna sprawa, ale trzeba być cierpliwym prze robieniu odcisku:tak:;-)
Powodzenia na ćwiczeniach

Witajcie:-)
Mój skarb śpi już pół godziny wię c może uda mi się coś napisać.
Sąsiedzi mają remont i momentami własnych myśli nie słyszę :szok:.
U nas noc dziś trochę lepsza niż wczoraj ale też pare razy się obudził. Nistety nie wiem ile bo jestem tak zaspana zę tracę rachubę i potem nie pamiętam. Dobrze że M nad ranem wstaje i go przejmuje i usypia bo bym już padła.
Dzisiaj jadł o 5 rano a potem dopiero o 10.30. Jak dla nas to rzadko bo on bardzo krótko je. No i trochę mnie to martwi. Ale za to odciągnęłam sobie pokarm, udało mi się jakieś 130 ml:tak:. Dla mnie to dużo bo nie miałam żadnych zapasów. Wreszcie będę mogła wyjść na dłużej. Wogóleostatnio mam więcej pokarmu. Mam nadzieję, że to nie dlatego że on nic nie je.
Lunia to dobrze że Ninka jest weselsza. jak czytam twój post to myyślę sobie że może i on się nie najada:baffled::-(.

Icedal oj ja też ci zazdroszczę tych wieczorów. U nas jak mały uśnie o 22 to się bardzo cieszymy. A i tak zaraz budzi się na jedzenie. Ale z regóły usypia później.

A pamiątek typu zdjęcia i filmy też trochę mamy. Zobaczymy czy będzie kiedyś czas na oglądanie tego. Ja też zdjęć z dziecinstwa prawie nie mam i często tego żałowałam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny przede wszystkim dzieciaczek musi zacząć przesypiać wiekszą część nocy żeby wogóle myślec o przeprowadzce. W związku z tym że mały tak śpi to postanowilismy spróbowac. I póki co ( tfu tfu ) jest ok. Od samego początku uczyłam małego że zasypiamy na noc około 20.00 i nawet jak budził sie po godzinie to nie rozmawiałam z nim tylko zostawiałam go póki nie płakał. A jak płakał to brałam go na rączki tuliłam i jak sie uspokajał to spowrotem odkładałam i tak nawet z 15 razy mogłam robic aż w koncu się nauczył i teraz jak sie przebudzi to nawet nie płacze tylko cos tam do siebie gada . Julke przenieslismy dopiero jak skończyła 5 m-cy.

lunia, alemnie zaskoczyłaś, szkoda, ale jak Ninka najedzona i wesoła, to najważniejsze, ja też coś ostatnio mam jakieś złe przeczucia, mała rwie się do cyca co chwilę, a mi się wydaje, ze tam pusto, zobaczymy, jak będzie przybierać dalej na wadze, to ok, a za tydzień wizyta u pediatry. Dzięki za namiary na gipsik, tylko nie wiem, czy znajdziemy na tyle cierpliwości z naszym diabełkiem:-)
Icedal tak myslałam, ze trzeba poczekać, aż mała będzie przesypiać noc, bo tak, to nie ma sensu:-(
aga podrzuć trochę mleka, wspomóż, bo ja wysiadam;-)
Ja mam chwilę luzu, bo M pojechał z małą do dziadków, ale oczywiscie zamiast się połozyć, to zabrałam się za porządki i prasowanie, ale teraz jak tylko wyjdę z forum idę się połozyć choć na chwilkę zanim wrócą:-)

Witam:-)
Moje dziecko od dwóch dni dziwnie się zachowuje:baffled:Zaczęła gadać, ale często przeradza się to w głośny pisk a potem krzyk.Nie wiem, czy jest wtedy zadowolona, czy wkurzona:baffled:Poza tym ciągle chce być przy piersi- pewnie to ten sławny skok rozwojowy:confused:
Dzisiaj popołudniu wybieram się do Ikei zakupić drugą komodę, bo ciuszki Ani przestają się nam mieścić.

reklama
Witajcie,
w ostatnim poscie zapomnilam wspomniec o gipsiku ,oczywiscie tez kupilismy ale czekam z wykonaniem odlewu,bo ze stopka nie byloby problemu ale chce zeby raczka byla rozprostowana bo wtedy jest fajny efekt a nasza dziecina nie utrzyma przez 2 min raczki w takiej pozycji wiec czekam symbolicznie na roczek.Ale odbilismy jej i stopke i raczke na kartonie.Zaluje ze przegapilam mozliwosc odlewu brzuszka ciazowego bo dopiero po fakcie wypatrzylam w sklepie taka nowosc:crazy:
A propos ciuszkow ,u nas rozmiar 62 jest w sam raz i tylko patrzec jak znow wyrosnie i nawet nie zdarzy we wszystkich wyjsciowych komplecikach pochodzic:biggrin2:Dostalismy mase ciuszkow od znajomych i juz wczesniej porobilam segregacje wg wielkosci i te sa w komodzie,troche wieksze w szafie a jeszcze wieksze juz w pudle i na szafie bo faktcznie sie nie mieszcza.A i tak jak jestem w sklepie to kusi mnie cos kupic bo takie to wszystko sliczniutkie i walcze ze soba:happy:
Wczoraj zauwazylam ze jedno oczko malej lekko ropieje i jest jakby ciagle zalzawione.Zaczelam przemywac herbatka mam nadzieje ze przejdzie samo i wizyta u lekarza nie bedzie konieczna.Pozdrawiam

Do góry