reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista lutowych mamuś

reklama
Anatres trzymamy kciuki aby to było już. Ewako też pisała, że jedzie do szpitala- co będzie i dzidzia sie urodziła. Powodzenia :)

Dynia czekamy na wieści, gdy niespodzianka się urodzi.

Antares, trzymam kciuki....
Moze jakies fluidki porodowe od Ciebie zalapie i tez mnie cos wezmie??
Dynia, u Ciebie to juz tylko dni.
Ale Wam fajnie.

Laski ile czasu trwają te skurcze??
Ja mam tak ok 30 sekundowe...to to??
Ide do wanny jak nie przejda to jedziemy do szpitala!!

Magduska a co ile masz te skurcze? 30sekund chyba hymmm
Jednym z ważniejszych objawów rozpoczynającego się porodu są skurcze macicy. Jeżeli odczuwane przez Ciebie skurcze są krótkie i nieregularne, nasilają się i mijają, są to tak zwane skurcze przepowiadające, które nie są jeszcze prawdziwymi skurczami porodowymi. Skurcze pojawiające się na początku porodu są znacznie silniejsze od tych przepowiadających. Mogą powodować bolesność w podbrzuszu lub uporczywy, tępy ból krzyża. Skurcze porodowe w miarę postępowania porodu stają się coraz częstsze i silniejsze, stają się coraz bardziej regularne, a przerwy między nimi są coraz krótsze. Jeżeli chcesz mieć pewność, czy pojawiające się u Ciebie skurcze są zwiastunem rozpoczętej akcji porodowej, zmień rodzaj aktywności na przeciwny do aktualnego. Jeżeli właśnie odpoczywałaś, wstań i zajmij się jakąś czynnością. Jeżeli wróciłaś niedawno ze spaceru, połóż się i odpocznij. Jeżeli skurcze trwają nadal, zwiększając częstotliwość pojawiania się, to znak, że poród się rozpoczął. Zrelaksuj się, oddychaj głęboko i pomyśl o nadchodzącej chwili pierwszego spotkania z maleństwem.

Hehe Klara, ostatnio też do tego opisu odsyłałam.
Ciekawe jak tam u Antares, jakby wróciła ze szpitala to by się chyba odezwała, a skoro brak wieści- to chyba dobre wieści :)
Magduśka trzymam kciukasy, żeby to to było!!
Właśnie dzwonił mój tata i pytał jak się czuję. Jak powiedziałam, że dobrze to zaczął, że mam sobie nie robić jaj tylko wreszcie urodzić :D Wczoraj dzwonił, bo 13 się mama urodziła i brat i tak sprawdzał, czy może jednak...

reklama
Spać nie mogę, skurcze oczywiście przeszły :( buuuuuuuu. Chyba jeszcze dziś skoczę do fryzjera ::) ::)

Do góry