reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Moja zasnęła dziś normalnie i w dzien nawet nieźle spała, ale na bank pobudki będą co 2 godziny, więc się zaraz kładę.
Aga, zdrowia dla małej. U nas, jak nie ma numerków to się pyta lekarza czy przyjmie i zawsze przyjmuje.
Toteczka, współczuję, moja trzy dni miała problem ze spaniem (choc spała w sumie), nie wyobrażam sobie, jakby tak w ogóle nie spała. Poszłabym do lekarza chyba.
Aga Gunia, ja swojej też pilnuję. Sama leży tylko na macie na podłodze i fika, dziś się turlała :) Na łóżku to ja już tylko usypiam.
Spokojnej nocy.

reklama
Dziewczyny a może te nasze dzieci śpią tak niespokojnie bo sa głodne,bo samo mleczko im nie wystarcza. Ja wczoraj zrobilam test i dosypalam malej kleiku 1,5 łyżki do mleka mala spała od 20:30 do 4 zjadła mleko i dalej do 8 jak nigdy. Dziś tez tak zrobiłam zobaczymy co będzie.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczne macie choineczki. Ja jestem z przygotowaniami daleko w lesie zarówno z porządkami jaki i potrawami no w sumie ze wszystkim. Powiem Wam ze jak nigdy nawet sie tym nie przejmuję. Sama siebie nie poznaje.
Dziś byłam u siebie w pracy porozmawiać z szefem ze narazie nie wrócę. Tęskni mi się trochę za nimi.
Tez idę na Wigilię w czwartek do pracy z Pola. [emoji6]

Pozdrawiam Was cieplo spijcie dobrze.

A kiedy planujecie zmienic mleczko na 2?

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chyba zmienię mleko na 2 jak skończy 6 miesięcy, gdzieś tak wyczytałam.

Mikolaj też budzi się bardzo często w nocy, myślałam że to przez zęby. Kiedyś budził się tylko o 1 i 4.

Dzisiaj wyczulam palcem ząbka :) masowanie dziasel wpływa na to, że ząb pokaże się szybciej?

BasiaJulia - na dywan to polecam Vanish do dywanów w proszku, o ile jeszcze można cosik takiego dostać. Kiedyś tym właśnie czyściam, sypiesz, wsiąka i odkurzasz.
Miałam, ale czyści tylko tak powierzchownie :(

Agula robilam niedawno badanie moczu I bylo ok
Może ma taki czas? Może za kilka dni się jej zmieni. Moja miewa takie dni, że też mało śpi. Pisałaś, że siostra jest - może Ewa jest zaaferowana, słyszy nowy głos i ją to wybija z rytmu? Moja jak są goście albo jedziemy gdzieś w odwiedziny nigdy nie sypia tak, jak wtedy gdy same jesteśmy.

BasiaJulia bardzo dziękuję, nie umiem jakoś odpisać na pw.
Spoko :)

A kiedy planujecie zmienic mleczko na 2?Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Po 6 miesiącu, zastępując powoli karmienia mlekiem 1, tzn. nie będę ich mieszać ze sobą. Podobno tak najlepiej. Ale czytałam też opinie, że można karmić 1 do roku... Ale nie wypowiem się szerzej na ten temat.

Zamiast iść spać, siedzę na necie... Brawo JA!

A jak wyglada przechodzenie z mleka 1 na 2? Bo chyba tak z dnia na dzien nie zmienia sie?
Stopniowo :)
Czytałam, że najlepiej np. jak dziecko je 6 posiłków to 1 zrobić już z mleka 2 i tak stopniowo, aż do 6 z mleka 2 :) Ale też dziewczyny od razu dawały 2, ja myślę, że jednak żołądek dziecka się musi przyzwyczaić, bo mleka mają inne składy.

Na mleko 2 przejdziemy po 6 miesiacu. Stopniowo podmienimy.

Mysle, ze jest mozliwe, ze dzieciom potrzeba wiecej kalorii. Jak sie czesto budza jesc to chyba dlatego.

reklama
Moje dziecko poszło dzisiaj spać bez jedzenia:-///
Byłam z nią na wigilii w pracy, oczywiście wszyscy ja wynosili, nic się nie boi odpukać obcych, ugadala się przy stole :-) zasnela w aucie i ja potem rozbudzilam żeby przygotować do snu, nie kapalam, tak zaczęła płakać nic nie chciała ani butelki ani piersi i zasnela w bujaku. Jadła ostatni raz o 17, ciekawe ile pospi:-)

Zdrówka dla chorujacych :-*

Flammie moja choinka ma metr, kot nie wchodzi ale ściąga łapka banki i biega z nimi po całym mieszkaniu. Już go zamknęłam z łazience bo mała budzil:-)

To mleko 2 mam zamiar po skończeniu 6miesiaca dawać i myślę że na taką zakładkę trzeba wprowadzić żeby nie było szoku dla brzuszka:-)

Do góry