reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Mój Mikołaj też zasypia o 19 i wstaję 7-7:30. Czasem chce go później położyć ale mi marudzi bo to jego godzina i nie śpi rano wcale dłużej.

Dziewczyny ja kp, ale wieczorem daje Mikołajowi mleko modyfikowane 180 ml. Myślicie, że mam mu dawać więcej? Nie upomina się, tylko odwraca główkę i śpi.
Też nie przesypia nocy ale chyba nie chodzi i pokarm tylko o bliskość, bo nawet jak się naje to i tak się obudzi za 4 godziny.

Mój Mikołaj też zasypia o 19 i wstaję 7-7:30. Czasem chce go później położyć ale mi marudzi bo to jego godzina i nie śpi rano wcale dłużej.

Dziewczyny ja kp, ale wieczorem daje Mikołajowi mleko modyfikowane 180 ml. Myślicie, że mam mu dawać więcej? Nie upomina się, tylko odwraca główkę i śpi.
Też nie przesypia nocy ale chyba nie chodzi i pokarm tylko o bliskość, bo nawet jak się naje to i tak się obudzi za 4 godziny.
Jeśli nie woła to mu nie dawaj. Moja jak je butlę to max. 150 ml, i to tyle zaczęła zjadać może z 3 tyg. temu, a wcześniej jadła 120 ml.

my skończyliśmy już pół roczku wiec szukam spacerówki takiej lekkiej i szybko składającej się, bo już nie wyrabiam z ciężkim wózkiem. Dużo jeździmy i muszę mieć coś co szybko zniosę do samochodu i wyjmę rozłożę.
może coś polecicie?
z Mają miałam espiro magic i byłam zadowolona

Dzieci nie budzą sie w nocy, bo głodne. Po prostu jedne przesypiają noce, inne nie. U mnie podawanie mm na noc, powodowało częstsze pobudki, nie ma tez znaczenia ile spi w dzien. Po prostu tak ma i przyjdzie czas, ze prześpi noc.

Witajcie.

Nieufna, ja przekładam do miseczki i w kąpieli wodnej grzeję.

My z nocami różnie. Ogólnie śpi. Czasem wieczorem się wybudza. Dziś wstał 5:30, zjadł 200 i pospal do 8:30...

Ja mam pytanie. Syn dostał pluszaka z pozytywką. Poprzedniego wypralam ręcznie, ale i tak trzeba było rozpruc i przeczyscic mechanizm. Teraz wolałabym tego uniknąć. Co radzicie? Myślałam albo o mrożeniu (tylko czy nie zbierze się wilgoć, jak dam do worka?) Albo delikatnie ściereczką przetrzeć z proszkiem. Tylko czy to wystarczy? Macie doświadczenia?

reklama
Dzieci nie budzą sie w nocy, bo głodne. Po prostu jedne przesypiają noce, inne nie. U mnie podawanie mm na noc, powodowało częstsze pobudki, nie ma tez znaczenia ile spi w dzien. Po prostu tak ma i przyjdzie czas, ze prześpi noc.
Dokładnie. Jedne śpią całą noc, inne się budzą choćby po to, żeby się poprzytulać do mamy.
Zauważyłam, że u mojej jest różnie - ostatnio się najadła i obudziła o 1.30, co się właściwie nie zdarzyło od 4 miesięcy :O A czasem zje mało i śpi do rana i to nie do 6, ale i do 7.30. Nie ma reguły ;)

U nas wieczorem robimy teraz tak: jemy, bawi się, potem kąpiel, gasimy duże światło, ściszamy tv i muzykę, przytulaski z tatą i mamą, jedzonko - w zależności ile minęło od tego poprzedniego. I tu jeżeli zaśnie to zanoszę ją do sypialni, albo lulam albo kładę w sypialni i sama zasypia (światło zgaszone tam). I już jej nie wynoszę do salonu - tam ją ewentualnie lulam, jeżeli się obudzi.

Do góry