reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista lutowych mamuś

qrde cos mi sie zepsuło....
a sie powtórze a co mi tam...
Z tego co ja zrozumiałam to jest ta ustawa podpisana jeszcze przed nowym rokiem i dotycząca "najbiedniejszych". I ona rzeczywiście wchodzi w życie od 14 stycznia z wyjątkiem punktów o wypłacie zasiłku porodowego.
I Madzia uwierz ze nie chce siac paniki, ale "wchodzi w życie" rozumiem jako"obowiązuje tych którzy po dacie wejscia w zycie spełniają warunki" Cholera..... CZY LECI Z NAMI PRAWNIK?Ale o co chodzi?Ale o co chodzi?Ale o co chodzi??

A jak urodze dzień za wczesnie to sama naucze sie gotowac czerninke.... Szczerzy się Szczerzy się Szczerzy się

reklama
Dziewczynki - spokojnie. właśnie przekopuję sie przez strone ZUS. w prawdzie mają wiadomości dotyczące tylko becikowego dla najbiedniejszych, ale:
Dodatek wypłaca się, jeżeli z wnioskiem o jego przyznanie pracownik wystąpi do ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia. oraz
W nowej, wyższej wysokości (tj. 1000 zł) należy wypłacać dodatek tym wszystkim uprawnionym, dla których termin wypłaty dodatku przypada po 31 grudnia 2005 r. Dodatek w nowej wysokości przysługuje zatem także na dzieci urodzone przed 1 stycznia 2006 r., jeżeli termin wypłaty dodatku na nie przypadnie po 31 grudnia 2005 r.
Czyli wychodzi, że ten dla najbiedniejszych należy sie tez dzieciom urodzonym w całym 2005 roku.
Tu jest link to stronki http://www.zus.pl/niusy/k060112.htm Podejrzewam, że z becikowym dla wszystkich może byc podobnie. A jesli sie mylę, to my i tak je dostaniemy.

Głupia jestem... napaliłam sie na jakies wirtualne pieniadze od Kaczek i teraz tylko sie denerwuje... ;D
Chyba trzeba wyjsc z załozenia ze i tak nic z tego nei bedzie a jak sie zdarzy to będzie przynajmniej miłą niespodzianką. ::)

Ide pospac bo moj kochany dzidzius tak dał mi czadu przez całą noc ze udalo mi sie oko na 3 godzinki tylko zmrużyć...

Madziu zgadza się, bo ustawy wchodzą w życie zazwyczaj po 14 dniach od ogloszenia, a ogłaszane są dzień po wydaniu. Ale i tak to co dla nas najważniejsze wchodzi z dnia 1 stycznia 2006 - tak jak jest w uwagach.

Teraz się nic nie będziemy martwić. Obejrzymy sobie wieczorem Fakty, czy Wiadomości, czy Panoramkę i może się troszke rozjaśni :). Dzidzie i tak przyjdą na śiwat, z kacza forsą, czy bez. I najwazniejsze, żeby były zdrowe, bo inaczej, to i ten 1000zł będzie niczym. A na czerninkę zapraszam serdecznie. Mniam, mniam. Uwielbiam... ;D ;D ;D

Przede mną góóóóra prasowania...

Myślicie, że to głupi pomysł ufarbowac sobie włoski przed porodem???

Madziu, ja tez mam zamiar ufarbowac wloski :-) Mysle, ze pomysl superowy (potem nie bedzie czasu, a teraz poprawi nam nastroj :-) )
Ja juz wiadomosci o becikowym nie sledze.... Mam ich gdzies. Ten tysiac i tak tonie w morzu potrzeb. Jak sie okaze, ze dostane, to bedzie po prostu mila niespodzianka :-)

ej jak to jest z tą czerniną? pamiętam raz jadłam w życiu i nie znam smaczniejszej zupki... ktoś wie gdzie mozna dostać składnik??? tylko nie każcie mi jechać do Warszawy :D

reklama
Do góry