reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2008

Icedal jestem z Wawy i nie słyszałam aby znieczulenie było bezpłatne w przypadku gdy pacjentka sobie zażyczy.
Jednak są przypadki kiedy jest bezpłatne - gdy ból hamuje całą akcję porodową i sam lekarz zaleci - no a z lekarzami to teraz różnie bywa.
A z ciekawszych informacji ze szpitali warszawskich - popularny szpital na żelaznej - całościowy poród z "bajerami" (własna położna, znieczulenie, poród rodzinny, sale pojedyńcze lub podwójne) kosztuje ok 5 000 pln. I obecnie nie ma żadnej gwarancji, że przyjmą rodzącą.:szok:
Poród w prywatnej klinice kosztuje ok 8 000.
Są też szpitale bez takiej otoczki (w jednym z takich ja mam zamiar rodzic) i szacuje całościowy koszt na max 1 500,00 w tym znieczulenie, poród rodzinny (powinien byc bezpłatny ale płaci sie za strój osoby towarzyszącej) oraz sala dwuosobowa, całe szczęście położne nie wezmą ani grosza a podobno są super.

pozdrawiam
Clue

reklama
Dzień Dobry:-)
Nie wiem, czy się już chwaliłam, wróciłam w poniedziałek do pracy. Wreszcie odżyłam.Nie przemęczam się, bo ruch niewielki a i tak koleżanki nie pozwalają mi prawie nic robić.

Nastraszyłyście mnie tym znieczuleniem:no: Muszę się koniecznie dowiedzieć, czy w szpitalu w którym zamierzam rodzić jest ono dostępne i za ile:confused:

Antila ja też jak to przeczytałam to sie wystraszylam...

dzis ide do fryzjera :p odwazylam sie hehe zobaczymy jaki bedzie efekt :p

temacik widze na czasie:-) ja też bliźniaki rodziłam bardzo długo i wierzcie mi nigdy w życiu nie chciałabym tego samego przechodzić,:no: to było dawno temu i mam nadzieje, że tym razem będzie inaczej. pozdrawiam wszystkich:-)

Skoro nie dowierzasz - prosze bardzo - zerknij sobie na cennik ;-)

To nie tak że nie dowierzam , tylko żadna z moich znajomych nie wspominała o opłatach za znieczulenie, dlatego dziwi mnie to że w dzisiejszych czasach trzeba płacic za to żeby normalnie urodzić w szpitalu państwowym. Ja osobiście nie ufam publicznym szpitalom, nie raz miałam z nimi ( konkretnie z obsługą) kupę problemów dlatego Julkę rodziłam prywatnie i Sebastiana tez będę rodziła w tej samej klinice.Przynajmniej mam komfort psychiczny, rewelacyjną "obsugę" , świetną opiekę i pewnośc że nikt mi nie powie " czego wrzeszczysz, zamknij sie bo nie jesteś tu jedna" - co slyszałam na własne uszy.... . Na szczęscie w moim miescie nie jest to az tak drogi interes jak pisze Clue. Za cc ze wskazaniem ,dwuosobowy pokoj, 3 doby , wyzywienie , ubranka ,pieluchy i inne rzeczy dla dziecka, wszystkie potrzebne "bajery" dla mamy, opieka nad rodzącą i dzieckiem 24 na dobę + prezenty na wyjscie do domciu kosztuje 1,700 zł, wiec w porównaniu z cenami w Wa-wie to jak za darmo .
Clue a w prywatnej klinice w Wawie gdzie piszesz ze poród kosztuje okołu 8 tyś zł to dla wszystkich pacjentek tak drogo czy tylko dla tych które nie leczą sie w tej klinice a tylko chca urodzic?

Wiec... tam gdzie chciala w miare malo powiedziala, ze nie podejmie sie zrobienia mi pasemek na czarnych wlosach, gdy jestem w ciazy.. a w innych salonach powiedzieli mi, ze te pasemka moge zrobic tylko czerowne, wytrzymia mi z 3-4tyg, a koszt w jednym salonie 120, w drugim 200, w trzecim 90... :(

Wiec... tam gdzie chciala w miare malo powiedziala, ze nie podejmie sie zrobienia mi pasemek na czarnych wlosach, gdy jestem w ciazy.. a w innych salonach powiedzieli mi, ze te pasemka moge zrobic tylko czerowne, wytrzymia mi z 3-4tyg, a koszt w jednym salonie 120, w drugim 200, w trzecim 90... :(
Nio z czarnymi włosami to musi być problem żeby coś zmiennić, ale z pewnością coś wykombinujesz, spokojna głowa :-)

reklama
może bysmy tak popisałay o czymś innym .... bo narazie nie chce myslec o porodzie...moze za jakieś 2 miesiace....i tak jestem wystarczajaco nerwowa :-):-):-):-)

pogoda sie schrzaniła....chyba popadam w jakąś melancholi i doła bo normalnie nic mi sie nie chce i mam dość

Do góry