reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam
U nas pobudka po 5 ale jakoś po 6 usnela i śpi do teraz ja już po kawie więc spać już nie mogę

Jutro odprawiam urodziny Majki dla dzieci w kręgielni i nie mam co z mała zrobić bo z nikim nie zostanie tylko do toalety idę to płacz okropny jest

U nas cala noc marudzenie a od 6 to juz praktycznie nie śpimy, maz sie dzis tez budził bo maly byl raczej glosny to zly jak byk bo druga noc nie spi a auten jezdzi w pracy i jest umeczony. Ja rozumiem ale ja nawet nie licze ile nocy nie spie i trudno
Aha a wczoraj nie kupilismy auta

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My dziś kończymy 4 miesiące. Smierdzace stopki w buzi już od jakiegoś czasu [emoji3]

Co do placzacego dziecka. W życiu bym nie zostawiła. W tym okresie one potrzebują jak najwięcej bliskości naszej. Za każdym razem jak płacze, trzeba wziąć przytulić. Zdania nie zmienię. Głupoty ktoś napisał w tej książce czy tam czymś.

Moja chyba jakiś skok przechodzi bo znowu nie chce spać w łóżeczku, zasypia z nami i ja później odkładam. A długo tak nie było..i marudzi przy butli, zje ale trzeba się trochę zabawić. Mam nadzieję że to chwilowe.
A od jakiegoś czasu Marcelinka budzi się tylko raz w nocy koło 2-3, usypia kolo 21-22 a budzi się 8-9 :)

A co do pampersow my już 4 nosimy a wy? :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny normalnie zaatakowalyscie a moze jedna czy dwie do tej ksiazki czy "czegos" zagladnela. Oczywiscie wiele rzeczy jest z ktorymi sie nie zgadzam, u mnie nie ma problemu z zostawieniem dziecka bo mam dostawione lozeczko do lozka i dlugo go nie zostawię, ale lekarz rozjaśnił mi pare rzeczy dlaczego moje dziecko moze gorzej sypiac. I chyba o to chodzilo. Jezeli kogos to moze zainteresowac to polecam. I plis bez hejtow no bo nawet niektóre nie zrozumialy o czym pisalam z paula albo nie przeczytało książki a duzo pisze. Tyle odemnie. Miłego piątku.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra wszystkiego najlepszego dla Maleństwa :) my jeszcze mamy pampersy 3 ale zastanawiam się czy nie kupić już 4 jak ta paczka się skończy

Maly dzis od tak sobie uznal, że leżenie na lewym boczku jest fajne i tygryska w raczki i hyc na boczek. I tak śpi. A ja cudowałam przez 4 miesiace by tym boczku spal! Ciesze sie, bo moze mu sie glowka zacznie rownac, ale teraz boje sie by sie na brzuch nie przekrecil. :sorry:

Miałam coś o tej metodzie wypłakania dziecka powiedziec. Otóż generalnie nie mam serca zostawic dziecka by plakalo, ale czasem musze to zrobic. Znacie pewnie te chwile gdy uspokajacie niewiadomo jak dlugo i nic nie dziala i czlowieka po prostu ch*** bierze...
Znamy[emoji38]

Wszystkiego dobrego dla maluszków które kończyły ostatnio 4i 5miesiecy :)

Od 4nie spała do 8,teraz zasnela i się uśmiecha przez sen, a ja nie wiem czy się kłaść czy nie bo jak się znów przespie to będę nieprzytomna potem:-)

Julka ja czytałam bardzo podobna książkę nie wiem nawet czy nie ta sama i tam autor wyraźnie zaznaczyl że to jest metoda tylko dla rodziców którzy na to przystaja na pozostawienie placzacego dziecka i dopiero po 6miesiacu kiedy dziecko coś zaczyna rozumieć nie teraz kiedy dzieci płaczą bo placza:-)
Ja sobie chwalę bo dużo r

reklama
Rad i rozjaśnia co może dziecku w spania i zasypianiu przeszkadzać a co pomagac:-)
Nie ma co oceniać nie czytając :-)
Faktycznie ja też małej nie zostawiam jak placze bo mi się serce kraje ale może w przyszłości jak jak mnie będzie wykańczanie z usypialam to skorzystam :-)

Do góry