reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witam
U nas pobudka po 5 ale jakoś po 6 usnela i śpi do teraz ja już po kawie więc spać już nie mogę

Jutro odprawiam urodziny Majki dla dzieci w kręgielni i nie mam co z mała zrobić bo z nikim nie zostanie tylko do toalety idę to płacz okropny jest

Ojoj i jaka decyzja - co z małą zrobisz?

Ja nie wiem co to u nas będzie. Czasem mała jak się rozbudzi wieczorem to jest taki płacz że tylko ja mogę uspokoić... Ostatnio była u nas teściowa i jak już po kąpieli mała zasnęła to poszłam do sypialni odciągać mleko. I mała się obudziła. Ani mąż ani teściowa jej nie mogli uspokoić, ryk coraz głośniejszy przez jakieś 10-15 min. Nie wytrzymałam i poszłam do niej i po 3 min spokój... A mieliśmy za 3 tyg iść razem na wigilię firmową do męża. I teraz ja nie wiem czy w takiej sytuacji ją z teściową mogę zostawić. Chyba będę musiała zostać w domu i mąż pójdzie sam :( ogólnie jeszcze nigdy z nikim poza mną i mężem nie zostawała. To miał być pierwszy raz.

U nas cala noc marudzenie a od 6 to juz praktycznie nie śpimy, maz sie dzis tez budził bo maly byl raczej glosny to zly jak byk bo druga noc nie spi a auten jezdzi w pracy i jest umeczony. Ja rozumiem ale ja nawet nie licze ile nocy nie spie i trudno
Aha a wczoraj nie kupilismy auta

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A pogodziliście się chociaż? :*

W 5 10 15 ubranka dzis -50 %

Dzisiaj to jest chyba ten cały czarny piątek? Czyli w większości sklepów (nie tylko dziecięcych) będą obniżki :)

W internetowym sklepie.
Mojej tez ciemiaczko pulsuje.
Ewa stwierdzila, ze sen w ciagu dnia nie jest jej potrzebny, jeszcze troche I zostanie pół sierota bo ja dlugo juz nie wytrzymam.

Nie jesteś sama ;)

Mąż mnie nie wspiera w karmieniu piersią:( cały czas chce dokarmiać mm, nawet jeśli moje mleko pracowicie odciągnięte stoi w lodówce:( nie dociera do niego że próbowałam ją dokarmiać swoim ale wypluwała. I wiecie co powiedział? Że może jej moje mleko nie smakuje i dlatego tak mało je! Więc on jej da pyszne słodkie bebiko i będzie jadła. Masakra. I jeszcze powiedział że na moim miejscu przy drugim dziecku by nie karmił piersią bo nie ma żadnej kontroli ile dziecko zjada. Oczywiście to wszystko ze względu na tą sytuację że Natalka za mało przybiera.

W dodatku Natka całkowicie odrzuciła butelkę. Albo po tym ohydnym mleku Nutramigen albo po antybiotyku (daję go strzykawką ale może jej się butelka z tą strzykawką kojarzy). Jak widzi butelkę to ryk i absolutnie nie chce złapać. Ostatnio nakarmiłam ją moim odciągniętym mlekiem łyżeczką. Teraz będę próbować z kubeczka do pojenia niemowląt. Ehh. A w ogóle wtedy co karmiłam łyżeczką to chciałam ją nakarmić odciągniętym bo już kończyła się jego ważność i by było zaraz do wylania. Więc stwierdziłam że jej to dam a z piersi odciągnę. To wiecie ile zjadła? 40 ml :( a jadła wcześniej 3 h temu więc odstęp był długi. Strasznie się martwię o to jej niejedzenie :(

reklama
Hej.
BasiaJulia, ja nie wymienialam. A trzeba? Smoczki to tak, ale jesli o butelki chodzi to nie wiem. Fakt, ze raz na jakis czas kupuje wieksze butelki, ale to jak malemu apetyt urosnie raz na pare miesiecy. Teraz musze juz chyba najwieksza kupic :p
Czytałam, że jak są zużyte w środku - dotyczy plastikowych, a szklanych nie trzeba wymieniać.

A my dziś kończymy 4 miesiące;-)) a stópki są w buzii
100 lat dla wszystkich Maluchów! Nie nadążam, tak szybko czas płynie.

Tylko ze u mnie jest krzyk pomimo ze nawet nie zaczal jesc.a jak go daje do pozycji do karmienia to juz jest jazda. Dzis mama nie dala rady go nakarmic, musialam przyjechać i go nakarmic

U mnie tak jest czasem. Przytulam mocniej i nucę kołysankę - spróbuj. Albo niech mąż go zagada, coś pokazuje, przynajmniej zanim nie zacznie jeść ;)

Jak jest cieplej to zakładam bluzkę z golfem i szalik a kurtkę mam prawe całą rozpiętą. A jak zimniej to kurtkę dla dwojga, tam jest taka wkładka zakrywająca dekolt :)
Dzięki :) Ja myślałam o czymś takim, nazywa się to kołnierz golfowy, moja babcia zrobiła taki dla małej, ale ja dla siebie chyba zakupię, bo potrzebuję na już ;) :
bbb.jpg

BasiaJulia te rekawiczki sa jakiejs firmy Maja. Jakas polska z Gdyni. maja stronke ale nie sprzedaja nic online chyba. Mysle ze w stacjonarnych sa takie na pewno :-) Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki, popatrzę :) za razie zamówiłam takie z polarku minky i czapeczkę do tego - śliczniutkie :) zobaczymy jak przyjdą. Ale rękawiczki mogą za cienkie być.

A co do pampersow my już 4 nosimy a wy? :) Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie następna paczka już będzie 4 :)

Waszym maluchom tez tak pulsuje ciemiaczko czy mam sie zaczac martwic?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Pulsuje, choć moja ma maleńkie, może z 1,5 cm. Zapadnięte ciemiączko jest oznaką odwodnienia, dowiedziałam się ostatnio.

Moja mała śpi ostatnio przy:
. Zagłusza to wiercenie z dołu. Dramat z tym remontem.

Załączniki

• bbb.jpg
    bbb.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 369
Moj tez nie proboje swoich stop :) Na razie przynajmniej.
A dzieci wyciagaja do was raczki? Moj wyciaga i nie bardzo wiem, czy chce mnie dotknac czy na rece.

U mnie mała ładnie śpi zazwyczaj od 21 do 6 rano, a ostatnio od 20 do 8, tylko jest problem bo nie chce spać w dzień, non stop marudzi, szybko się nudzi, co chwilę płacze, normalnie nie daję rady. Jak uśnie to dopiero coś mogę zrobić, pranie nastawić, pomyć naczynia, poskładać szmatki i jak skończę ogarniać to jest 4 nad ranem... Ledwo usnę i już pobudka. Obiad ledwo daję radę zrobić. bo szykuję bujając małą na rękach. Zazdroszczę wam, że nawet macie okazję na kawę w dzień, ja nawet nie mam jak wypić zimnej, bo nie mam kiedy zrobić :(
Monika ja Cię przepraszam ale Ty masz pałac, że piszesz "mała śpi od 20, 21" a ja do 4 ogarniam i nie daje radę obiadu zrobic? Myślałam, że w tych godzinach to TY z 2 dań gotujesz..jesli głupie pytanie to przepraszam, po prostu wywaliłam oczy

Moj synus dzis sie przebudzal ale zaraz zasypial i w zasadzie spal od 20 do 8, o 6 zjadl mleczko i spal dalej. Ja jestem przyzwyczajona do ciaglych pobudek i sama sie wybudzam, pomimo ze maly spi. mysle ze kwestia czasu i bedzie lepiej i z mojm spaniem. Dzis jedziemy z mezem kupic auto, nie wiem jak to przezyje bo sie od wczoraj do niego nie odzywam.

i jak poszło?:)

Witam! U nas pochmurnie :/

Za każdym razem gotujecie butelki przed podaniem?????

Lillylove, Fazerkam, BasiaJulia - dziękuję za odpowiedzi w sprawie nosidełek :)

Madziolina - zdrowia!
Julka - powodzenia!!
Aga, trzymam kciuki, by było już dobrze!
BasiaJulia, ja też mam takie ze sznureczkiem, ale na razie nie używałam jeszcze. W kurteczce jest bez, ale rączki są raczej w śpiworku, a w kombinezonie mam przy nim.
Lila gotuje jak mi się przypomni:) bywa że raz na miesiąc. Aft jeszcze nie mieliśmy więc chyba nie jest źle

reklama
Dziewczyny mam problem ostatnio z karmieniem, maly sie rzuca, nie chce jesc a za chwile sie przyssie i nie chce puscic, jak mu przerwe to jest placz a 5 minut wczesniej nie chciał. Czyn to moze byc spowodowane? Próbowałam smoka 2 i wróciłam do 1, z 2 mu za szybko leci a z 1 za wolno. Mamy butelki tomme tippee

wg mnie humory:) mój też tak robi

Do góry