reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

Ja dzisiaj w końcu wzięłam od położnej listę proponowanych rzeczy do szpitala i niestety dla dziecka muszę wziąć wszystko:
-spirytus 95% (100ml)
-ubranie i becik (pytałam ile, więc od początku i nie zamierzam nic zostawiać, bo niby dlaczego???)
-5 pieluch tetrowych lub pampersy
-mydło Bambino

A dla mamy tak z ciekawostek:
- 2 wenflony,
- papier toaletowy
A w którym szpitalu pytałaś Angelus? W którym będziesz rodziła?

reklama
Ja dzisiaj w końcu wzięłam od położnej listę proponowanych rzeczy do szpitala i niestety dla dziecka muszę wziąć wszystko:
-spirytus 95% (100ml)
-ubranie i becik (pytałam ile, więc od początku i nie zamierzam nic zostawiać, bo niby dlaczego???)
-5 pieluch tetrowych lub pampersy
-mydło Bambino

A dla mamy tak z ciekawostek:
- 2 wenflony,
- papier toaletowy
dlatego,że różne kobiety rodzą czasem jakieś patologie, czasem prosto z ulicy, z pracy,nagle i szpital powinien mieć swoje ciuszki, a wiadomo jak to jest w szpitalach ale myślę,że nic się nie stanie jak zostawimy jakiś komplet czy parę pieluch, ja jak wszystko będzie ok to mogę im tuzin ciuszków zostawić i zapłacić cegiełki czy co tam się płaci, ot takie czasy, ale jak nie chcesz to nikt cię nie zmusi...

tak czytam i nie wiedziałam że w szpitalu zostawia się jakies ciuszki :)
ja tam też mogę zostawic, mam tego troszkę tylko się zdiwiłam bo nigdy o czymś takim nie słyszałam

Moja siostra jak rodziła synka 4 lata temu to w szpitalu zostawiała pieluszki tetrowe, bodajze 5 szt. Tak robiła kazda mamuska, i chyba taki był wymog. Wiec jak tylko beda chcieli, to tez cos zostawie.

KasikN dzięki, bo ja zapakowałam tylko 5 sztul pieluszek z myśla ze mi starczy, w takim razie dopakuje jeszcze ( tylko nie wiem gdzie je upcham) żebym w razie czego później na jakąś sknere nie wyszła :D

KasikN dzięki, bo ja zapakowałam tylko 5 sztul pieluszek z myśla ze mi starczy, w takim razie dopakuje jeszcze ( tylko nie wiem gdzie je upcham) żebym w razie czego później na jakąś sknere nie wyszła :D

Guusia jak bedziesz juz na oddziale to na pewno sie dowiesz od innych mamusiek. Moze u Ciebie nic nie trzeba zostawiac. I zawsze ktos moze Ci dowiesc, jak nie masz gdzie zapakowac. A to sie daje jak sie wychodzi.

reklama
No dokładnie -w szpitalu spędzimy najmniej 2-3 dni także będzie czas na zorientowanie się i dowiezienie w razie czego. Z ubrankami to taki gest dobroczynny raczej-nie mają prawa "wymagać" by zostawiać cokolwiek;-) U nas w Cze-wie nie słyszałam o takim zwyczaju,ale prawdopodobnie będę rodziła w Świętochłowicach i tam jest taki zwyczaj:tak:

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry