reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy do szpitala dla mamy i dziecka

Guusia u nas trzeba mieć wszystko swoje... tak minimum ze cztery komplety-czapka,kaftanik ,koszulka śpioszki,łapki,ew.skarpetki,body..u nas preferują kaftaniki więc ja mam na początek do szpitala a w domu bedę body ubierała!! Zresztą wdaje mi się że lepiej mieć swoje i tak przecież tylko my się maluchami zajmujemy nie tak jak kiedyś, że była osobna sala dla dzieci..!!!

reklama
Guusia u mnie tez musze miec wszystko swoje. Spakuje ze cztery komplety (np. kaftanik +spioszki, czy body+ pajac). Jak bedzie potrzeba wiecej to maz dowiezie.

Dziękuje Sara, ale jaja to w takim razie ja nie mam spioszków bo to pajacyki, a na niektórych jak kupywałam pisało na metce ze śpioszki, żadnych nie mam bez rekawków, hm...muszę dokupic.

Gusia nie przejmuj sie ja tez prawie wcale spiochow nie kupowalam , bo pajacyki sa wygodniejsze i tak musisz pod nie ubrac body. A do spochow musisz ubrac body i kaftanik.

reklama
to w takim razie ja też sobie odpuszczę te śpioszki, mam też półspiochy, myślę ze je tez wemę do szpitala- ze 3 szt, i pod nie tylko body.

edit.
ja właśnie pakuję tą torbę, nie zmieszcze tam napewno pampków i rożka,
a powiedzcie te wkładki laktacyjne, ja mam te duze op. ale wyjełam i jakies 15 wsadziłam, starczy?

kurcze staniki do karmienia musze dokupic, chociaż z jeden 2.

Ostatnia edycja:
Do góry