reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam.@groszkowamama trzymam kciuki.
@pauladarbo łącze się w bólu.może to skok(tak sobie tlumacze)jazda non stop nawet do toalety nie mam jak iść bo drze się tak że szok.jest nieznośna delikatnie mówiąc.wczoraj spuscila wodę z kaloryfera...siedziala i krecila tak ze odkrecila to pokrętełko.dzisiaj otworzyla drzwi przesywne w szafie i wyjela rurkę od inhalatora owinela się nią i zacieszala.robi papa nunu przybija piątkę i pokazuje jaka duża jest.No i wczoraj w kąpieli wstała sama

reklama
Kciuki za Antosia.
Ja miałam ciężki weekend, miałam troche odpoczywać, ale w,zasadzie w ten weekend nie mialam godzinki dla siebie. Moj maz jutro jedzie a ja mam caly tydzień z dzieckiem przed soba kompletnie bez sił. Licze ze moje dziecko sie troche nademna zlituje. Ostatnio jest kochany i caly czas sie chce tylko przytulać. Dobrej nocy dziewczyny!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny trzymajcie kciuki Antoś śpi dzisiaj w osobnym łóżeczku nie w dostawce. Tak sobie pomyślałam, że ja za bardzo przewrażliwiona jestem i wystawiam cyca jak tylko kwęknie, a może jak będzie oddzielnie to nie będę widziała że się kręci i może zaśnie sam
Trzymam kciuki :)
W sobotę byłam podciąć końcówki, a na następną zapisałam się na zrobienie czegoś z włosami, chyba się na sombre zdecyduję ;)
Dobranoc, oby dzieciaczki spokojnie spały!

Cześć dziewczyny.
U Nas jest lepie, bo mały przekręca się na brzuch :) ubieram go lekko, ma więcej luzu i to chyba miało wpływ :) Wczoraj wędrował po dywanie, bo się turlał i troszkę obraca się wokół własnej osi. Widze, że się zmienił bo zrobił się bardziej energiczny i ciekawski. Jestem w szoku jak czytam, że niektóre maluszki się już podnoszą :)
Cieszę się. że my idziemy do przodu, nic nie szkodzi, że w takim wolnym tempie :)

Ja choruje, ale już lepiej się czuje. Mały tydzień męczy się z katarem i kaszlem, końca nie widać, cały czas jest bez zmian.

Dziewczyny wiem, że o tym pisałyście ale nie pamiętam. Wprowadziłyście już żółtko, prawda? Trzeba je dawać codziennie?

Miłego dnia ;)

Groszkowa, ja Cię rozumiem. My roczek planujemy nasi rodzice, my, chrzestni synka z druga połówką. Niestety takie imprezy kosztują. Poza tym z naszych rodzin to my ostatnio robiliśmy imprezy. Najpierw wesele, potem chrzciny.

My już raczkujemy, syna nie mogę spuścić z oka, bo grezbie w niższych szafkach, wyciąga co się da. Rany, nie sądziłam, że to się zacznie tak szybko! Jak to mąż powiedział "nasz syn dorasta" :p

Dzisiaj rano obudziłam się, mąż wychodził do pracy. Patrzę, a Młody na brzuchu i twarzą do materaca. Od razu go obrocilam, ale się obudził. Miałyście tak? Jejku, ja się teraz boję, że tak będzie mi fikal. Nie wiem jak temu zapobiec :(

Hejka dziewczyny. Noc tragiczna, ale sama jestem sobie winna. Antek spał od 19, o 19:30 pobudka na cycusia bo przecież nie dojadł, o 20 już lulanie, pospał do 21, pompki e łóżeczku, nogi za głową i wszystko ciekawe bo nowo, rozbudził się i nie spał do 23, ja gi lulam, cmyk do łóżeczka i oczy jak pięć złotych bo jak mama śmiała mnie odłożyć i tak pierdylion razy jak to któraś kiedyś napisała. Zasnął dopiero przy cycu, a odłożyłam dopiero jak mocniej zasnął. Pospał do 2 i znowu to samo. O 4 spasowałam i wzięłam do naszego łóżka, a tam to już wisiał szczęśluwy na cycu. Jutro powtórka z rozrywki, możę będzie lepiej.

U nas też masakra, wczoraj cały dzień marudzenia a w nocy to już sam nie wiedział czego chce, przechodzi samego siebie.

hope ja daje żółtko albo całe jajko prawie codziennie ale ja nie trzymam się schematu i mój np. jada ogórki kiszone a pietki od chleba nie.

groszkowamama powodzenia dzisiaj, walcz dopuki masz siłę.

U nas kładzenie spać na noc do łóżeczka to około godziny, co go położę to on na nogi i gryzie łóżeczko, gada później bardziej zmęczony płacze i się przewraca ale co go położę to wstaje.

Hej dziewuszki.
To my mocno do tyłu motorycznie bo mała nawet na brzuch się nie obraca, zrobiła to z miesiąc temu jakieś 3 razy i potem już nawet nie próbuje. Jak ja ją kładę to się strasznie denerwuje bo próbuje się przesunąć i jej nie wychodzi albo się przesuwa do tyłu.

Hope, z tego co wiem to poł żółtka ugotowanego na twardo co drugi dzień do zupki:) ja jeszcze nie wprowadzałam.

Lizzy_, moj tak robil, jak sie obracal w lozeczku na brzuszek to buzie w materac wciskal :p Teraz juz jest lepiej, zaczal na bok glowke przekrecac jak jest na brzuszku. Dlatego poduszki nie ma w lozeczku.

Taq, usypianie u mnie to jest podobne, bo na razie na brzuch. Jak zacznie wstawac to bede przez to samo przechodzic co ty na pewno!

Kamejka, nadrobi zobaczysz, a wkurzanie sie, bo czegos zrobic nie moze jest bardzo dobrym znakiem, bo znaczy, ze bardzo chce cos zrobic, a chcenie to pol sukcesu juz :)

Mam dola caly czas... Tak bardzo kazdej z was czegos zazdroszcze, ze czuje sie do dupy.. Tlumacze sobie, ze synek wydaje sie zadowolony, wiec moze nie potrzeba mu nic wiecej ponadto co juz ma i dostaje od nas, a ze mnie ciagle prosza o dowod kiedy kupuje piwo, ze nie moge tak zle wygladac ze zmeczenia... zmeczenie, niewyspanie i nieograniecie sie najwyrazniej mi 17 lat odejmuje :)

reklama
Na osesek pl jest napisane ile jajekmoze zjadac dzidzius potem wkleje. Flammie czym Ty sie przejmujesz? ja np zazdroszcze Tobie, ze mieszkasz w takim pieknym kraju, masz dom a my na ślasku w familoku I zero perspektyw, Karolinie, ze swietnie sprawdza sie w roli dzidziusiowej kucharki, wiekszosci z Was urody I moge tak wymieniac dlugo.ale po co sie dolowac? Na niektore rzeczy nie mamy wplywu I trzeba sie cieszyc z tego co jest. A wogole pamietaj, ze mam hajnidka I pocieszam sie w trudnych momentach tym, ze Ewusia zdrowa.bo np. ostatnio czytalam, ze urodzil sie chlopczyk bez oczu I jaka to jest tragedia:(. Pomyśl o tym ile Cie szczescia I milosci spotkalo I zaraz humor wroci. CMOK

Do góry