reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Flammie, dzięki :) kaszkę mu robię na mleku, więc tu chyba nie o smak chodzi. Dostał wczoraj sok marchewkowo-jablkowy, a zajdal sie i marchewką i jabłkiem i też z butli nie. Myślałam, że się rzuci jak dziki na to, bo słodkie, a tu klops. Ostatecznie wypił, bo po kaszce mu wciskalam, żeby znowu potem nie miał problemów z kupką...

Baaardzo obserwuje jak my jemy, to może chce być taki "dorosły", żeby też łyżeczką jeść? Nie wiem sama...

U nas noc spokojna. Wracamy powoli do normy po prawie miesiącu...

Choinkę wrzucę jak ubierzemy. Póki co spoczywa grzecznie w piwnicy :p

reklama
Hej,

U nas noc super. Wrocilismy wieczorem od znajomej i maz wydelegowal mnie do spania o 20.30 a sam zajal sie malym, podobno zsnal przed 22 i obudzil sir o 1 a pozniej o 6 na jedzonko i pospal do 9.30 takze nie moge dzis narzekac.

Maly uwielbia marchewke z jablkiem, bananem lub gruszka. Dzisiaj na obiad dam mu batata. Samych warzyw nie chce jesc :(

Powoli ogarniam sie do swiat. Jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia a z moim nerwusem ciezko, rzadko moge cos zrobic jesli nie spi bo zaraz marudzi zeby sie nim zajmowac.
Mialam zrobic wszystko w sobote ale niestety...

Kurcze nie podobaja mi sie kupki malego. Odkad je cos oprocz mleka ma czasami taka brazowa kupke i ostatnio takie zbite bobki :/ nie znam sie czy tak powinno byc czy to jakis "problem", dziewczyny jak to jest?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Lizzy, to pewnie mały nie chce butli po prostu :)

paula, u nas od stałych posiłków są kupki w kolarach żółty, zielonkawy, brązowawy, pomarańczowy w zależności co zjadł. Myślę, że to norma, bo mały ma się dobrze, nie boli brzuszek. Jak są takie suche bobki to więcej płynów potrzebuje. Próbowałaś go czymś dopoić?

U nas była pobudka 6:30 dzięki mojej lampie specjalnej, która włącza się powoli rozjaśniając przez pół godziny, imituje światło dzienne no i włącza radio :) Mały się wiercił troszkę przed 6:30 ale jakby go lampa nie wybudziła to spałby w kosmos. Mam nadzieję, że będzie dziś wieczorem spał :p

Dziś próbujemy brokuła. Może być ciekawie :p

Po porannej drzemce dałam sporą porcję kaszki z bananem. Zjadł wszystko, a jak nabieralam i dałam mu czas na przełknięcie to wył. Jak dawalam to uśmiech. Odczekalam prawie godzinę i wypił sporo soczku. W sumie tyle, ile przygotowałam. Daję pić żeby kupki nie były twarde. U nas kolor w zależności co jadł, ale luźne dość. Na początku były sztywne, ale dopajam i jest ok.
Flammie, daj znać jak brokuł sie spisał. Jutro pewnie będzie zielona niespodzianka :p

U nas tez kupy w zaleznosci od tego co zje. Teraz go dopajam czasem na sile bo tez mi robił takie klocki, a jak wypije nawet te 20 ml dziennie to robi juz ladne. Dzis jade do galerii a meza zostawiam z,dzieckiem. Jestem zmęczona ale musze kupic malemu prezent

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli norma bo u nas takie same kupy jak u Was.

Flammie probuje go dopajac ale nie chce. Jak sie kapnie ze to woda to sie krzywi i wypycha smoczek, ale chyba bede musiala troche na sile zeby nie bylo tych twardych bobkow.

Lizzy moj tez lubi banana. Dzisiaj probujemy batata jak przypasuje to nastepny bedzie brokul :-)

Dawalyscie gotowanego batata? Tak samo sie gotuje jak zwyklego ziemniaczka?

Fajnie ze tu jestescie :-)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry