reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

reklama
no co Ty nic nie mieszasz , herbatka wcale nie jest głupim pomysłem... ja np od samego poczatku mialam malo mleka i musialam sie ratowac wlasnie herbatkami....

Ja tak samo.. keidy miałam nawał to się lało.. ale momentami leciało bardzo niewiele - wtedy herbatki naprawdę pomagały. Ja używałam tych z Hippa!! Pózniej oczywiście Karmi ;))

Mycha1 a te herbatki z hippa to mocno koprem włoskim i anyżem podają ??? bo ja mam całe życie odruch wymiotny na te dwa smaki :baffled:

Jeszcze apropos ciuszkow dla dzidzi do szpitala.. pisalam, ze u mnie dostaje sie na oddziale wlacznie z rozkiem. Wczoraj dopytalam mojej ginekolog i powiedziala, ze lepiej wziac kilka kaftanikow swoich - bo duzo dzieci sie rodzi w zwiazku z czym zaczyna tego brakowac :-) Poza tym pomyslalam, ze trzy kaftaniki duzo miejsca w torbie nie zajma a przynajmniej mam pewnosc, ze sa czyste, pachnace :-) Dzidzia w tym rozku lezy w samym pampersie i tej bluzeczce, albo bodziakach :-)

Onionku u mnie też trzeba wziąć tylko 1 komplet, który się zostawia, a resztę ciuszków daje szpital, ale ja tam zamierzam wziąć kilka 4/5 takich komplecików/wyprawek(body/ koszulka,kaftanik, śpiochy, czapeczka, niedrapki) ja nie chcę żeby moja niunia miała szpitalne, niech zachowają dla bardziej potrzebujących, zresztą ja tyle mam tych ciuszków,ze mogę im zostawić te 4/5 komplecików.

Ja dzisiaj w końcu wzięłam od położnej listę proponowanych rzeczy do szpitala i niestety dla dziecka muszę wziąć wszystko:
-spirytus 95% (100ml)
-ubranie i becik (pytałam ile, więc od początku i nie zamierzam nic zostawiać, bo niby dlaczego???)
-5 pieluch tetrowych lub pampersy
-mydło Bambino

A dla mamy tak z ciekawostek:
- 2 wenflony,
- papier toaletowy

reklama
Do góry