reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

Kira25 pisze:
Madzia, samo cofanie sie tresci zoladkowej, popularnie zwane zgaga, to efekt.... Albo refluksu ( a to jest niewydolnosc dolnego zwieracza przelyku. Diagnozuje sie miedzy innymi endoskopia gornego odcinka przelyku, RTG przelyku....), albo nadkwasoty, albo ciazy ;-) No i w kilku jeszcze innych przypadkach...
Jesli u Ciebie nie skutkuje zakwaszanie z zewnotrz, to moze na odwrot.... mleczko przed snem??
Mozemy tez brac alugastrin (m) nie pamietam dokladnie... w tabletkach do ssania, albo mleczku. Rennie.... Mnie pomagalo tylko to drugie. Po pierwszym myslalam, ze sie zerzygam....

Uj, nie wytrzymam... jaka się medycznie uzdolniona zrobiła... :laugh:. Mądralinka ;D. Ale sękju za rady, kobiałki. Zeżrem Renię z łyżeczką sody i popiję Alugastrinem. Jak się jutro nie odezwę, to dzwonić po pogotowie ;D ;D ;D

reklama
Tylko z tą sodą to uważajcie, ogólnie nie ma najlepszego wpływu na nasz organizm. Lepiej ograniczyć sie do przypadku typu: już dłużej nie wytrzymam...

Ja tak siedzę i pisiu, pisiu a tu mi w piecu prawie wygasło :(
Nienawidzę tej roboty, jak nie ma mężusia to muszę gonić do tej piwnicy i dokładać tego węgla żeby mi dupsko nie zmarzło. Brrrrr w takich sytuacjach tęsknię za życiem w bloku....Buuuuuuuuu, wracam do mamy :(

I do tego jeszcze se dziś taki piekny manicure strzeliłam...
Ale na szczęście nie ucierpiał ;D

Co do wagi wózka masz Madziu w 100% rację. Ale mimo wszystko ja tez mam kilka schodów do pokonania no i dużo jeżdżę samochodem więc faktycznie przy kupnie wózka dużą wagę miała dla mnie jego waga. Wpakować min 10kg do bagażnika to też nie lada wyczyn :)

reklama
Slonko, to tez dlatego ja sie usmiecham :-)
A co do zapedow medycznych, to strasznie marzyla mi sie medycyna... Niestety wszyscy w kolo mi odradzali (znajomy lekarz najbardziej. Chlop ma 3 specjalizacje, jest ekstra, a ma ciagle problemy z praca) i poszlam na filologie. Pewnie do konca zycia bede zalowala tej medycyny ;-(
Juz sie nawet zastanawialam, czy sobie nie zrobic chociaz na otarcie lez kursu z ratownictwa przedmedycznego (jakos tak sie to nazywa), ale moj tatus zafundowal mi takie darmowe praktyki, ze mi sie odechcialo ;-(

Do góry