reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Hej.
Aż trudno mi uwierzyć że już niebawem świata BN Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Też czekam, choć zwykle oczekiwanie przyjemniejsze niż same święta. W tym roku jedziemy do moich rodziców (świąt z nimi nie spędzałam od 4 lat), mam nadzieję, że atmosfera bedzie świąteczna i mój tata nic nie wymyśli...

Dziewczyny a więc tak. Wysiedzialam sie u lekarza ponad godzinę.
Mam nadzieję, że się poprawi :)

Widze, ze nocki ciezkie dzis.. U nas tez tak sobie. Oczywiscie sie obudzil po pol godz snu wieczorem i zasnal dopiero po paru godzinach po polnocy. Ale zasnal to spal do 8.
U nas też kręcenie się w nocy. Flammie, jak tak piszesz to podobnie u mnie, ale wieczorem budzenie się co chwilę :( Już nawet nie chodzę wcześniej spać niż 22.

U mnie wybór trafiony, aczkolwiek teraz myślę że niepotrzebnie tak się tym wózkiem przejmowałam bo chyba każdy byłby dobry, wózek to wózek:p jedynie co to hamulec się zacina więc przestałam go używać, ale o tym czytałam opinie na necie że tak się dzieje w tym modelu. Reklamować mi się nie chce :p mam bebetto holand.
Mam bebetto luca i też hamulec się lekko zacina. Ale jestem ogólnie zadowolona, jest ładny i dobrze się prowadzi.

Dziś od rana wiercą :( uciekamy za chwilę na spacer. Nawet się poświęcę i zniosę wózek ;)

reklama
Weszłam w okres buntu :D Jak pracowałam to moim domownicy nie wykazywali żadnych oznak inwalidztwa, teraz ich chyba wirus zaatakował, nazywa się nygus oburęczny. Wracałam z pracy to dom był chociaż z grubsza ogarnięty, obiad odgrzany, dzieciaki przed zeszytami. Odkąd jestem w domu to nawet po śniadaniu swoim stołu nie wytrą. Dziś rano zostawiły taki sajgon w kuchni i u nich w pokoju a na przedpokoju slady piachu z butów że mnie wścielkizna wzięła. Nie ruszam nic. Planuje Nikodema pampersy poskłądowac im na biurku i oby walnął dziś porządnie śmierdzącego kupala

:D U do mnie chyba też ten wirus zawędrował. Mąż na dodatek pracuje w domu i nie dość że łóżka nie zaścieli (wstaje później), na śniadanko hrabia oczywiście czeka, a ja z małym na rękach kanapki robię. Punkt 10 słyszę, "kochanie, a kawy mi zrobisz?" :D. Do tej pory jakoś mi to bardzo nie przeszkadzało, ale dzisiaj dostałam pierwszy okres po porodzie i już wczoraj byłam nieźle rozdrażniona. Troszkę się zdziwił jak mu wyjechałam, "a zrób sobie sam jak ręce masz", skoro od roku robię codziennie :D Sam się domyślił co jest grane, "-co okres dostałaś?" :DDDD A swoją drogą jestem ciekawa jak to teraz będzie, wcześniej miałam bardzo nieregularne i przez to przez dwa lata na zmianę luteinę z bromergonem brałam żeby wyregulować i mojego groszka mieć :) Po porodzie miałam problem z obkurczeniem macicy i i tak dość duża została, więc moja ginekolog już mi zapowiedziała że mogę mieć przez to dłuższe i bardziej obfite miesiączki :( ... ech, myślałam że jak karmię to mnie to troszkę później spotka, ale trudno, taki nasz babski los :D

My mamy X-Landera XA, jego jedyny mankament to to że jest po prostu ciężki, ale nie muszę go tachać po schodach bo mieszkamy w domku więc nie jest źle, a las blisko więc na spacery idealny. :)

Karolina teutonia bardzo dobre wózki [emoji122] tez planujemy zakup krzesełka do karmieni ze stokke [emoji6] faktycznie stokke xplory nie nadaje sie na codzienne spacery po lesie ale co innego ( podobno od stycznia zaczynamy testowanie [emoji3]) stokke trialz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oj dziewczyny znam to dokładnie :) Iwona ty przy takiej gromadzce to w ogole masz nie lada sprzątania wiec rozumiem bunt :) ja wczoraj wysprzątalam cała chatę ( a jest co sprzątać ) a wraca Pan do domu i co ?! [emoji23] tu postawi, tam zostawi, tu nie poprawi i jak tu porządek utrzymać ? [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Już nawet nie chodzę wcześniej spać niż 22.
Ja tez nie :)

groszkowamama, kawe (czy moze herbatke) to on tobie robic powinien a nie ty jemu! No chyba, ze zamiast ciebie dziecko bedzie na rekach trzymac :) Tez pracowalam duzo w domu przed ciaza jako freelancer, ale wstawalam normalnie jakbym do biurowej pracy szla.

Iwona, i dobrze! Niech wiedza, ze balagan to tak magicznie sam z siebie nie znika tylko ktos musi sie tym zajac :)

Kasia, szkoda, ze mala musi do zlobka i pewnie tez dla ciebie to nie latwa decyzja :(

Zaczelam czytac ksiazke usnij wreszcie, polecam - ciekawa. Niekoniecznie stosowalabym sie do wszystkich rad ale rozjasnilo mi trochę dlaczego tak sie dzieje ze maly nie spi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zdrówka i regularnych kupek dla dzieciaczków.

Kaskaw dużo będziecie płacić za żłobek?

Kurcze jak was czytam to się okazuje że to mój mąż po mnie sprząta a nie na odwrót. To on i zwraca uwagę że coś gdzieś stoi że czegoś nie odłożyłam na miejsce. A ja wychodzę z założenia że sprzątanie nie ucieknie. Oczywiście że szczotka co chwile latam bo pisał z wiatrołap mnie strasznie wkurza, ale ze papierek po cukierki leży na stoliku a nie w koszu już mi tak bardzo nie przeszkadza ;-)
U nas każdy dzień inny. Wczoraj fajnie noc przespał do 3, w dzień mężowi sporo spał i chyba za dużo bo nocne pobudki zaczęły się już o 23 o 5 stwierdził że to już dzień i czas się bawić, ale włożyłem go do łóżeczka włączyłem karuzele projektor i naszczęście usnąl na 30min ale do 7 jakoś sam sobie poradził w łóżeczku a ja przysypialam.
A dzień....ja się pytał skąd to dziecko ma siłę na taki płacz,ryk? Cały czerwony dyszy a dalej się drze? I o co? Leżeć nie chce, głodny nie jest, na rękach uspokaja się dopiero jak chodzę po domu. A kręgosłup i nogi już mi w d.. wchodzą.
Z szorstkiemi plackami dalej wlaczamy, pojawiły się nowe :-/
My dietę będziemy rozszerzać dopiero w styczniu, narazie co jestem w sklepie to oglądam sobie słoiczki co ciekawego w nich jest.

A teraz pytanie z innej kategorii. Gdzie kupujecie ubranka dla dzieciaczków? Bo zaczynam zakładać 68, i czas zacząć kupować ubranka na 74.
A i jeszcze od kiedy planujecie wsadzac dzieci do fotelików do karmienia?

Do góry