reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

My tez chcielismy skoczka ale jak poczytalam to rzeczywiscie jak chodzik I nie kupie. Kurcze moje dziecko juz 2 dni na spacerze nie bylo I a w domu spac nie chce I jak mrozy powoli ustepuja to znowu smog:(
Moi rodzice nie zyja, tesc daleko to zostaje tylko prezent dla tesciowej I jak sie pewnie domyslacie nie mam zamiaru sie wyslilac.
Moja siostra kaszle tak, ze sciany sie trzesa ale do lekarza nie pojdzie bo przeciez nic jej nie jest, nawet wczoraj musialam sie upomniec zeby maz jej syrop kupil jak na zakupy szedl no normalnie stara a glupia! Nie mamy drzwi w pokojach i az sie dziwie, ze sie Ewa co chwile nie budzi przy tych napadach.
Mój mąż też zaczyna kaszleć ale u mnie Ania się budzi. Jak zacznie kaszleć to dosłownie nie może przestać[emoji51] kopie go tylko jak zaczyna bo mnie to też budzi a do tego jeszcze chrapanie masakra ale to już ja się budzę jak on chrapie

reklama
Ja jestem kompletnie padnieta dzisiaj... Malo snu, duzo pracy.. Maz byl dzis sam z dzieckiem, ja bylam dzis w pracy zamiast niego. Synek byl podobno bardzo grzeczny.
Odkad snieg pada i godzine dziennie musze odsniezac i odkad cwicze dwa razy dziennie kompletnie nie mam czasu na komputer :(

Zglaszam, ze drugi zab bedzie lada dzien (juz jest kreseczka obok pierwszego zabka).
Nas choroby nadal omijaja.
W srode kontrola u pediatry albo szczepienie, nie pamietam, ale jakas wizyte mamy.

Napiszcie proszę ile i czego mniej więcej jedzą Wasze dzieci,bo ja mam wrażenie że ona za dużo je:( nie chcę jej przekarmić.

Moj synek je coraz mniej mleka, a raczej coraz rzadziej, bo pozera duze ilosci kaszek/warzyw. Dzis np. 3 razy zjadl butle po 180ml i 3 razy pelna miseczke kaszki/warzyw. Zjada kaszke z trzech duzych lyzek proszku.

Moj je duzo mleka. 3 razy w dzien i raz w nocy do tego zazwyczaj marchewka z bananem lub jablkiem i obiadek. Dynia i marchewka z indykiem rzadi.

Jeju jak ja dzisiaj nie mam sily. Dostalam wczoraj okres i dzisiaj jestem totalny flak. Zero energii...a maly marudzi jak nie wiem...

Julka jak synek?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się i ja :)

U nas nocka ok, Ania po wdychaniu soli ładnie spała. Za godzinkę pójde na spacer do piekarni.
Moja mama jednak nie przyjedzie, więc nie mam towarzystwa.
Nic mi się dziś nie chce...masakra.

Aga- podaj mi jak możesz nazwy kaszek co zamawiasz. Może być na fb.

Dziś mam pomidorową na obiad. :D juz prawie zrobiona.

Jej co tu tak cicho dzisiaj? :)

Agula tez mi sie nic nie chce. Zjadlabym pomidorowej :) ja dzisiaj robie makaron z kurczakiem i sosem jogurtowym.

Byla ktoras z Was z dzidziolem na basenie? Jak regaowaly bobasy? Jak wrazenia?

Czesc dziewczyny. Po dzisiejszej nocy postanowilam ze koniec z wozkiem, bedziemy spac w lozeczku. Synus juz nie ma katarku, tylko kaszle a nie chce go przyzwyczaic do bujania. W sobote wychodzimy z mezem na impreze urodzinową a babcia zostanie z malym. Pierwszy raz od urodzenia gdzieś wychodzimy, ciesze sie i oby calkowicie wyzdrowial do weekendu, ale widze po nim ze jest ok

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Taq a czemu gotowałaś sama jedzonko do żłobka, catering Ci nie odpowiadał?

Fazerkamm a dawałaś owoce? Jeśli tak to nie dawaj no właśnie ponoć jak dziecko zasmakuje słodkich owoców to warzyw nie chce. A druga rada to przejść na słoiczki jeśli gotujesz sama. Moja przyjaciółka zaczynała od warzyw a i tak jej synek nie chciał ich jeść i ktoś jej właśnie poradził żeby zaczęła od słoiczków. Tak zrobiła, synek te warzywa ze słoiczka chętnie jadł i jak nauczył się nowych smaków to zaczęła sama gotować.
A jakie warzywka już dawałaś? Próbowałaś ziemniaka? Bo moja lubi ziemniaka. A marchewki nie chciała to jej potem zrobiłam mix ziemniak z marchewką i dzięki temu marchew przemycona bo wsuwała chętnie;)

Zaczęłam od warzyw tak jak ze starszakiem.. wszystkie co mozna bylo podać robilam i nie chce dziad maly, dlawi sie... na początku myslalam ze On nie radzi sobie z przemieleniem tego jezykiem ale jak dalam gruszke to wcinal. Bylam wczoraj na kontroli to pediatra powiedziala zeby codziennie probowac dawac i pewnie w koncu zalapie, miesko sprobowac dac z warzywami w przyszlym tygodniu, moze mu podejdzie wtedy, a sloiczkow u mnie nie ma ale tez jestem przeciwnikiem sloiczkow ;)

Dziewczyny moje drogie czy mozna podawać dziecku biszkopciki takie podłużne rozdrobnione np z bananem? Młoda już je produkty z glutenem ale widzę w składzie jajko i sie zastanawiam. Za 1,5 tyg kończy 7 miesięcy

Ja bym nie dawala, nic nie wnosi do diety oprocz cukru ktore ma w sobie, zle nawyki żywieniowe itp.

Po kontroli u lekarza: antybiotyk jeszcze 5 dni, inhalacje wszystkie jak mial do tej pory i w piatek kontrola...masakra

Zdrowka!

Napiszcie proszę ile i czego mniej więcej jedzą Wasze dzieci,bo ja mam wrażenie że ona za dużo je:( nie chcę jej przekarmić.

Po kilka łyżeczek owoców, warzywka albo w ogole albo uda sie zjesc 2-5lyzeczek

Jej co tu tak cicho dzisiaj? :)

Agula tez mi sie nic nie chce. Zjadlabym pomidorowej :) ja dzisiaj robie makaron z kurczakiem i sosem jogurtowym.

Byla ktoras z Was z dzidziolem na basenie? Jak regaowaly bobasy? Jak wrazenia?

Poproszę przepis bo brzmi smaczenie :)

Czesc dziewczyny. Po dzisiejszej nocy postanowilam ze koniec z wozkiem, bedziemy spac w lozeczku. Synus juz nie ma katarku, tylko kaszle a nie chce go przyzwyczaic do bujania. W sobote wychodzimy z mezem na impreze urodzinową a babcia zostanie z malym. Pierwszy raz od urodzenia gdzieś wychodzimy, ciesze sie i oby calkowicie wyzdrowial do weekendu, ale widze po nim ze jest ok

Zdrowka i udanej imprezy :)
Ja jeszcze dluuuuuugo nigdzie nie wyjde, moj to cycocholik na calego.

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Chcialam Wam powiedzieć ze Grecje zasypalo śniegiem :D nawet w Atenach padalo i dzis odwolali szkoly w calym kraju, a my polaczki rano dzielnie sie ubralismy i syna zaprowadzilam do szkoły :D a tam klamke pocalowalismy [emoji14] ale przynajmniej pobawilismy się w sniegu i zrobilismy aniołki :D u mnie juz niestety stopnial ale w.innych regionach jest jeszcze pelno :D

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie odwiedzila nas dzis moja ciocia, Ewa akurat wstala po godzinnej drzemce( szok) I jak ja zobaczyla w placz. Cala wizyte cioci musielismy mala nosic I zabawiac a co tylko na nia spojrzala to od nowa uspokajanie. Na moje nieszczescie owa ciocia jest mama 20 letnich blizniakow I oczywiscie pierwszy raz widzi takie zachowanie dziecka. Na poczatku widac, ze byla wrecz oburzona ale potem jak jej przeszlo I siedziala grzecznie nie naprzykrzajac sie mojej corce to znowu moja siostra ciagle ja brala I " zobacz jaka tu jest ciocia?" - 5 minut placzu ze lzami I spikami a ta za chwile to samo, ech...

reklama
Kornadkor u nas taki schemat posiłków, odnalazlam post sprzed prawie miesiąca i nic się wsumie nie zmieniło do tej pory

ok8.00 kaszka lub kleik na ok 100ml mleka łyżeczką ładnie zje
ok11 butelka ok 50 ml plus ok 40 ml zupki
ok 14 cycuś
ok 18 butelka ok 90 ml plus kilka łyżeczek jakiegoś owocka głównie jabłka i banana
ok20 cycuś na noc
2razy cycuś w nocy ok 2 i ok 5

Do góry