reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Heeej to my!

U mnie ok. Dzis mam urodziny :D

Ania ostatnio jest bardzo grzeczna. Jak cos jej sie stanie typu puknie, stuknie sie to musze ją utulic, biore ja na kolano i tule to placz mija i bawi sie dalej :D

Wczoraj caly dzien krzyczala ta-ta :D ja do niej "MA-MA" a ta swoje :D juz dawno wola sobie roznie. U dziadkow krzyczala dzia-dzia. Nie uswiadamialam ich ze nie kuma. Mieli radoche :)

Wczoraj kupilismy spacerowke. Dziewczyny, ile bylo ludzi w sklepie! Bylam w 3.
Kupilismy espiro magic pro. Miala byc mala i lekka, kosz ma maly ale na zakupy to ja swoim autem jezdze z Anką to mi nie przeszkadza. Chcialam szary kolor, ale byl granat i takie żolty beż :/. Wzięłam granat :D

Jutro maz ma urlop, bo mam w sobote egzamin na studiach i musze sie pouczyc.

Julka- mowią, ze to po czasie moze wyjsc, ale spokojnie Ania sie trzesie histerycznie jak cos chce a nie dam albo myje naczynia i mam ja wziąć, bo CHCE. Oskarek pewnie z tego strachu sennego. Bedzie ok.
To wszystko najlepszego z okazji urodzin :)

reklama
Karolina_85 z Brodnicy, a Toruń uwielbiam :happy:
Agula - wszystkiego cudownego :blink:
Kamejka
- my zwykłe, ale muszą być długie bo tak jak Lizzy pisała zostaje w rączce mały kawałek przyklejony i nie zje już go więc małe by się nie opłaciło :laugh2: załączam zdjątko

A jak radzicie sobie z czyszczeniem buzi i rączek po chrupach? Bo moja to cała jest obklejona zawsze i potem histeria przy czyszczeniu :oo:

Załączniki

• chrup.jpg
    chrup.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Ja też daję kukurydziane :-) Rączki i buzię myję w umywalce, trzymając ją pod pachą albo płatkami kosmetycznymi przecieram, bo łazienkę mam na dole to nie chce mi się tak biegać za każdym razem.

Agula!! Najlepszego i powodzenia na egzaminie? Który rok studiów? Co studiujesz?

Heeej to my!

U mnie ok. Dzis mam urodziny :D

Ania ostatnio jest bardzo grzeczna. Jak cos jej sie stanie typu puknie, stuknie sie to musze ją utulic, biore ja na kolano i tule to placz mija i bawi sie dalej :D

Wczoraj caly dzien krzyczala ta-ta :D ja do niej "MA-MA" a ta swoje :D juz dawno wola sobie roznie. U dziadkow krzyczala dzia-dzia. Nie uswiadamialam ich ze nie kuma. Mieli radoche :)

Wczoraj kupilismy spacerowke. Dziewczyny, ile bylo ludzi w sklepie! Bylam w 3.
Kupilismy espiro magic pro. Miala byc mala i lekka, kosz ma maly ale na zakupy to ja swoim autem jezdze z Anką to mi nie przeszkadza. Chcialam szary kolor, ale byl granat i takie żolty beż :/. Wzięłam granat :D

Jutro maz ma urlop, bo mam w sobote egzamin na studiach i musze sie pouczyc.

Julka- mowią, ze to po czasie moze wyjsc, ale spokojnie Ania sie trzesie histerycznie jak cos chce a nie dam albo myje naczynia i mam ja wziąć, bo CHCE. Oskarek pewnie z tego strachu sennego. Bedzie ok.
Wszystkiego najlepszego Które urodziny? Jeśli to nie tajemnica Co studiujesz i z czego egzamin?
Karolina_85 z Brodnicy, a Toruń uwielbiam :happy:
Agula - wszystkiego cudownego :blink:
Kamejka
- my zwykłe, ale muszą być długie bo tak jak Lizzy pisała zostaje w rączce mały kawałek przyklejony i nie zje już go więc małe by się nie opłaciło :laugh2: załączam zdjątko

A jak radzicie sobie z czyszczeniem buzi i rączek po chrupach? Bo moja to cała jest obklejona zawsze i potem histeria przy czyszczeniu :oo:
Też pod zlewem

Hejka:-)
Agula wszystkiego dobrego i powodzenia na egzaminie :-)

Też daje te długie chrupki:-) daje wieczorem przed kąpielą najczęściej bo wszystko jest z chrupek :-) potem ciuchy do prania a Zosia do kapania :-)

Jejku Zosia już śmiga po całym domu, chodzi za mną krok w krok tyle że na brzuchu bo nie raczkuje, wczoraj miała taki pępek trochę zaczerwieniony, pewnie na progu sobie urazila :-/ i wstaje gdzie tylko się da, troszkę jeszcze się jej nogi rozjezdzaja i się denerwuje wtedy strasznie :-)

Jeździmy spacerówka, dość fajna z tego wózka 2w1 ale jeszcze nie wiem czy nie kupię jakiejś takiej mniejszej, zgrabniejszej bo ta jest masywna dość duza:-) ale Zosia zachwycona :-)

Mam dylemat odnośnie mojej pracy i jutro mam rozmowy z szefami i trochę się stresuje:-) bo kurcze dużo jest pracy, wzięłam sobie trochę za dużo na głowę i to się nakręca z dnia na dzień i pasowało by jeszcze zwiększyć godziny a ja nie chcę zostawiać Zosi na całe dnie. Także będę musiała z czegoś zrezygnować :-/

Hejka.
Agula i ja się dołączam do zyczen, sto lat:)

U nas dzień za dniem jak szalony. Choroba chyba już idzie w cholere, gorączki nie ma już od czwartku tylko ciągle pokasluje. Teraz inhaluje go jakimś specyfikiem i jak kaszel nie minie do czwartku to pójdę jeszcze raz do lekarza. O dziwo mimo choroby humor ma prawie cały czas dobry. Marudny jest jak już chce spać, choć w niedzielę bawił się na kolanach mojej mamy i nagle patrzę a on ma oczy zamknięte i śpi. Padł że zmęczenia.
Coś ostatnio niespokojnie śpi w nocy, wybudza się, nie może znowu usnąć, cyca nie chce,smoka nie chce i sam nie wie co chce.
Julka racja lepiej sprawdzić wszystko 10 razy i mieć spokojna glowe.
Dziś rozmawiałam z koleżanką i ona właśnie ma problemy z synem choć lekarze zapewniali ja ze z czasem wszystko samo się skoryguje i będzie wszystko ok tak teraz wychodzi zupełnie inaczej. I bądź tu mądry.
Ja też daje te długie chrupki i myje w umywalce bo cały sklejony jest.
Asia a czym się zajmujesz?

To i ja życzę zdrówka Dla solenizantki i wsxystkich miesięczniaków.

Antoś teź wcina chrupki kukurydziane i też daję dopiero wieczorem przed kąpiel bo tak się nimi wysmaruje że nawet włosy potrafi mieć posklejane.

Dzisiaj coś nam się ruszyło z raczkowaniem. Antoś zajarzył, że jak rączki przełoży to przesuwa się do przodu. Na razie tempo nie jest zawrotne, bo po paru "kroczkach" siada, ale zawsze to coś. Z tym siadaniem to już inna bajka bo na tyłku przemieszcza się szybciej niż raczkując, po całej kuchni mi na tyłku jeździ raz na jedną nóżkę przysiada, raz na drugą i tak łazi cwaniak.

Z tym ulewaniem to chwilowe było, ale dzięku za wszystkie wskazówki. Już nie ulewa, chyba o ząbki chodziło, bo paluchy di buzi wpycha i mu się wraca.

reklama
Dzięki Dziewczyny za zyczenia!

Studiuje administrację podatkową ostatni rok. Mialam w zeszlym roku dokonczyc studia, ale po porodzie wiecie co sie dzialo i mam taka spoko dziekan, ktora do 15.05 pozwolila nadrobic wszystko :)
Nie powiem Wam jak chce mi sie uczyc, bo mozecie sobie wyobrazic. Wolna chwila to dla mnie marzenie snublub kawy a gdzie tu notatki. Dam radę. Muszę.

Ania juz spi :) mąż pojechal na siatkowke a ja juz leze.

Do góry