reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Cześć dziewczyny.
Mam pytanie. Jak to jest z tą no-spą. bierzecie czy nie? Jeśli tak to dlaczego i ile razy dziennie?
Mi niby gin powiedziała, że mogę brać 2-3 razy dziennie, ale jakoś nie jestem przekonana. Kiedyś jak jej powiedziałam ze czasami brzuch mi się napina to to olała. A ostatnio miałam kłopot(wydawało mi się że plamie), poszłam do niej zbadała mnie i powiedziała, ze wszystko jest dobrze. po trzech dniach znowu poszłam na kontrole iteż niby wszystko dobrze, tylko powiedziała mi o tej nospie.
Nie wiem co robic.

reklama
aga ja tez ostatnio bylam u lekarza bo twardnial mi brzuch i zdazylo sie ze troche plamilam. co do twardnienia brzucha tez mi kazal brac nospe ale ja nie biore bo jak mi sie napina to trwa to kilka sekund i koniec. wiec nie widze sensu w braniu. co do plamienia to mnie badal,ale tak ze myslalam ze uciekne.tak bolalo. sprawdzal jaka moze byc przyczyna plamienia, no ale stwierdzil ze to nic groznego, w razie jakby sie powtarzalo to mam do niego dzwonic

Hej
Ja też zażywałam No-Spe. Max 3 razy dziennie, zjadłam całe opakowanie i od razu poczułam się lepiej :). To co mówi gin to rzeczy ważne nie należy ich lekceważyć :-)

Hey dziewczyny ja w piatek wyszlam ze szpitala, wyladowałam z podejrzeniem cholestazy, ale naszczęscie okazało sie wszystko dobrze, jednak diete lekko strawna dalej mam utrzymywac. Ja dostałam Fenoterol jakis rozkurczowy lek na skurcze. i teraz mam ładnie wypoczywac:)

Hej....
Jak lekarz kaze brac nospe to brac.... Na twardniejacy brzuch jak najbardziej....a jak zaczełaś plamić to tymbardziej...

Jezeli cos cie niepokoi idz do innego gina

Dzięki dziewczyny.
Ja na razie biore nospe ok raz dziennie, choć dziś nie brałam. Wezme jak poczuje ze jest twardy lub bardzo napięty. choć nie wiemc czy dobrze robię. Za tydzien mam wizyte to jeszcze o to spytam. Plamienie było tylko raz i to wilościach śladowych, przyczyny w sumie nie znam. Myslicie że mogło to być od seksu? Choć zdarzyło się 2 dni po. ????

Dzięki dziewczyny.
Ja na razie biore nospe ok raz dziennie, choć dziś nie brałam. Wezme jak poczuje ze jest twardy lub bardzo napięty. choć nie wiemc czy dobrze robię. Za tydzien mam wizyte to jeszcze o to spytam. Plamienie było tylko raz i to wilościach śladowych, przyczyny w sumie nie znam. Myslicie że mogło to być od seksu? Choć zdarzyło się 2 dni po. ????

Hmmm, ja mialam podobnie z tym plamieniem, tylko ze 1 dzien po....:confused: Ale od tego czasu cisza, wiec mysle, ze po prostu tak moze byc po seksie:tak:

Cześć dziewczyny!
Ja jestem po męczącym weekendzie,wprawdzie nie było wysiłku fizycznego,ale i tak jestem jakaś padnięta. Odwiedziła mnie moja młodsza siostra,która ma 13 lat i trzeba było jej zapewnić jakieś atrakcje,więc były zakupy,kino,lody,spacery po parkach,a w ten ukrop niestety,to było dla mnie trochę uciążliwe, skąd wy dziewczyny bierzecie tyle sił mając już jedną pociechę na świecie:szok:!!!Niestety nie mogłyśmy iść sobie na basen,bo siostra już jest małą kobietką i akurat pech chciał,ze dostała okres u mnie:-)
Jeszcze w niedzielę odwieźliśmy ją do domku,jakiś nie całe 200km w obie strony, wróciliśmy przed 22 i dzisiaj czuję,że padnę w pracy:-)
Madzik fajnie,że już w porządku,a z ta szyjką,to prawdopodobnie założą ci jakiś krążek i będziesz musiała uważać,albo leżeć,ale to już raczej w domku,tak miała moja koleżanka w ciąży,ale zawsze to lepiej w domku,trzymam jednak kciuki,żeby było w porządku:-)
Aga ja nie pomogę ci w sprawie no-spy,bo nie miałam wskazań do jej brania,ale dziewczyny dobrze piszą,jak zaleca lekarz przy Twoich objawach,to trzeba się zastosować i nie ma się czego obawiać,będzie ok:-)
Asteria mam pytanie co do podejrzeń u Ciebie cholestazy,czym się te podejrzenia objawiały,bo ja ostatnio naczytałam się o tym i bardzo przestraszyłam,choć dzisiaj idę na wizytę i pewnie zadam to pytanie swojej ginekolog,ale napisz o co chodziło,nie pokoi mnie bowiem swędzenie rąk i stóp.
Cieszę się,że u Ciebie to podejrzenie się nie sprawdziło:-)
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę miłego dnia i wiaterku dla ochłody w ten upał:-)

reklama
Do góry