reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Po kontroli u lekarza: antybiotyk jeszcze 5 dni, inhalacje wszystkie jak mial do tej pory i w piatek kontrola...masakra

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Julka dużo siły życzę, przetrwacie to i szybko zapomnicie :* Będzie dobrze! :)

Julka, wspólczuję, duzo sił życzę.

Byłam na zakupach sama i nie było ani jednego wózka i dziecka na spacerze ..... smog taki, że czuć w gardle.

Nieufna a Ty skąd jesteś? Bo ja z Łodzi i u nas nigdy nie było smogu, tylko się o Krakowie słyszało. A mi wczoraj mąż mówi że w Łodzi normy kilkakrotnie przekroczone i zalecenie by nie wychodzić z domu :O I tak nie planowałam spaceru bo za zimno, ale byłam w szoku bo myślałam że u nas tego nie ma. I faktycznie wczoraj rano jak wyszłam na chwilę to była taka jakby mgła i zapach jakby ktoś śmieci palił i mi mąż potem powiedział że to smog właśnie...

Pochwalę się pomysłami na Dzień Babci i Dziadka :) Zobaczymy co z tego wyjdzie ale plan jest :D
Dla rodziców moich i mojego M chciałabym zrobić ręcznie kartki z życzeniami z jakimś napisem że to Natalki pierwsza laurka :) I zrobić na nich odbicie stópek lub rączek. Farbą plakatową będę odbijać. A kartki chciałabym wykonać metodą quilling, znalazłam takie coś na necie i mi się bardzo podoba, ale jeszcze nigdy nie robiłam to nie wiem co z tego będzie ;)

Taka przykładowa kartka robiona tą metodą:
kartka+na+kurs+cieniowanego+kwiatka.JPG

Jeśli mi wyjdzie to się potem pochwalę. Ale na pewno nie będzie tak ładnie jak na tym przykładzie hehe ;) Zobaczę czy mi się w ogóle stópkę uda odbić, próbowała któraś?

Do tego chcę dać czekoladki ale chciałabym żeby były z dedykacją na Dzień Babci i Dziadka, widziałam że Solidarność takie ma, a przynajmniej kiedyś miała. A jeśli się nie uda zamówić to kupię sobie przez Allegro pralinki z dedykacją:
Link do: Dzień Babci Dziadka Dedykacja Pralinki

Mam jeszcze dwie swoje babcie, czyli Natalki prababcie :) Jednej z nich damy czekoladki i album typu jamnik ze zdjęciami Natalki:
Link do: Album tradycyjny typu jamnik na 14 zdjęci 13x18
A druga mieszka poza miastem więc jej zawsze kartkę wysyłałam, to teraz też wyślę i dołączę parę fotek Natalki. A Wy co dajecie?

Na początku myślałam w ogóle o np jakimś kalendarzu na ścianę ze zdjęciami Natalki. Ale wiecie co, stwierdziłam potem, że wtedy co roku już będę musiała jakiś prezent kombinować. A tak to będziemy już zawsze dawać czekoladki czy kwiaty i laurkę Natalka będzie rysowała i już :) Bo to wymyślanie prezentów to ciężka sprawa hehe :)

reklama
Julka dużo cierpliwości i zdrówka!
Ja też zaczynam myśleć nad prezentami dla dziadków ale póki co pomysłu brak :)
Ja w październiku odbijałam rączki Jasia bo mąż miał urodziny i robiłam laurkę ale ciężko było z tym odbiciem :) teraz jak dzieciaczki większe to może będzie łatwiej

U nas też straszny smog jest :(

Ja też mam w planie Kamejko zrobić prezent dla dziadków i odbić dłoń i stopkę. Chcę to zrobić albo w formie laurki albo w ramce ze zdjęciem :) to zależy czy mąż kupi ramkę. My w domu z powodu smogu póki co.

kamejka - do żłobka dawałam swoje jedzenie bo katering był dla dzieci od roku a moja poszła wcześniej, a po roczku stwierdziliśmy, że szkoda pieniędzy bo i tak ona tam prawie nic nie je więc nadal za zanosilam swoje i tak przez rok było.

U nas dzisiaj tylko -2, także długi spacer mamy zaliczony.

Hejka:-)
Kamejka fajnie pomysły. Ja też zastanawiam się nad odbitka stopki i rączki, kubkami i takimi poduszkami z napisami super dziadek itp. Pozatym kwiaty i czekoladki, widziałam takie czekoladki w wybitnymi właśnie literkami, zamówię przez internet:-)

Smog też u nas straszny, jak odpuszcza mrozy to mam zamiar pojechać z małą gdzieś sina w dal:-) do jakiegoś lasu, hen hen za miasto żeby pooddychala świeżym powietrzem:-)

BasiaJulia mam podobnie, cały czas się mi wydaje że jutro już dostanę okres a tu nic, tak mnie dziwnie w brzuchy pobolewa i też mam zamiar pójść do gina żeby mi zrobił usg jak to wszystko wyglada:-)

Powiedzcie mi co na suchy zatkany nos. Bo kiedyś któraś pisała że na pewno nie woda morska ani nasivin bo to wysusza.

reklama
Hej dziewczyny a ja sie nadzialam na Nestle, kupilam kaszke zdrowy brzuszek I gryczana jakos tak z pelnym zaufaniem do firmy. Pomyslalam, ze malej jaglana I kleik sie znudzily a pol roku skonczone to robie zdrowy brzuszek, przygotowalam I zapach super taki waniliowy no pycha I mnie podkusilo sklad przeczytac:( Ja najwyzej te kaszki zjem a malej kupie na allegro no gryczana tez porazka wielka. Narazie doje jaglana z hippa zanim tamte nowe dojda.

Do góry