reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie przeczytalam i juz wszystko wiem[emoji16].

Po pierwsze prześliczne są te nasze dzieci i jakie juz duże. Slodziaki kochane.

Po drugie ze względu na chorobę mamusi przygotowanie wigilii bedzie należało po raz pierwszy do mnie. Wiec beda: barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami, ruskie- bo zawsze u nas były[emoji6] chyba bardziej ze wzgledu na dzieci, karp smażony, salatka ziemniaczano cebulkowa- bardzo dobra do ryby, fasola na ciepło - to taka papka moj tato to lubi, kutia, krokiety bezmięsne.

Ja chyba jako ostatnia zostałam ze chrztem w tyle ale mam problem z chrzestnymi, a raczej z ich brakiem. Poza tym chyba poczekam już do wiosny az bedzie cieplej. Nie możemy się zmobilizować.

Piszecie o nowych smakach my trenujemy od m-ca. Na poczatku byly słoiczki. Ale od kilku dni sama gotuje Poli dodajac codziennie cos nowego. Teraz jemy zupke z ziemniaczka marchewki,pietruszki,selera, natki pietruszki.na dniach planuje dodać pierś z indyka.
Moja Pola zjada ok 100 ml takiej papki.
W sumie mamy taki dość unormowany dzien z pokarmami bo Pola je o 8 mleko czasem dodatkowo z łyżką kleiku, ok 11-12zupke, 16,20,2-3- mleko.
Zawsze wypija ok 180 ml mleka. Wiec ma 4 posilki z mleka i 1 z warzyw.

Paula koniecznie zmien lekarza!!!

Co do mężów u mnie jest różnie. Ogólnie jest podział ja zajmuje się Pola, a mąż synem, ale przy Poli tez pomaga. Gorzej z intymnościa, na tym polu oboje odpuscilismy narazie.

Ja w ogole.stwierdzilam ze macierzyństwo jest związane z samotnością. Jestem cały czas sama[emoji17][emoji17]. Niby sa koleżanki ale każdy ma swoje życie i nikt nikomu się nie narzuca.

Szczepienie mam 15-12. Zobaczymy jak będzie, bo Pola ma katar i kaszle byłam.z nią u lekarza ale naszą pani dr stwierdziła że to może być zabkowAnie. Narrator ka nic nie widzę. Przeszliy jelitoeke tak jak pisałam wcześniej ale Pola nic nie złapała cale szczescie.

Pozdrawiam spokojnej nocy

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A no i jeszcze z tym dzwiganiem glowki Pola tez tak robi, a jak dam jej rece to pociągnie sie i siedzi oczywiście trzeba ja trzymać. Staram sie tego jednak nie robić bo na siedzenie jest jeszcze czas. Ale Pola.sie denerwuje bo nie chce już leżeć. Nie przeszkadza jej lezenie ns soacerach bo.śpi lubi świeże powietrze.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jodełka, miło cię widzieć u nas :)

W końcu zasnął.. tylko 3 godziny jęków i stęków niewiadomo o co, ale minęło pół godziny i coś tam już z sypialni słychać.. :baffled:

Jak to jest z tym siadaniem? Czytałam, że jak dziecko nie jest gotowe to nie należy go sadzać. Skąd mam wiedzieć, że dziecko jest gotowe i mogę np na kolanach posadzić?
Zawsze sadzam z podparciem małego i tak pod kątem 45 stopni mniej więcej.
Sam coś kombinuje z dźwiganiem się jak ma podparcie, ale do siadania to jeszcze hen hen daleko..

Mamba, nie zapytałam dlaczego się nie odzywa, jakoś tak mi wyleciało z głowy ;) ale na grupie na fb się udziela...

Jejku, wszystkie Wasze dzieciątka mają takie długie i bujne włoski. A mój takie liche... :p

Syn polubił leżenie na brzuchu. Nawet jak go zostawię na plecach, zaraz fik na brzuszek. Problem w tym, że zapomniał, że można wrócić do pozycji na plecach i jak już nie ma sił to krzyczy :p

No właśnie on na boku coś kombinuje, zwłaszcza w koszu gdzie łapie jedną rączką za krawędź i się dźwiga podpierając na łokciu, ale jeszcze nie jest dość silny, by się podnieść.
Póki co dalej niech sobie pół-siedzi z podpartymi pleckami.

Lizzy_ mój dokładnie tak samo!! :)

reklama
Hej.
A u nas właśnie się w ogóle nie przewraca :( niby coś tak ją ciągnie na bok, ale sama jeszcze nie umie ani na brzuch ani na plecki (z brzuszka). Mam nadzieję, że niedługo się to zmieni.
W czym Wasze dzieci leżą w ciągu dnia, jak się bawią?

Do góry