reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć ,
Nam bardzo daleko do siedzenia . Teraz nawet nie chce jej się przekręcać , a ostatnio miała na to fazę .
Najbardziej mnie jednak martwi , że mała nie 'gada' albo jest bardzo cicha , albo piszczy. Jest bardzo pogodna i dużo się śmieje , ale zastanawiam się czy napewno (nigdy nie wiem jak to pisać) dobrze słyszy. Może już świruję

reklama
Co do Wigilii, bo zadałam pytanie, a sama nie odpowiedziałam ;) Jestem z Podkarpacia, u nas są: żurek, barszcz czysty z uszkami, groch z kapustą albo grochówka, ryba smażona, pierogi z kapustą i grzybami, po wieczerzy ciasta, herbatka, kolędy i prezenty :) Potrawy są wnoszone pojedynczo (u mojego męża wszystko stoi na stole).
A ja w tym roku planuję zrobić: zupę grzybową z łazankami, barszcz z krokietem albo uszkami, karpia i pierogi.

Mała zmiana rana bawi się na naszym łóżku , potem z reguły na macie lub w leżaczku jeśli jesteśmy w kuchni. No i na spacerach w gondoli , ale codziennie nie chodzimy (tu mam do siebie żal , ale ta pogoda mnie zniechęca , plus to ubieranie , na które mała jest ostatnio mega uczulona)

Mała zmiana rana bawi się na naszym łóżku , potem z reguły na macie lub w leżaczku jeśli jesteśmy w kuchni. No i na spacerach w gondoli , ale codziennie nie chodzimy (tu mam do siebie żal , ale ta pogoda mnie zniechęca , plus to ubieranie , na które mała jest ostatnio mega uczulona)
Moja właśnie nie toleruje maty, kładę ją na kocu, ale też marudzi, a zależy mi, żeby miała miejsca dużo, żeby właśnie się przekręcała.
A jak do niej mówisz to reaguje albo jak słyszy jakiś dźwięk? Spróbuj śpiewać jej, często zagadywać, nawet w "jej języku" - moja odpowiada na takie zagadywanie ;)
"Na pewno" oddzielnie ;)

BasiaJulia u nas najlepiej sie bawi i przekręca w pełnej swobodzie czyli zupełnie nago. W rossmanie do kupienia sa takie maty wchłaniające ewentualne siku. Tak nam zaczęła sie przekręcać bo nic ( przede wszystkim pampers) nie krępowało jej ruchów [emoji4][emoji4]

Karolina_85 tez miałam w pewnym momencie strach. Zrób cos głośnego typu trzaśnięcie drzwiami i zobacz czy reaguje. Co do gadania to Lili ostatnio tez bardzo sie ociąga, mówiła
Bardzo duzo całymi dniami a teraz tylko stęka albo jęczy [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka;-)
Jodełka odzywaj sie częsciej;-)
no rzeczywiście na fb łatwiej wrzucic zdjęcia;-)

u nas z przekręcaniem tez slabo,to znaczy przekręca sie na boki dość często,z brzucha na plecy rzedko,a z pleców na brzuch jeszcze nie.
w dzień leży w bujaku tak pod katem 45stopni i dzwiga głowę i ramiona wtedy.
lubi na macie ale zdecydowanie bardziej na brzuchu niz plecach.
,mówi' zwłaszcza rano i przy piersi.a i jak ją usypiam i śpiewam aaaa aaaaaa aaaaaa to ona powtarza;-)
natomiast może ze dwa razy sie zasmiała na głos i tyle;-//////usmiecha sie duzo ale nie w głos - widocznie jestesmy mało zabawni;-////

Hej.
A u nas właśnie się w ogóle nie przewraca :( niby coś tak ją ciągnie na bok, ale sama jeszcze nie umie ani na brzuch ani na plecki (z brzuszka). Mam nadzieję, że niedługo się to zmieni.
W czym Wasze dzieci leżą w ciągu dnia, jak się bawią?
Moja przekrecila sie z miesiac temu pare razy i od tamtej pory nie, moze jej sie nie chce [emoji2]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mój tak się rechota do mojego taty, że czkawki dostaje i to za każdym razem jak tylko go zobaczy. Ja to chyba też go nudzę bo są dni, że cały dzień potrafi być poważny na zabój, a tylko męża zobaczy to się do niego śmieje, aż się zazdrosna o to robię.

Co do przewracanie się, to wczoraj pierwszy raz Antoś przewrócił się z plecków na brzuszek, w drugą stronę jeszcze nie bardzo. Może faktycznie porozbieram go do golaska i zobaczymy :) Zaczęłam go kłaść częściej na kocyku, który rozłożyłam na dywanie, przestałam się przejmować bałaganem i przez dzień rozkładam mu tam sporo zabawek, żeby miał zajęcie.
961lanlivti90jqh.png

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry