reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Po kontroli u lekarza: antybiotyk jeszcze 5 dni, inhalacje wszystkie jak mial do tej pory i w piatek kontrola...masakra

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Julka dużo siły życzę, przetrwacie to i szybko zapomnicie :* Będzie dobrze! :)

Julka, wspólczuję, duzo sił życzę.

Byłam na zakupach sama i nie było ani jednego wózka i dziecka na spacerze ..... smog taki, że czuć w gardle.

Nieufna a Ty skąd jesteś? Bo ja z Łodzi i u nas nigdy nie było smogu, tylko się o Krakowie słyszało. A mi wczoraj mąż mówi że w Łodzi normy kilkakrotnie przekroczone i zalecenie by nie wychodzić z domu :O I tak nie planowałam spaceru bo za zimno, ale byłam w szoku bo myślałam że u nas tego nie ma. I faktycznie wczoraj rano jak wyszłam na chwilę to była taka jakby mgła i zapach jakby ktoś śmieci palił i mi mąż potem powiedział że to smog właśnie...

Pochwalę się pomysłami na Dzień Babci i Dziadka :) Zobaczymy co z tego wyjdzie ale plan jest :D
Dla rodziców moich i mojego M chciałabym zrobić ręcznie kartki z życzeniami z jakimś napisem że to Natalki pierwsza laurka :) I zrobić na nich odbicie stópek lub rączek. Farbą plakatową będę odbijać. A kartki chciałabym wykonać metodą quilling, znalazłam takie coś na necie i mi się bardzo podoba, ale jeszcze nigdy nie robiłam to nie wiem co z tego będzie ;)

Taka przykładowa kartka robiona tą metodą:
kartka+na+kurs+cieniowanego+kwiatka.JPG

Jeśli mi wyjdzie to się potem pochwalę. Ale na pewno nie będzie tak ładnie jak na tym przykładzie hehe ;) Zobaczę czy mi się w ogóle stópkę uda odbić, próbowała któraś?

Do tego chcę dać czekoladki ale chciałabym żeby były z dedykacją na Dzień Babci i Dziadka, widziałam że Solidarność takie ma, a przynajmniej kiedyś miała. A jeśli się nie uda zamówić to kupię sobie przez Allegro pralinki z dedykacją:
Link do: Dzień Babci Dziadka Dedykacja Pralinki

Mam jeszcze dwie swoje babcie, czyli Natalki prababcie :) Jednej z nich damy czekoladki i album typu jamnik ze zdjęciami Natalki:
Link do: Album tradycyjny typu jamnik na 14 zdjęci 13x18
A druga mieszka poza miastem więc jej zawsze kartkę wysyłałam, to teraz też wyślę i dołączę parę fotek Natalki. A Wy co dajecie?

Na początku myślałam w ogóle o np jakimś kalendarzu na ścianę ze zdjęciami Natalki. Ale wiecie co, stwierdziłam potem, że wtedy co roku już będę musiała jakiś prezent kombinować. A tak to będziemy już zawsze dawać czekoladki czy kwiaty i laurkę Natalka będzie rysowała i już :) Bo to wymyślanie prezentów to ciężka sprawa hehe :)

reklama
Julka dużo cierpliwości i zdrówka!
Ja też zaczynam myśleć nad prezentami dla dziadków ale póki co pomysłu brak :)
Ja w październiku odbijałam rączki Jasia bo mąż miał urodziny i robiłam laurkę ale ciężko było z tym odbiciem :) teraz jak dzieciaczki większe to może będzie łatwiej

U nas też straszny smog jest :(

Ja też mam w planie Kamejko zrobić prezent dla dziadków i odbić dłoń i stopkę. Chcę to zrobić albo w formie laurki albo w ramce ze zdjęciem :) to zależy czy mąż kupi ramkę. My w domu z powodu smogu póki co.

kamejka - do żłobka dawałam swoje jedzenie bo katering był dla dzieci od roku a moja poszła wcześniej, a po roczku stwierdziliśmy, że szkoda pieniędzy bo i tak ona tam prawie nic nie je więc nadal za zanosilam swoje i tak przez rok było.

U nas dzisiaj tylko -2, także długi spacer mamy zaliczony.

Hejka:-)
Kamejka fajnie pomysły. Ja też zastanawiam się nad odbitka stopki i rączki, kubkami i takimi poduszkami z napisami super dziadek itp. Pozatym kwiaty i czekoladki, widziałam takie czekoladki w wybitnymi właśnie literkami, zamówię przez internet:-)

Smog też u nas straszny, jak odpuszcza mrozy to mam zamiar pojechać z małą gdzieś sina w dal:-) do jakiegoś lasu, hen hen za miasto żeby pooddychala świeżym powietrzem:-)

BasiaJulia mam podobnie, cały czas się mi wydaje że jutro już dostanę okres a tu nic, tak mnie dziwnie w brzuchy pobolewa i też mam zamiar pójść do gina żeby mi zrobił usg jak to wszystko wyglada:-)

Powiedzcie mi co na suchy zatkany nos. Bo kiedyś któraś pisała że na pewno nie woda morska ani nasivin bo to wysusza.

reklama
Hej dziewczyny a ja sie nadzialam na Nestle, kupilam kaszke zdrowy brzuszek I gryczana jakos tak z pelnym zaufaniem do firmy. Pomyslalam, ze malej jaglana I kleik sie znudzily a pol roku skonczone to robie zdrowy brzuszek, przygotowalam I zapach super taki waniliowy no pycha I mnie podkusilo sklad przeczytac:( Ja najwyzej te kaszki zjem a malej kupie na allegro no gryczana tez porazka wielka. Narazie doje jaglana z hippa zanim tamte nowe dojda.

Do góry