reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja wczoraj zaczęłam przeglądać ubranka malej, ktore mialam odłożone, bo byly za duze i rychło w czas, bo duzo pięknych ciuszków na 68 a to juz nosimy ech

reklama
Mój syn też zwykle przewraca się w jedną stronę, ale w drugą też mu się zdarza.
Może spróbuj ją dać na drugi boczek i fiknie ;)

U nas do tej pory stały posiłek przesuwał mleko, dzisiaj zastąpił jeden posiłek. Wcześniej dawalam mniejsze porcje i się chyba nie najadał. Dziś zjadł ładnie i popił sokiem.

Hejka, ja też już ubrałam choinkę, wrzucę potem na fb bo tam się super zdjęcia z rel dodają, tutaj nie moge z tel:-/

Karolina dobrze ze juz wiesz co to, przynajmniej będziesz mogła wyleczyć, ale od czego to się zrobiło? Leci Ci pokarm między kamieniami?
Ostatnio więcej ponosilam mała i też mnie plecy zaczynają pobolewac...

Madziolina ja zastępuje kaszka tylko ranny posiłek, tak to podaję między karmieniami dla smaku ok 30-50ml zupki marchewka plus ziemniak lub jabłko plus banan, ja kp jeszcze i niechcialabym żeby odrzuciła pierś. Ale super je, nie wypychawjezykiem tylko polyka :-)

Kurcze dziewczyny, u mnie prawie 50 dzień cyklu, a okresu dalej nie ma. Do tej pory od porodu miałam tylko jeden okres, na początku listopada.

U nas z przewrotami jeszcze słabo, natomiast głowa ciągle podniesiona czy to na płasko czy na leżaczku, nie polezy z głową na płasko. Dzisiaj ja miałam rano w łóżku tak opartą o poduszkę może pod kątem 30 stopni i tak się chwyciła kołdry że usiadła :-)

My z kolei do siadania mamy baaardzo daleko, ale na boczek fika co chwilę. Na pleckach nie chce leżeć. Najgorzej ja poje, bo muszę hamować, jak za szybko się położy na brzuchu to zwraca mleczko...

Ale sie nakombinowalam by poustawiac meble w pokoiku tak by bylo miejsce na lozeczko.. :p Synek sobie w bujaczku obserwowal a ja pytalam co mysli o takim czy innym ustawieniu. Ale udalo sie :)

Ruda, piersia karmisz? Moze okresy na poczatku tak sie zdarzaja.

Lizzy, moj dokladnie tak samo. Nic tylko brzuszek :) Po jdzeniu zawsze w bujaczek sadzam, bo raz sie na macie obrucil, mleko zwrocil i rozsmarowal po calej macie. Do siadania tez daleko, choc kombinuje z dzwiganiem sie.

Ruda cykle są nieregularne jak karmi się piersią. Ja miałam owulacje wtedy kiedy powinnam dostać już okresu. Spokojnie poczekaj.

My też mamy problem z przekręcaniem się na brzuszek. Chodzimy na rehabilitację, myślę że u Nas to wina obniżonego napięcia mięśniowego. Rehabilitujemy się w domu, chodzimy na wizyty ale tam rehabilitantka tylko pokazuje mi ćwiczenia, wkurza mnie to bo powinna też sama z maluchem poćwiczyć.

Ale wprowadzacie już posiłków :) ja dawałam po pół słoiczka gerbera, ale teraz idą zęby i Mikołaj nie lubi jak dotyka się go łyżką po dziąsłach. Brokuły są okropne w smaku i śmierdzą troche :) Chociaż Mikołaj je zjadł.

reklama
Asia nie mam pojęcia od czego. Nigdy grzybicy nie miałam. Laktacja jest na tyle ustabilizowana, że nic mi nie cieknie. Nawet wkładek nie noszę. Cycki wietrzę, a staniki piorę często i to w proszku małej.
Mila kręci się na oba boczki. Dziś pierwszy raz zaczęła się obracać z brzucha na plecy. I bardzo wysoko się na samych dłoniach podnosi. A do tego ciągle ściąga skarpety albo mieli je w buzi
Już mam na szczęście posprzątany dom. Tylko łazienka została. To zgonię na męża

Do góry