reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Moja zasnęła dziś normalnie i w dzien nawet nieźle spała, ale na bank pobudki będą co 2 godziny, więc się zaraz kładę.
Aga, zdrowia dla małej. U nas, jak nie ma numerków to się pyta lekarza czy przyjmie i zawsze przyjmuje.
Toteczka, współczuję, moja trzy dni miała problem ze spaniem (choc spała w sumie), nie wyobrażam sobie, jakby tak w ogóle nie spała. Poszłabym do lekarza chyba.
Aga Gunia, ja swojej też pilnuję. Sama leży tylko na macie na podłodze i fika, dziś się turlała :) Na łóżku to ja już tylko usypiam.
Spokojnej nocy.

reklama
Dziewczyny a może te nasze dzieci śpią tak niespokojnie bo sa głodne,bo samo mleczko im nie wystarcza. Ja wczoraj zrobilam test i dosypalam malej kleiku 1,5 łyżki do mleka mala spała od 20:30 do 4 zjadła mleko i dalej do 8 jak nigdy. Dziś tez tak zrobiłam zobaczymy co będzie.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczne macie choineczki. Ja jestem z przygotowaniami daleko w lesie zarówno z porządkami jaki i potrawami no w sumie ze wszystkim. Powiem Wam ze jak nigdy nawet sie tym nie przejmuję. Sama siebie nie poznaje.
Dziś byłam u siebie w pracy porozmawiać z szefem ze narazie nie wrócę. Tęskni mi się trochę za nimi.
Tez idę na Wigilię w czwartek do pracy z Pola. [emoji6]

Pozdrawiam Was cieplo spijcie dobrze.

A kiedy planujecie zmienic mleczko na 2?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba zmienię mleko na 2 jak skończy 6 miesięcy, gdzieś tak wyczytałam.

Mikolaj też budzi się bardzo często w nocy, myślałam że to przez zęby. Kiedyś budził się tylko o 1 i 4.

Dzisiaj wyczulam palcem ząbka :) masowanie dziasel wpływa na to, że ząb pokaże się szybciej?

BasiaJulia - na dywan to polecam Vanish do dywanów w proszku, o ile jeszcze można cosik takiego dostać. Kiedyś tym właśnie czyściam, sypiesz, wsiąka i odkurzasz.
Miałam, ale czyści tylko tak powierzchownie :(

Agula robilam niedawno badanie moczu I bylo ok
Może ma taki czas? Może za kilka dni się jej zmieni. Moja miewa takie dni, że też mało śpi. Pisałaś, że siostra jest - może Ewa jest zaaferowana, słyszy nowy głos i ją to wybija z rytmu? Moja jak są goście albo jedziemy gdzieś w odwiedziny nigdy nie sypia tak, jak wtedy gdy same jesteśmy.

BasiaJulia bardzo dziękuję, nie umiem jakoś odpisać na pw.
Spoko :)

A kiedy planujecie zmienic mleczko na 2?Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Po 6 miesiącu, zastępując powoli karmienia mlekiem 1, tzn. nie będę ich mieszać ze sobą. Podobno tak najlepiej. Ale czytałam też opinie, że można karmić 1 do roku... Ale nie wypowiem się szerzej na ten temat.

Zamiast iść spać, siedzę na necie... Brawo JA!

A jak wyglada przechodzenie z mleka 1 na 2? Bo chyba tak z dnia na dzien nie zmienia sie?
Stopniowo :)
Czytałam, że najlepiej np. jak dziecko je 6 posiłków to 1 zrobić już z mleka 2 i tak stopniowo, aż do 6 z mleka 2 :) Ale też dziewczyny od razu dawały 2, ja myślę, że jednak żołądek dziecka się musi przyzwyczaić, bo mleka mają inne składy.

Na mleko 2 przejdziemy po 6 miesiacu. Stopniowo podmienimy.

Mysle, ze jest mozliwe, ze dzieciom potrzeba wiecej kalorii. Jak sie czesto budza jesc to chyba dlatego.

reklama
Moje dziecko poszło dzisiaj spać bez jedzenia:-///
Byłam z nią na wigilii w pracy, oczywiście wszyscy ja wynosili, nic się nie boi odpukać obcych, ugadala się przy stole :-) zasnela w aucie i ja potem rozbudzilam żeby przygotować do snu, nie kapalam, tak zaczęła płakać nic nie chciała ani butelki ani piersi i zasnela w bujaku. Jadła ostatni raz o 17, ciekawe ile pospi:-)

Zdrówka dla chorujacych :-*

Flammie moja choinka ma metr, kot nie wchodzi ale ściąga łapka banki i biega z nimi po całym mieszkaniu. Już go zamknęłam z łazience bo mała budzil:-)

To mleko 2 mam zamiar po skończeniu 6miesiaca dawać i myślę że na taką zakładkę trzeba wprowadzić żeby nie było szoku dla brzuszka:-)

Do góry