reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Witam
U nas pobudka po 5 ale jakoś po 6 usnela i śpi do teraz ja już po kawie więc spać już nie mogę

Jutro odprawiam urodziny Majki dla dzieci w kręgielni i nie mam co z mała zrobić bo z nikim nie zostanie tylko do toalety idę to płacz okropny jest

U nas cala noc marudzenie a od 6 to juz praktycznie nie śpimy, maz sie dzis tez budził bo maly byl raczej glosny to zly jak byk bo druga noc nie spi a auten jezdzi w pracy i jest umeczony. Ja rozumiem ale ja nawet nie licze ile nocy nie spie i trudno
Aha a wczoraj nie kupilismy auta

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

My dziś kończymy 4 miesiące. Smierdzace stopki w buzi już od jakiegoś czasu [emoji3]

Co do placzacego dziecka. W życiu bym nie zostawiła. W tym okresie one potrzebują jak najwięcej bliskości naszej. Za każdym razem jak płacze, trzeba wziąć przytulić. Zdania nie zmienię. Głupoty ktoś napisał w tej książce czy tam czymś.

Moja chyba jakiś skok przechodzi bo znowu nie chce spać w łóżeczku, zasypia z nami i ja później odkładam. A długo tak nie było..i marudzi przy butli, zje ale trzeba się trochę zabawić. Mam nadzieję że to chwilowe.
A od jakiegoś czasu Marcelinka budzi się tylko raz w nocy koło 2-3, usypia kolo 21-22 a budzi się 8-9 :)

A co do pampersow my już 4 nosimy a wy? :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny normalnie zaatakowalyscie a moze jedna czy dwie do tej ksiazki czy "czegos" zagladnela. Oczywiscie wiele rzeczy jest z ktorymi sie nie zgadzam, u mnie nie ma problemu z zostawieniem dziecka bo mam dostawione lozeczko do lozka i dlugo go nie zostawię, ale lekarz rozjaśnił mi pare rzeczy dlaczego moje dziecko moze gorzej sypiac. I chyba o to chodzilo. Jezeli kogos to moze zainteresowac to polecam. I plis bez hejtow no bo nawet niektóre nie zrozumialy o czym pisalam z paula albo nie przeczytało książki a duzo pisze. Tyle odemnie. Miłego piątku.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra wszystkiego najlepszego dla Maleństwa :) my jeszcze mamy pampersy 3 ale zastanawiam się czy nie kupić już 4 jak ta paczka się skończy

Maly dzis od tak sobie uznal, że leżenie na lewym boczku jest fajne i tygryska w raczki i hyc na boczek. I tak śpi. A ja cudowałam przez 4 miesiace by tym boczku spal! Ciesze sie, bo moze mu sie glowka zacznie rownac, ale teraz boje sie by sie na brzuch nie przekrecil. :sorry:

Miałam coś o tej metodzie wypłakania dziecka powiedziec. Otóż generalnie nie mam serca zostawic dziecka by plakalo, ale czasem musze to zrobic. Znacie pewnie te chwile gdy uspokajacie niewiadomo jak dlugo i nic nie dziala i czlowieka po prostu ch*** bierze...
Znamy[emoji38]

Wszystkiego dobrego dla maluszków które kończyły ostatnio 4i 5miesiecy :)

Od 4nie spała do 8,teraz zasnela i się uśmiecha przez sen, a ja nie wiem czy się kłaść czy nie bo jak się znów przespie to będę nieprzytomna potem:-)

Julka ja czytałam bardzo podobna książkę nie wiem nawet czy nie ta sama i tam autor wyraźnie zaznaczyl że to jest metoda tylko dla rodziców którzy na to przystaja na pozostawienie placzacego dziecka i dopiero po 6miesiacu kiedy dziecko coś zaczyna rozumieć nie teraz kiedy dzieci płaczą bo placza:-)
Ja sobie chwalę bo dużo r

reklama
Rad i rozjaśnia co może dziecku w spania i zasypianiu przeszkadzać a co pomagac:-)
Nie ma co oceniać nie czytając :-)
Faktycznie ja też małej nie zostawiam jak placze bo mi się serce kraje ale może w przyszłości jak jak mnie będzie wykańczanie z usypialam to skorzystam :-)

Do góry