reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
U nas tez kupy w zaleznosci od tego co zje. Teraz go dopajam czasem na sile bo tez mi robił takie klocki, a jak wypije nawet te 20 ml dziennie to robi juz ladne. Dzis jade do galerii a meza zostawiam z,dzieckiem. Jestem zmęczona ale musze kupic malemu prezent

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Julka co upatrzylas dla małego???

Witajcie
Ale szalejecie z rozszerzeniem diety:) i nas póki co tylko mleczko[emoji38][emoji38]

Właśnie wróciłam od chrzesniaka oj slodki z niego dwulatek

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
No to ja się trochę teraz pożalę. Nie wiem czy kiedyś widziałeście jak pisałam na FB, że coś mam z brodawką. No więc okazało się, że to grzybica. Czerwona, spuchnięta, swędzi i piecze. Zanim doszłam co i jak to ból promieniuje już aż do łopatki. Małej niby nic nie jest, ale wymaga przeleczenia. Jakby tego było mało to mój kręgosłup totalnie odmówił współpracy. Jestem już po 3 masażach i niewiele to daje. Trzeba było nie sprzątać. Aaałłłaaaa

Julka co upatrzylas dla małego???

Witajcie
Ale szalejecie z rozszerzeniem diety:) i nas póki co tylko mleczko[emoji38][emoji38]

Właśnie wróciłam od chrzesniaka oj slodki z niego dwulatek

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Julita wstepnie zyrafe sophie i pieska kropka. A czy kupie to sie okaze ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyby a Wy te warzywka same dajeciw i dzieciakom zastepuja posilek?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie zastepuje i mleko jest nadal podstawowym posilkiem. Teraz zrobilam tak, ze maly dostaje mleko co 4h niemal z zegarkiem w reku (juz sie przyzwyczail) i kaszke/warzywko pomiedzy karmieniami tak mniej wiecej prawie godzinke po mleku. Zjada oba posilki. Wczesniej dawalam jednoczesnie mleko i zaraz potem kaszke/warzywko, ale jak sie najadl jednego nie chcial drugiego za bardzo.

Hej dziewczyny,
No to ja się trochę teraz pożalę. Nie wiem czy kiedyś widziałeście jak pisałam na FB, że coś mam z brodawką. No więc okazało się, że to grzybica. Czerwona, spuchnięta, swędzi i piecze. Zanim doszłam co i jak to ból promieniuje już aż do łopatki. Małej niby nic nie jest, ale wymaga przeleczenia. Jakby tego było mało to mój kręgosłup totalnie odmówił współpracy. Jestem już po 3 masażach i niewiele to daje. Trzeba było nie sprzątać. Aaałłłaaaa

Masz troche wymowke by nie sprzatac, no chyba ze chcesz :p Mialam taki kryzys z plecami niedawno. W sumie to nie wiem co takiego zrobilam, ze przeszlo. Zwykle jak mnie plecy bola to cwicze na podlodze i jakos mija, ale to chyba tez zalezy od tego co z tymi plecami jest nie teges.

Ide robic pokoik dla dziecka! W koncu zagonilam chlopa by graty powynosil do garazu i moge dzialac :)

Witajcie, my tez tylko na mleczku. Probowalam dac kaszkę to wypycha językiem. Nie wiem jak ogarnie stałe posiłki. No i totalny mętlik ze spaniem od 3 dni. Wstajemy 7-8, zawsze ok 10 byla pierwsza drzemka a od 3 dni nie chce spac, zasypia umęczona około poludnia, potem tez słabo ze spaniem. Wieczorami zawsze zasypiała po kąpieli, o 20, wczoraj sie obudziła pi 30 minutach i śmichy chichy, zasnela o 22, jedyny plus, ze pierwsza pobudka po 2, wiec niech zasypia pozniej i spi dluzej :) zobaczymy jak dzisiaj. Od jutra biore sie za gotowanie, robienie śledzi itp, maz w domu , wiec jakos musze sie spiąć. Juz mogłoby byc po swietach...

Dziewczyby a Wy te warzywka same dajeciw i dzieciakom zastepuja posilek?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja zastepuje rano i po poludniu. maly dostaje butle ok 5-6 zalezy o ktorej sie obudzi i pozniej za jakies 3-3.5h daje mu marchewke z bananem lub jablkiem i pozniej mleko za 3-3,5h no i po poludniu robie tak samo. Daje malemu tyle ile w malym sloiczku gerber i to mu starcza akurat na jeden posilek. Robie tak od dwoch dni i jak na dzien dzisiejszy jest ok.

Dzisiaj dam mu batata i jesli bedzie ok to jutro mleko pozniej marchew z owocem pozniej batat pozniej marchew z owocem lub sam owoc albo sprobuje dac sama marchew i na noc mleko przed spaniem. Nie wiem czy dobrze czy zle robie ale skoro mam mu zastapic 3 posilki to tylko takie rozwiazanie widze ;)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak sie wasze dzieci przekręcają z plecków na brzuch to z obydwu stron? Bo moja preferuje lewa stronę i rączkę po zabawki tez glownie wyciąga lewa .... Prawa tez trzyma, ale najpierw lewa.

reklama
Do góry