reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Wlasnie czytam o zmianie w fazach snu u 4 miesiecznego dziecka. Jak wam sie dziecko co godzine w nocy zaczelo wybudza to pewnie dlatego.

U nas dzien dziwny. Maly w nocy zasnal dopiero okolo 1. Spal do 8 - obudzilam go na jedzenie. Potem spal 9-12 i teraz znowu ma drzemke juz ponad godzinna. Cos mu sie powaznie poprzestawialo.

reklama
Aleksandra, ja musze wybudzac rano, bo mi dziecko zglupieje z tym kiedy jest ranek a kiedy wieczor, bo ja mam praktycznie ciemno 20 godzin na dobe :baffled: Boje sie, ze zupelnie mu sie dzinny rytm rozreguluje.

Witajcie :-)
Piękne wózki, my mamy polski z Adamexa i Super się sprawdza, dzisiaj byłyśmy na dłuższym spacerze. Ale piękna pogoda, szkoda że te dnie takie krótkie.

Lizzy ja zauważyłam że moje dziecko jest wyraźnie spokojniejsze, śpi i nie marudzi jak ja jestem w domu. Jak mnie nie ma to mąż mówi że jest taka niespokojna, rozdrażnienie, ma krótkie drzemki:-/ jak jestem to i z 2gidziny przespi w dzień. dzieciaczki czują poprostu że nie ma mamy.

Ubranka mam z przeróżnych znanych i nieznanych firm, wogole kupuje dla małej bez opamiętania bo to wszystko takie piękne, ale rozmiarów to są dziwne. Juz dwa razy mi się zdarzyło tak że w komplecie spodnie są jakby mniejsze od góry np ładny dresik kupiłam i spodnie już krótkie a bluza jeszcze duża :-)

U nas też nocka ciężka. O ile po dyni nic nam nie było to marchewka chyba nie służy Antkiwi. Strasznie się męczy bida, ciągle ciśnie i złości się przy tym strasznie. Dziś czwarty
dzień bez kupy Dałam czopek, dosłownie 1\3, ale chyba za mało bo nic nie działa, ale boję się dawać więcej
Spokojnie możesz dać cały glicerynowy. Ja dawałam cały w pierwszym miesiącu. Teraz jak miała mała zatwardzenie to nic nie pomógł. Tylko syrop lactulosum-nie uzależnia i bez recepty. Wiem co czujesz bo ja to przechodzę teraz z małą[emoji26]

Dzisiaj mała zrobiła rano kupkę po dwóch dniach uff również dzisiaj zjadła marchewkę z cukinią i bardzo jej smakowało. Próbowała również śliwke i również jej smakowała także szczęśliwa dzisiaj jestem. Przespała całą noc od 20.00 do 9.00 z dwiema pobudkami i dzisiaj w dzień również miała dzień śpiocha. Jest teraz po 18.00 i poszła spać. Zobaczymy jak noc...?

reklama
U mnie mała ładnie śpi zazwyczaj od 21 do 6 rano, a ostatnio od 20 do 8, tylko jest problem bo nie chce spać w dzień, non stop marudzi, szybko się nudzi, co chwilę płacze, normalnie nie daję rady. Jak uśnie to dopiero coś mogę zrobić, pranie nastawić, pomyć naczynia, poskładać szmatki i jak skończę ogarniać to jest 4 nad ranem... Ledwo usnę i już pobudka. Obiad ledwo daję radę zrobić. bo szykuję bujając małą na rękach. Zazdroszczę wam, że nawet macie okazję na kawę w dzień, ja nawet nie mam jak wypić zimnej, bo nie mam kiedy zrobić :(

Do góry