marbus
Marzena
marbus- hmmm gorączka nie jest przeciwwskazaniem do karmienia piersią I lepiej dzidziusiowi nie ułatwiać zadania zaraz na początku i nie dawać mu butli bo potem są problemy z przestawieniem go na wysiłek ssania z cyca. Poza tym dzidziuś zaraz po porodzie potrzebuje najbardziej siary,która pomoże mu wydalić smułkę,a nie dużej ilości mleka......on/ona nie jest głodny/a......głodny/a zaczyna być po pewnym czasie-akurat takim jaki potrzebują piersi na wyprodukowanie pokarmu Z herbatkami też bym była ostrożna-bo można sobie zaszkodzić jeśli piersi zaczną produkcję zbyt obfitą ;-)
Ooo, to ta moja znajoma pielęgniarka mnie tylko wystraszyła niepotrzebnie, bo ja też jestem za tym, żeby karmić piersią, a nie wiedziałam, że można z gorączką. Ale ona jest z interny, a nie z ginekologicznego ;-)A co do tych herbatek - pisałam o tym w kontekście cesarki. Wtedy chyba nie zawsze mleko pojawia się od razu...? Tak sobie pomyślałam o tym, bo tamta pacjentka na oddziale, kiedy ja leżałam, właśnie miała herbatki.
Dobra, ja już będę cicho i nie będę mieszać