reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U mnie mała ładnie śpi zazwyczaj od 21 do 6 rano, a ostatnio od 20 do 8, tylko jest problem bo nie chce spać w dzień, non stop marudzi, szybko się nudzi, co chwilę płacze, normalnie nie daję rady. Jak uśnie to dopiero coś mogę zrobić, pranie nastawić, pomyć naczynia, poskładać szmatki i jak skończę ogarniać to jest 4 nad ranem... Ledwo usnę i już pobudka. Obiad ledwo daję radę zrobić. bo szykuję bujając małą na rękach. Zazdroszczę wam, że nawet macie okazję na kawę w dzień, ja nawet nie mam jak wypić zimnej, bo nie mam kiedy zrobić :(
Super Ci spo w nocy! Co pije?
A my z mala choreb ona katar i to spory a ja kaszel, katar itp idziemy dzis do lekarza

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj synus dzis sie przebudzal ale zaraz zasypial i w zasadzie spal od 20 do 8, o 6 zjadl mleczko i spal dalej. Ja jestem przyzwyczajona do ciaglych pobudek i sama sie wybudzam, pomimo ze maly spi. mysle ze kwestia czasu i bedzie lepiej i z mojm spaniem. Dzis jedziemy z mezem kupic auto, nie wiem jak to przezyje bo sie od wczoraj do niego nie odzywam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej.
Wlasnie czytam o zmianie w fazach snu u 4 miesiecznego dziecka. Jak wam sie dziecko co godzine w nocy zaczelo wybudza to pewnie dlatego.

U nas dzien dziwny. Maly w nocy zasnal dopiero okolo 1. Spal do 8 - obudzilam go na jedzenie. Potem spal 9-12 i teraz znowu ma drzemke juz ponad godzinna. Cos mu sie powaznie poprzestawialo.
Sara też zaczęła sypiać dłuzej rano tzn. je, śpi 40 min. i znów je, wstajemy, a po ok. 1-1,5 godz. znów chce spać. Ale może to przez ten remont pod nami, bo wiercą i nie może zasnąć później :(

U mnie mała ładnie śpi zazwyczaj od 21 do 6 rano, a ostatnio od 20 do 8, tylko jest problem bo nie chce spać w dzień, non stop marudzi, szybko się nudzi, co chwilę płacze, normalnie nie daję rady. Jak uśnie to dopiero coś mogę zrobić, pranie nastawić, pomyć naczynia, poskładać szmatki i jak skończę ogarniać to jest 4 nad ranem... Ledwo usnę i już pobudka. Obiad ledwo daję radę zrobić. bo szykuję bujając małą na rękach. Zazdroszczę wam, że nawet macie okazję na kawę w dzień, ja nawet nie mam jak wypić zimnej, bo nie mam kiedy zrobić :(
Monika, jak Ci śpi w nocy to nie dziw się, że w dzień nie chce ;) od urodzenia tak ma? Może ciemniejszy pokój by pomógł?

Dzis jedziemy z mezem kupic auto, nie wiem jak to przezyje bo sie od wczoraj do niego nie odzywam.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za pogodzenie i nowe autko. Napisz na jaką markę się zdecydowaliście :)

Z zaległych tematów:
- dosładzanie wody/herbatek - nie dosładzajcie. Podobno dzieci, które znają słodki smak z czegoś innego niż mleko gorzej tolerują np. warzywa, mniej im smakują.
- nosidełka: polecane są ergonomiczne, które faktycznie umożliwiają dziecku rozłożenie nóżek w pozycji żabki, a nie są takie z nazwy. Dodatkowo, powinny być miękkie, mieć regulację na ramionach i w pasie. Tula, ergobaby, babybjorn z tych bardziej znanych. Ja zamówiłam takie: Link do: Ergonomiczne nosidło dla niemowląt 3-30 m.do 20kg. Dopiero idzie, więc zobaczymy czy jest naprawdę ergonomiczne i się dobrze nosi, jak nie to zwrócę.

Iwona, chyba ty pisałaś, że kupiłaś grubszy kocyk na zimę. Mogę link?

Ostatnia edycja:
Mamy używające chust lub nosidełek - co zakładacie pod szyję dla siebie?

I jakich używacie rękawiczek dla dziecka, jeżeli nie ma ich w kombinezonach lub kurtkach?

Mamy używające chust lub nosidełek - co zakładacie pod szyję dla siebie?

I jakich używacie rękawiczek dla dziecka, jeżeli nie ma ich w kombinezonach lub kurtkach?
Ja kupilam malemu takie zakladane na cale raczki bez paluszkow polaczone sznurkiem i super sie sprawdzaja jestem bardzo zadowolona.

Julka czytam o tym zasypianiu. Niby madre co ten facet pisze ale cholera ja chyba nie wytrzymam jego placzu zeby nie wziac na rece nie przytulic. jakos boje sie tego ale robimy z mezem dokladnie to co Pan opisuje. Probujemy wszystkiego zeby tylko zasnal i popelniamy chyba wszystkie z wymienionych bledow opisanych przez niego. Chociaz moze sprobuje...sama nie wiem

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Witam! U nas pochmurnie :/

Za każdym razem gotujecie butelki przed podaniem?????

Lillylove, Fazerkam, BasiaJulia - dziękuję za odpowiedzi w sprawie nosidełek :)

Madziolina - zdrowia!
Julka - powodzenia!!
Aga, trzymam kciuki, by było już dobrze!
BasiaJulia, ja też mam takie ze sznureczkiem, ale na razie nie używałam jeszcze. W kurteczce jest bez, ale rączki są raczej w śpiworku, a w kombinezonie mam przy nim.

reklama
Do góry