reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Flammie, dzięki :) kaszkę mu robię na mleku, więc tu chyba nie o smak chodzi. Dostał wczoraj sok marchewkowo-jablkowy, a zajdal sie i marchewką i jabłkiem i też z butli nie. Myślałam, że się rzuci jak dziki na to, bo słodkie, a tu klops. Ostatecznie wypił, bo po kaszce mu wciskalam, żeby znowu potem nie miał problemów z kupką...

Baaardzo obserwuje jak my jemy, to może chce być taki "dorosły", żeby też łyżeczką jeść? Nie wiem sama...

U nas noc spokojna. Wracamy powoli do normy po prawie miesiącu...

Choinkę wrzucę jak ubierzemy. Póki co spoczywa grzecznie w piwnicy :p

reklama
Hej,

U nas noc super. Wrocilismy wieczorem od znajomej i maz wydelegowal mnie do spania o 20.30 a sam zajal sie malym, podobno zsnal przed 22 i obudzil sir o 1 a pozniej o 6 na jedzonko i pospal do 9.30 takze nie moge dzis narzekac.

Maly uwielbia marchewke z jablkiem, bananem lub gruszka. Dzisiaj na obiad dam mu batata. Samych warzyw nie chce jesc :(

Powoli ogarniam sie do swiat. Jeszcze tyle rzeczy mam do zrobienia a z moim nerwusem ciezko, rzadko moge cos zrobic jesli nie spi bo zaraz marudzi zeby sie nim zajmowac.
Mialam zrobic wszystko w sobote ale niestety...

Kurcze nie podobaja mi sie kupki malego. Odkad je cos oprocz mleka ma czasami taka brazowa kupke i ostatnio takie zbite bobki :/ nie znam sie czy tak powinno byc czy to jakis "problem", dziewczyny jak to jest?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Lizzy, to pewnie mały nie chce butli po prostu :)

paula, u nas od stałych posiłków są kupki w kolarach żółty, zielonkawy, brązowawy, pomarańczowy w zależności co zjadł. Myślę, że to norma, bo mały ma się dobrze, nie boli brzuszek. Jak są takie suche bobki to więcej płynów potrzebuje. Próbowałaś go czymś dopoić?

U nas była pobudka 6:30 dzięki mojej lampie specjalnej, która włącza się powoli rozjaśniając przez pół godziny, imituje światło dzienne no i włącza radio :) Mały się wiercił troszkę przed 6:30 ale jakby go lampa nie wybudziła to spałby w kosmos. Mam nadzieję, że będzie dziś wieczorem spał :p

Dziś próbujemy brokuła. Może być ciekawie :p

Po porannej drzemce dałam sporą porcję kaszki z bananem. Zjadł wszystko, a jak nabieralam i dałam mu czas na przełknięcie to wył. Jak dawalam to uśmiech. Odczekalam prawie godzinę i wypił sporo soczku. W sumie tyle, ile przygotowałam. Daję pić żeby kupki nie były twarde. U nas kolor w zależności co jadł, ale luźne dość. Na początku były sztywne, ale dopajam i jest ok.
Flammie, daj znać jak brokuł sie spisał. Jutro pewnie będzie zielona niespodzianka :p

U nas tez kupy w zaleznosci od tego co zje. Teraz go dopajam czasem na sile bo tez mi robił takie klocki, a jak wypije nawet te 20 ml dziennie to robi juz ladne. Dzis jade do galerii a meza zostawiam z,dzieckiem. Jestem zmęczona ale musze kupic malemu prezent

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Czyli norma bo u nas takie same kupy jak u Was.

Flammie probuje go dopajac ale nie chce. Jak sie kapnie ze to woda to sie krzywi i wypycha smoczek, ale chyba bede musiala troche na sile zeby nie bylo tych twardych bobkow.

Lizzy moj tez lubi banana. Dzisiaj probujemy batata jak przypasuje to nastepny bedzie brokul :-)

Dawalyscie gotowanego batata? Tak samo sie gotuje jak zwyklego ziemniaczka?

Fajnie ze tu jestescie :-)

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry