reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U mnie mała ładnie śpi zazwyczaj od 21 do 6 rano, a ostatnio od 20 do 8, tylko jest problem bo nie chce spać w dzień, non stop marudzi, szybko się nudzi, co chwilę płacze, normalnie nie daję rady. Jak uśnie to dopiero coś mogę zrobić, pranie nastawić, pomyć naczynia, poskładać szmatki i jak skończę ogarniać to jest 4 nad ranem... Ledwo usnę i już pobudka. Obiad ledwo daję radę zrobić. bo szykuję bujając małą na rękach. Zazdroszczę wam, że nawet macie okazję na kawę w dzień, ja nawet nie mam jak wypić zimnej, bo nie mam kiedy zrobić :(
Super Ci spo w nocy! Co pije?
A my z mala choreb ona katar i to spory a ja kaszel, katar itp idziemy dzis do lekarza

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj synus dzis sie przebudzal ale zaraz zasypial i w zasadzie spal od 20 do 8, o 6 zjadl mleczko i spal dalej. Ja jestem przyzwyczajona do ciaglych pobudek i sama sie wybudzam, pomimo ze maly spi. mysle ze kwestia czasu i bedzie lepiej i z mojm spaniem. Dzis jedziemy z mezem kupic auto, nie wiem jak to przezyje bo sie od wczoraj do niego nie odzywam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Wlasnie czytam o zmianie w fazach snu u 4 miesiecznego dziecka. Jak wam sie dziecko co godzine w nocy zaczelo wybudza to pewnie dlatego.

U nas dzien dziwny. Maly w nocy zasnal dopiero okolo 1. Spal do 8 - obudzilam go na jedzenie. Potem spal 9-12 i teraz znowu ma drzemke juz ponad godzinna. Cos mu sie powaznie poprzestawialo.
Sara też zaczęła sypiać dłuzej rano tzn. je, śpi 40 min. i znów je, wstajemy, a po ok. 1-1,5 godz. znów chce spać. Ale może to przez ten remont pod nami, bo wiercą i nie może zasnąć później :(

U mnie mała ładnie śpi zazwyczaj od 21 do 6 rano, a ostatnio od 20 do 8, tylko jest problem bo nie chce spać w dzień, non stop marudzi, szybko się nudzi, co chwilę płacze, normalnie nie daję rady. Jak uśnie to dopiero coś mogę zrobić, pranie nastawić, pomyć naczynia, poskładać szmatki i jak skończę ogarniać to jest 4 nad ranem... Ledwo usnę i już pobudka. Obiad ledwo daję radę zrobić. bo szykuję bujając małą na rękach. Zazdroszczę wam, że nawet macie okazję na kawę w dzień, ja nawet nie mam jak wypić zimnej, bo nie mam kiedy zrobić :(
Monika, jak Ci śpi w nocy to nie dziw się, że w dzień nie chce ;) od urodzenia tak ma? Może ciemniejszy pokój by pomógł?

Dzis jedziemy z mezem kupic auto, nie wiem jak to przezyje bo sie od wczoraj do niego nie odzywam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za pogodzenie i nowe autko. Napisz na jaką markę się zdecydowaliście :)

Z zaległych tematów:
- dosładzanie wody/herbatek - nie dosładzajcie. Podobno dzieci, które znają słodki smak z czegoś innego niż mleko gorzej tolerują np. warzywa, mniej im smakują.
- nosidełka: polecane są ergonomiczne, które faktycznie umożliwiają dziecku rozłożenie nóżek w pozycji żabki, a nie są takie z nazwy. Dodatkowo, powinny być miękkie, mieć regulację na ramionach i w pasie. Tula, ergobaby, babybjorn z tych bardziej znanych. Ja zamówiłam takie: Link do: Ergonomiczne nosidło dla niemowląt 3-30 m.do 20kg. Dopiero idzie, więc zobaczymy czy jest naprawdę ergonomiczne i się dobrze nosi, jak nie to zwrócę.

Iwona, chyba ty pisałaś, że kupiłaś grubszy kocyk na zimę. Mogę link?

Ostatnia edycja:
Mamy używające chust lub nosidełek - co zakładacie pod szyję dla siebie?

I jakich używacie rękawiczek dla dziecka, jeżeli nie ma ich w kombinezonach lub kurtkach?

Mamy używające chust lub nosidełek - co zakładacie pod szyję dla siebie?

I jakich używacie rękawiczek dla dziecka, jeżeli nie ma ich w kombinezonach lub kurtkach?
Ja kupilam malemu takie zakladane na cale raczki bez paluszkow polaczone sznurkiem i super sie sprawdzaja jestem bardzo zadowolona.

Julka czytam o tym zasypianiu. Niby madre co ten facet pisze ale cholera ja chyba nie wytrzymam jego placzu zeby nie wziac na rece nie przytulic. jakos boje sie tego ale robimy z mezem dokladnie to co Pan opisuje. Probujemy wszystkiego zeby tylko zasnal i popelniamy chyba wszystkie z wymienionych bledow opisanych przez niego. Chociaz moze sprobuje...sama nie wiem

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witam! U nas pochmurnie :/

Za każdym razem gotujecie butelki przed podaniem?????

Lillylove, Fazerkam, BasiaJulia - dziękuję za odpowiedzi w sprawie nosidełek :)

Madziolina - zdrowia!
Julka - powodzenia!!
Aga, trzymam kciuki, by było już dobrze!
BasiaJulia, ja też mam takie ze sznureczkiem, ale na razie nie używałam jeszcze. W kurteczce jest bez, ale rączki są raczej w śpiworku, a w kombinezonie mam przy nim.

reklama
Do góry