reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

reklama
Antila ja nie zamawiałam nic.
Jutro idziemy z małym do innego pediatry i zobaczymy co powie na bóle brzuszka.
A przy okazji - mój kiedyś jak puszczał bączka to mu było lepiej a teraz prawie przy każdym płacze. Wiecie może co to się dzieje? Nie wiem czy to od wody koperkowej czy jak :baffled:

clue a nie jesz zbyt wzdymajacych produktow, moze to powoduje u Matuaszka taki dyskomfort. Im dzidzia starsza tym powinno byc chyba lepiej z tymi sprawami.
U nas sa chwile ze wydaje mi sie ze mamy kolke z glowy, ale jednak jeszcze nie... Caly czas podaje Michalkowi kropelki praktycznie przed kazdym posilkiem, chyba ze spi ladnie w nocy i musze mu podac cyca przez sen to wtedy juz go kropelkami nie mecze bo boje sie zeby sie nie zakrztusil. No i uwazam na to co jem. U nas potwierdza sie ze im lzejsze rzeczy jem tym maly lepiej sie czuje. Z kolei zauwazylam ze smazone potrawy, ktore spozywam sporadycznie, mniej go mecza niz np. brokuly.
No i od poniedzialku raz dziennie pije moje mleczko z butelki. Od lutego wracam do pracy i musze Michalka powoli przyzwyczajac do butelki. Smutno mi jak sobie pomysle ze juz pewnie nie dlugo bede go karmic. Po powrocie do pracy napewno pokarm zacznie zanikac, w pracy nie za bardzo mam warunki zeby odciagac...

Hanus jak sie czujesz?
bigU i co byla dzisiaj kupka?
izka_sz moj synus tez malo spi w dzien, ale Ty chociaz pierworodnego do szkoly delegujesz. Chodzisz po niego do szkoly teraz?
lunia83 witaj w klubie dziennych czuwaczy. A jak z Twoja praca, wracasz?
madzik1388 byliscie u lekarza, polecil cos nowego malutkiej?
Aneta23 jak tam maluszki, przeszlo im to przeziebienie? U mnie z garderoba przed ciazowa nie jest tak zle. Niektore spodnie juz wciagam na tylek i zapinam, tylko dzinsy jeszcze nie chca sie dopiac. Musze wskoczyc na wage bo dawno sie nie sprawdzalam. Nic sie nie martw, przyjdzie wiosna i dlugie spacery, waga zacznie spadac....
Icedal jak Sebastianek tak ladnie spi w nocy to odciagasz pokarm w miedzy czasie, bo Michalek tez ladnie przesypia i sama nie wiem czy odciagac... Wyciaga 2 piersi na raz?

A tak wogole to gdzie sa wszystkie listopadowki??? Strasznie tu dzisiaj cicho...

WITAM. Dorinko synka zaprowadza do szkoły moja mama a obiera jego chrzesny bo ja siedze w domu za mała chodzi do szkoły na 12 a wychodzi o 16 zaprowadzac bym go mogła ale narazie mała jest po antybiotyku i siedze w domu a odbierac to juz jest ciemno i zimno, ale od drugiego półrocza bedzie chodził na rano i maz bedzie go zaprowadzał a ja bede mogła go odbierac.

Cześć dziewczyny!
U na kupa idzie jak na zamówienie po herbatce na poprawę trawienia, od jakiegoś czasu robiliśmy małej tą herbatkę wieczorkiem i była kupa, ale myślałam, ze możne taką ma tendencję do robienia kupy na wieczór, ale dzisiaj M zrobił małej z rana i zaraz kupa wyszła i przyszedł do mnie z nią i mama ratuj:-), zmienia pieluchy już sam, ale jeszcze nie po kupie:-)
Ma dzisiaj w nocy była nie do zniesienia, jak się obudziła na nocne karmienie o trzeciej, tak zasnęła, ale przez sen cały czas się rzucała, a później rano obudził ją tata kręcąc się po mieszkaniu i koniec spania, wkurzyłam się i tata przyszedł i zabrał małą do siebie:-)

reklama
Dorinka Sebastian na noc zjada z dwóch piersi a potem w nocy tylko z jednej i to dosłownie przez 5 -8 minut (zapisywałam sobie przez dwie noce czas) . Nie ściągam pokarmu bo chyba bym na nos padła gdyby przyszło mi w nocy siedziec z lakatatorem a przeciez jeszcze Julka mnie potrzebuje :tak:Czasami zdarzy się że rano pociągnie dwie , ale tą drugą to chyba tylko po to żeby sie "dopełnić" bo trwa to dwie , trzy minuty .

Do góry