reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja kupilam malemu takie zakladane na cale raczki bez paluszkow polaczone sznurkiem i super sie sprawdzaja jestem bardzo zadowolona.

Julka czytam o tym zasypianiu. Niby madre co ten facet pisze ale cholera ja chyba nie wytrzymam jego placzu zeby nie wziac na rece nie przytulic. jakos boje sie tego ale robimy z mezem dokladnie to co Pan opisuje. Probujemy wszystkiego zeby tylko zasnal i popelniamy chyba wszystkie z wymienionych bledow opisanych przez niego. Chociaz moze sprobuje...sama nie wiem

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Paula ja nie zostawian małego jak zasypia ale ja mam dostawione lozeczko i jestem obok caly czas wiec u mnie inna sytuacja, ale tez byn nie dala rady wyjsc z pokoju i zostawic placzacego synka

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny mam problem ostatnio z karmieniem, maly sie rzuca, nie chce jesc a za chwile sie przyssie i nie chce puscic, jak mu przerwe to jest placz a 5 minut wczesniej nie chciał. Czyn to moze byc spowodowane? Próbowałam smoka 2 i wróciłam do 1, z 2 mu za szybko leci a z 1 za wolno. Mamy butelki tomme tippee

Dziewczyny mam problem ostatnio z karmieniem, maly sie rzuca, nie chce jesc a za chwile sie przyssie i nie chce puscic, jak mu przerwe to jest placz a 5 minut wczesniej nie chciał. Czyn to moze byc spowodowane? Próbowałam smoka 2 i wróciłam do 1, z 2 mu za szybko leci a z 1 za wolno. Mamy butelki tomme tippee

Julka, my też mamy tt i też tak jest, ale to chyba nie wina butelek, bo z innymi też tak robiła. Może nie zje na raz tyle, może przerw potrzebuje? Ja robię teraz tak, jak któraś dziewczyna pisała - jak się bardzo wygina, odbijam, chwileczka przerwy i znów jedzenie. Zwykle zje, choć trzeba się namęczyć. Mam nadzieję, że minie.

Ja przelewałam wrzątkiem butelki przed użyciem, ale teraz tylko myję w mocno ciepłej wodzie, a raz na jakiś czas przelewam wrzątkiem. Smoczki częściej parzę, ale też nie za każdym razem.

A wymieniacie butelki plastikowe? Co ile?

Ja jeszcze butelek nie wymienialam, w sumie je tylko myje...
Niestety moja tez tak robi, przy karmieniu trzeba sie nameczyc. Myslalam, ze to kwestia mleka, pije hipp bio, no ale chyba nie. Uzywany butelek MAM

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Lila, Julka:
Ja sie podpisze pod tym co BasiaJulia napisala jesli chodzi o kapryszenie przy karmieniu z butelki i jesli chodzi o wyparzanie bo tak samo robie.
Kiedys pilnowalam i wyparzalam przed kazdym uzyciem, ale teraz juz nie. Raz na jakis czas wyparzam w mkrofali - butelki MAM sa samosterylizujace.

BasiaJulia, ja nie wymienialam. A trzeba? Smoczki to tak, ale jesli o butelki chodzi to nie wiem. Fakt, ze raz na jakis czas kupuje wieksze butelki, ale to jak malemu apetyt urosnie raz na pare miesiecy. Teraz musze juz chyba najwieksza kupic :p

U nas też jest wyginanie i marudzenia przy piersi, je ok 5 min i się zaczyna, więc pionizuje chwilę czekam i przestawiać do drugiej. Może to jest taki etap u naszych dzieciaczków i minie, skoro większość z nas ma to samo.

Tylko ze u mnie jest krzyk pomimo ze nawet nie zaczal jesc.a jak go daje do pozycji do karmienia to juz jest jazda. Dzis mama nie dala rady go nakarmic, musialam przyjechać i go nakarmic

reklama
Do góry