reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie. U nas Wiki pędzi , jak szalona:) W ciągu dwóch tygodni usiadla sama, raczkuje jak szalona a dzis stanęła w łóżeczku ..... trzeba znowu obniżyć łóżeczko. Zasnęła dziś przed 21, po 30 minutach się obudziła, dałam cyca i położyłam do łóżeczka, powierciła się i zasnęła na brzuchu:D
Lila, my mamy opóźnione szczepienia i dlatego chodzę na wizyty.

reklama
Hej! Dlugo mnie nie bylo ale pracy co nie miara. Mloda jeszcze nie siedzi:( ale juz sie rwie.

Dziewczyny, mam bardzo duzo oryginalnych, w pelni nowych rzeczy La Millou w roznych wzorach, po likwidacji sklepu wiec ceny 20% off a dla Was mogę jeszcze trochę opuścić bo w jakiś sposób jesteście mi bliskie;) piszcie w prywatnej wiadomosci jesli jestescie zainteresowane to wysle Wam co mam- zdjecia i opisy.

Dziewczyny, Antoś od wczoraj bardzo ulewa, nigdy tego nie miał, nawet jak był malutki to żadko się to zdarzało. Karmię piersią co trzy godziny, rano śniadanie tylko podziobie bo przez noc cyc na okrąglo więc nawet nie liczę tego za posiłek, jak zje ładnie zupkę to następne karmienie jest 2h pi, jak mao to godzinę. Godzinę po kolacji idzie spać i cycuś do spania. Może być tak, że za często go karmię i ulewa nadmiar? Jak nie karmię dłużej niż te 3h to taka radość na cyca jakby rok nie jadł, i je łapczywie więc już nie wiem.

Groszkowamama a może przez te zeby? A może po jedzeniu przytrzymaj go jakiś czas żeby w brzuszku się ulozylo
Filip też ulewal ale to był czas że dużo leżał na brzuszku i zeby wychodziły.

Madziolina - bebetto holland mam, ale nie podoba mi się ta spacerówka w sensie wyglądu, gondola dużo ładniejsza była :oo2: ta buda jakaś taka duża...

Dziewczyny w kappahl jak się dołączy do ich klubu (ściągnie aplikacje mobilną w telefonie) to -25zł pierwszy zakup, ostatnio kupiłam małej zamiast za 28zł leginsy to za 3 zł dzięki temu :D a dziś troszkę oszukałam i założyłam też to jako moja teściowa i kupiłam taniej opaskę i sukienkę na lato :happy:

Dziś gafę zrobiłam - dałam Olusi tubkę z owocami z hippa i dopiero po jedzonku zobaczyłam, że było 12+ na opakowaniu, bo to z jakimiś ziarnami, na szczęście nic jej nie dolega, ale no nie doczytałam i mam takie wyrzuty sumienia

Martuś każdemu się może zdarzyć! Następnym razem będziesz bardziej uważna, uczymy się na błędach:)

U nas wczoraj byli znajomi wieczorem na planszówkach(jak mała już spała). Niestety ok 22 coś się stało i zaczęła się budzic z płaczem co 10 min i tak z 8 razy uh. Musieliśmy przez to mieć grę przerywaną i rozgrywka zamiast 40 min to z 2 h trwała :p zazwyczaj się nie budzi wcale więc to nietypowe u niej. No ale trudno, tak bywa, szkoda mi tylko małej bo nie wiem czemu tak się budziła. Tak to wyglądało jakby miała zły sen.

Madziolina widzę Ty tak jak ja wszystkie pobudki rejestrujesz o której ;) ja tak samo, jak słyszę, że się obudziła to pierwsze co telefon i sprawdzam która godzina, czy powinnam się czuć śpiąca czy może minęły 3-4h i powinnam być wyspana ;)
Kamejka - to chyba mamy taki sam wózeczek, nasz w super stanie bo mało składany do samochodu, a właśnie najbardziej stelaż się rysuje przez to wkładanie jeden na drugi do bagażnika

My nadal bezzębnie i nie raczkujemy, Ola kręci się tylko wokół własnej osi, za to siedzi coraz pewniej.
Jutro jedziemy na cały dzień do Torunia i będziemy testować spacerówkę - ma być 13 stopni! :happy:

Miłego weekendu.
Oooo to byliście u mnie w mieście A skąd jesteście?
Witajcie. Mało mam czasu ostatnio, bo Młody się wspina i ani go nie można spuścić z oka :( w nocy pobudki. Musi jeść. Za to w dzień mały apetyt. Łyżeczka już całkiem odpads. W tamtym tygodniu tylko mleko, w tym, nawet mleko nie bardzo.

My w spacerowce. Zdecydowanie lepiej, bo syn coś widzi. W gondoli awantury były, a i tak jeździł podniesiony. W soacerowcs jak zaśnie to łatwiej mi go położyć też ;)

Czy któreś dziecko, które jadło już stałe posiłki jednak ma kaprys i nic nie zje łyżeczka? Już nie mam pomysłów co robić :p
Mila miała taki etap, że chyba 3 tygodnie na widok łyżeczki odwracała głowę. Wszystko sama musiała jeść

reklama
Duzo nie pisze, bo musialam przystopowac z internetem, bo mi za duzo czasu zjadal.
Synek do przedszkola zapisany, tzn czekamy na informacje czy i gdzie dostaniemy miejsce. W ogole to podlamalam sie, bo tu jest tak, ze jak dziecko posyla sie do przedszkola na mniej niz 50% to mozna dostac polowe wychowawczego zasilku. Niby fajnie, ale wszystkie publiczne przedszkola odgornie maja narzucone by dzieci byly na minimum 50% czasu :( Bez sensu. Prywatne przedszkola natomiast robia co chca, bardzo malo oferuje np. 40%. Takze moje plany poszly w cholere...

Ostatnie dni mam badzo pogodne dziecko, bez problemowe prawie. Nie licze zebow, ktore go mecza troche. Noce bez zmian.

Synek mi tez na duzo nie pozwala, bo musze patrzec co robi. Z reszta wiecie jak to jest. Moj jest taki drobny i taki ruchliwy, ze to jest chwila, a wcisnie sie gdzies w jakies zakamarki, dobierze sie do kociej miski albo kuwety, albo jakis kabel wypatrzy. Uwielbia kable.

Ostatnio grymasi przy obiedzie, no chyba ze dodam jablko do obiadu.

Do góry