reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Nieufna- u mnie Ania tez tylko jedna strona, cwiczę z nią sama w domu, ale nie chce sama na drugi bok. Jutro mam szczepienie to dopytam.

Flammie- oooo to pracowicie widzę :)
Karolina- oj wspolczuję bólu :(

Doła jakoś dziś mam :( nic mnie nie cieszy, Ania dzis marudziła, noc do duszy była :/

reklama
Mnie dzisiaj mąż wkurzył rano, bo mu zwróciłam uwagę że ma sprzątać po sobie i odkładać rzeczy na miejsce, a Pan królewicz obraza majestatu bo mu coś powiedziałam i się czepiam:-) nie odzywa się, ale sprząta haha:-)

Heeej. My też tylko na moim mleczku, rozszerzanie diety mnie przeraża. Będę was bombardować pytaniami :p
Karolina mnie kolezanka uczulila ze jak by cos sie dzialo np plesniawka w buzi małego albo coś na piersi to może i być jakiś stan zapalne, grzybiczny taaam na dole. Współczuję bólu i piersi i kręgosłupa.
Mnie kręgosłup już tak boli że jak w nocy położę się na wznak to mam problem żeby przerzucić się na bok.
O naszych nocach to już wszystko wiecie. Już 2 mce syn budzi się co chwile, w najlepszym wypadku co 2h. Dziś wstał po 4 a jak ja musiałam wstawać po 6 to on usnąl. Taki z niego cwaniak :D

U nas filip też się przewraca głównie z lewego boczku na brzuszek. Nam fizjoterapeutki wyjaśniła że ma jedną stronę krótsza druga dłuższą bo tak się napięcie układa i dlatego też chętnie prawa nóżke bierze do buzi. Ale nie ma wzmożonego napięcia. Jak leży na plecach mam łapać nóżki rączki i przerzucić raz na lewy, raz prawy boczek. I bardziej zachęcać do leżenia na prawym boczku.
A mnie wkurza że nasza rehabilitantka karze przychodzić co tydzień a każda wizyta 80zl. Wolałabym żeby więcej ćwiczeń zlecają do domu i no co 2 tyg przychodzić żeby skontrolować.
Idę ratować mojego krzykacz a bo się wydziera nie wiedzieć czemu

Padnieta jestem od tego sprzatania. W jednym pokoju posprzatalam, ale zrobiłam bałagan w innym :p
Nie mam jeszcze łóżeczka w pokoiku synka, ale będę próbować małego na drzemki tam kłaść w koszu. Chcę też regał na książki z nijakiego beżowego koloru pomalować na biały, ale pewnie mąż będzie marudził, że wydziwiam. Ale co ja poradzę, że mam taką odchyłkę i bardzo mnie drażni ten jeden mebel innego koloru :p

Macie piękne choinki!! Ja będę miała taką na prawdę tycią, jakieś 60cm wysoką, bo nie mam miejsca. Jedyny plus, że kota nie obchodzi taka tycia choinka. Będę w Wigilie ubierać dopiero.

Ciekawe jaki będzie dziś wieczór... Mały obudził się rano o 6:30, spał w dzień w sumie 4h, a ostanią drzemkę przegapił. Zasnął ciut po 1800, troche za wcześnie, więc nie mam wielkich nadzieji na błogi spokój :p

Hej.
My dziś na sesji, ale się zmęczyłam ;) zobaczymy co nam z tego wszystkiego wyszło za kilka dni :)
Pisałam Wam, że zapomnieli o mnie w pracy - otóż nie - we czwartek jestem zaproszona na wigilię firmową :tak: Oczywiście idę :)
Zabieram się dziś za choinkę, a jutro za szycie sarenki pod choinkę.
Wysłałam tym z Was, które prosiły wiadomości prywatne :)
Na święta sprzątam standardowo tyle co na weekend. Okna myłam niedawno (i tak są takie same jak przed myciem, bo pod nami ulica:realmad:), firanki wyprane, być może wyczyszczę dywan - jakieś sprawdzone sposoby?

Ewa dzis wstala o 5, marudna na maxa, 6 godzin zajelo mi usypianie I spala 15 minut, chcialam ja nakarmic I wyjsc na spacer to zajs mleka nie chciala I dopiero o 12 wyszlysmy a butle pila w wozku zapajowans w kombinezon. Pospala do 14:30, potem juz nic a teraz walczy. Z kazdym dniem coraz gorzej sie ja usypia, kiedys wystarczylo przytulic, potem lulac a teraz to juz nie wiem co mam wymyslac. Kurcze taki maluch powinien duzo spac a ona ciagle na chodzie, martwie sie.

Ania chora gorączka i gardelko bo wymiotuje jak zje a dawno nie Wymiotowała do tego kaszel. Popołudniu poszłam do lekarza a tam zonk- nie przyjmie nas już bo ma full [emoji34] idę jutro na 10.00 bo jest od 10.00 do 14.00 może mniej będzie dzieci a jak nie to zapisałam się na wizytę prywatną na 16.00 masakra z tymi lekarzami.

reklama
Matko Aga30+ u nas czegos takiego nie ma .Jak dzwonie ze z Adasiem cos nie tak to mam zaraz byc ostatnio pojechalam tylko po mleko i nas zbadala.Zreszta ja z rodzinna jestem w stalym kontakcie mowiac szczerze tylko cos sie dzieje dzwonie . Dlatego sie dziwie :/ dzieci do roku musza byc przyjete jak sa chore .

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry